Integrovaná prevence Ministerstvo zemědělství 2016

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Advertisements

Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Prohlášení o dráze Jiří Černý 7. setkání s dopravci, Praha, 30.a
Celní správa České republiky Činnost Celní správy ČR při uplatňování mezinárodních sankci.
Obecně prospěšná společnost pro Český ráj působí v Českém ráji od roku 2003, a to na území zahrnující centrální část Českého ráje a od roku 2006 působí.
Jana Smiggels Kavková Praha, PODPORA VYVÁŽENÉHO ZASTOUPENÍ ŽEN A MUŽŮ V ROZHODOVACÍCH POZICÍCH.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S3_07.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Zákon o sociálním podnikání Průběžné informace o připravovaném předpisu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Předcházení odpadům z pohledu Svazu měst a obcí ČR Pohled obcí a měst jako původců komunálních odpadů Praha, Svaz měst a obcí České republiky.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
Integrovaná prevence v resortu MZe. IPPC – integrovaná prevence a omezování znečištění  IPPC = integrovaná povolení (IP) a integrovaný registr znečištění.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Krajský úřad Jihomoravského kraje Odbor regionálního rozvoje.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
Ekonomika malých a středních podniků Přednáška č. 7: Environmentální management v MSP.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/ Číslo a název šablony klíčové aktivity III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Číslo materiáluVY_32_INOVACE_OdP_S1_07.
Strategická východiska rozvoje dopravních sítí Ing. Tomáš Čoček, Ph.D. 1. náměstek - státní tajemník Ministerstvo dopravy ČR.
Regionální politika EU v období Mgr. Oldřich Hájek.
IROP předpokládaná podoba implementace.
Společně bezpečně v Evropské unii EU – Hodnocení rizik u malých firem a mikrofirem 2012.
Strana 1 INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ V ČESKÉ REPUBLICE Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of.
1 5. Zasedání PS pro udržitelný rozvoj regionů, obcí a území Aktualizace SUR ČR Hlavní změny po veřejných diskusích Ing. Igor Hartmann Ministerstvo pro.
SROVNÁNÍ PROGRAMOVÝCH OBDOBÍ A
Plány udržitelné městské mobility-aktuální témata
Mgr. Radek Jiránek ředitel Agentury pro sociální začleňování
Brno, Příslušnost vodoprávních úřadů
Reporting dle Směrnice OECD Filip Gregor
Zákon č. 263/2016 Sb., atomový zákon
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Postup aktualizace Regionálního akčního plánu Zlínského kraje Ing
PŘESHRANIČNÍ VLIVY Gijs van Luyn InfoMil
Zákon o sociálním podnikání
„Váš kraj, Váš rozpočet“
Postup Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Členská schůze MAS Nepomuk,
Aktuální témata v oblasti Evropských strukturálních a investičních fondů JUDr. Olga Letáčková, náměstkyně pro řízení sekce koordinace evropských fondů.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky 2018 – Mgr. Hana Bodnarová.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Regionální environmentální centrum ČR
Zákon o sociálním podnikání
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Olomouckém kraji pro roky
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Aktualizace strategické vize Strategie rozvoje Jihomoravského kraje 2020 Brno, 5. prosince 2011.
Vykazování postupu nebo stavu
Seminář k problematice IPPC
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
© 2012 STÁTNÍ ÚSTAV PRO KONTROLU LÉČIV
Centralizované rozvojové projekty 2017
Seminář ke kódování studijních programů
Zapisovatelé do informačního systému evidence obyvatel
Kódování studijních programů
Centralizované rozvojové projekty 2017
INFORMACE TAJEMNÍKA PROFESNÍCH UNIÍ
kam vlastně směřujeme ??? 
Implementace BAT závěrů do integrovaných povolení v Moravskoslezském kraji Krakow.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2018
Projekt „Strategické řízení rozvoje elektronického zdravotnictví v resortu MZ“ a příprava resortních metodik rozvoje elektronického zdravotnictví v oblasti.
WT BREF WI BREF Průběh revize (2017 – 2018)
Základní Listina Projekt: „Aktualizace procesu komunitního plánování sociálních služeb v ORP Šternberk“, reg. číslo CZ /0.0/0.0/16_063/
Vyhodnocení naplňování Strategií komunitně vedeného místního rozvoje Místních akčních skupin působících na území Ústeckého kraje a Integrované strategie.
Informační systém základních registrů
Programové prohlášení Vlády ČR Urychlit a zjednodušit přípravu realizace staveb
Ing. Petr Slezák zástupce ředitele odboru posuzování vlivů na životní prostředí a integrované prevence Ministerstvo životního prostředí tel.:
Mobilní bezpečná platforma Policie ČR CZ / /17
Transkript prezentace:

Integrovaná prevence Ministerstvo zemědělství 2016 Odbor bezpečnosti potravin Ing. Jitka Götzová

OBSAH Stavy žádostí o integrované povolení Revize BREF IRPP http://www.navlacil.cz/images/references/t_Bioplynov%C3%A1%20stanice%20pro%20NWT%20v%20Uher%C4%8Dic%C3%ADch%2005%20_%20stavebn%C3%AD%20firma%20Navl%C3%A1%C4%8Dil.jpg Stavy žádostí o integrované povolení Revize BREF IRPP Dokument BREF IRPP Postup procesu revize Změny v novém BREF IRPP Do budoucna http://zdnecin.cz/upload/stories/c.jpg http://i3.cn.cz/1274170406_pommaslo.jpg

Stav žádostí o integrovaná povolení

Dokument BREF IRPP Týká se intenzivního chovu drůbeže a prasat Do drůbeže jsou pro účely tohoto dokumentu zahrnuty nosnice a brojleři, krůty, husy nebo kachny Popsány jsou následující příslušné zemědělské činnosti: Management (včetně údržby a čištění zařízení) provozu Strategie krmení (a příprava krmiv) Chov zvířat Sběr a skladování hnoje Nakládání s hnojem/kejdou v místě zařízení Aplikace hnoje/kejdy na poli Uskladnění uhynulých zvířat https://www.rightpet.com/livestock-poultrydetail/cornish-rock-chicken

Postup procesu revize Základní BREF – vydání: 07/2003 Kick-off meeting (06/2009) Závěrečné setkání technické pracovní skupiny pro revizi IRPP BREF (11/2014) Publikován Final Draft (08/2015) Osmé setkání Fóra výboru IED dle Článku 13, pro vyjádření k dokumentu BREF (IRPP), kde proběhla i diskuse o aktualizaci pracovního programu a cílenějšího přístupu k revizím BREF(10/2015) Poslána pozice ČR k BREF (5/2016) Závěry o BAT schváleny (10/2016) Příprava implementace (11/2016) http://slideplayer.com/slide/9240349/ http://www.olores.org/index.php?option=com_content&view=article&id=290:second-draft-of-the-bref-on-intensive-rearing-of-poultry-and-pigs-irpp&catid=28&Itemid=340&lang=eu

Změny v novém BREF IRPP Důležitou kapitolou jsou Závěry o BAT, klíčová kapitola 5 Rozhodnutí o Závěrech o BAT by mělo být zveřejněno v Úředním věstníku Evropské unie několik měsíců od data schválení Uvádí systémy environmentálního managementu jako jednu z BAT (pod č. 1) stanovuje i limity použitelnosti, které jsou obecně dány povahou, rozsahem a složitostí zařízení a rozsahem jeho dopadů na životní prostředí na národní úrovni je navrženo, aby tato povinnost byla hodnocena v rámci přezkumu, prováděného povolujícím úřadem dle velikosti zařízení: mikropodniky nebo ostatní podniky https://cs.wikipedia.org/wiki/Mal%C3%A9_a_st%C5%99edn%C3%AD_podniky

Změny v novém BREF IRPP (2) BAT 26 ukládá periodický monitoring zápachu a to pomocí postupů podle EN 13725 nebo alternativně (i jinak než měřením) Tato BAT je však relevantní pouze v případech, kdy se očekává obtěžování zápachem nebo bylo takové obtěžování doloženo http://zpravy.idnes.cz/denver-a-pristroj-na-detekci-koure-z-marihuany-fqp/zahranicni.aspx?c=A131114_195921_zahranicni_ert

Do budoucna Přezkum integrovaných povolení v rámci 4letého období bude pravděpodobně představovat enormní zátěž pro povolovací úřady a další dotčené instituce http://domaci.ihned.cz/tagy/urednik-57443

Děkuji za pozornost My_inspiration/Shutterstock.com Kletr/Shutterstock.com Ulrich Mueller/Shutterstock.com 279photo Studio/Shutterstock.com