NNO Silezika, Jesenicko.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Neziskovky a spolupráce
Advertisements

1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
1 Opatření 1.1 JPD3 Rozšíření a zvýšení adresnosti aktivní politiky zaměstnanosti Úřad práce hl.m. Prahy 19.října 2004.
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
CENTRUM SOCIÁLNÍCH SLUŽEB PRUNÉŘOV. Investor: Město Kadaň, Mírové náměstí 1, Kadaň 43201, Ústecký kraj Projektant: Ing. Jiří Kučera, Mírové náměstí 117,
Aktuální stav problematiky ÚSES a možné hospodářské využití prvků ÚSES - multifunkční ÚSES v zemědělské krajině - zdroj obecné diverzity.
Společný regionální operační program (SROP) GRANTOVÁ SCHÉMATA KARLOVARSKÉHO KRAJE Aktuální stav průběhu 1. kola výzvy.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova European Agricultural Fund for Rural Development (EAFRD) OSA I Ing. Zuzana Dvořáková odbor Řídící orgán OP.
Pracovní skupina III Osoby v krizi a osoby ohrožené sociálním vyloučením.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
W.P Výbor regionů Stanovisko ke sdělení Komise pro Radu, Evropský parlament, Ekonomický a sociální výbor a Výbor regionů „Posilování místní dimenze.
Potenciál území v oblasti integrace a inovace Ekonomika a zaměstnanost (spolupráce škol a lokálních firem, coworkingová centra, podnikatelské inkubátory,
DIPLOMOVÁ PRÁCE Studie revitalizace povodí toku Jasénky
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Transformace systému práce s ohroženými dětmi a rodinami Tisková konference MPSV a MŠMT 30. dubna 2009.
STUDIE PROVEDITELNOSTI FARSKÉHO A BORECKÉHO POTOKA MĚSTO PLANÁ NAD LUŽNICÍ strana 1 STUDIE PROVEDITELNOSTI PŘÍRODĚ BLÍZKÝCH PROTIPOVODŇOVÝCH OPATŘENÍ V.
Klíčová otázka č. 4 Zaměstnanost a práce Pavel Pěnkava 26. – 27. listopadu 2014.
Kurs v rámci projektu SFŽP Agentura Koniklec o.s. 2008
Vytvoření a pilotní ověření systému školení v obecných a odborných kompetencí dobrovolníků při akcích pro veřejnost, CZ.1.07/3.1.00/ Sportovní akce.
 zamezit dalšímu zhoršování životního prostředí  urychlit odstraňování jevů, které ohrožují živé i neživé složky přírody  chránit přírodní i kulturní.
Společenská odpovědnost organizací
Národní tématická síť E Rovné příležitosti žen a mužů TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM EU A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČR.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
1 „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací projektu z PRV“
BÍLÁ KNIHA TERCIÁRNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Národní program rozvoje vzdělávání v ČR. Leden, 2009.
NEZAMĚSTNANOST V LIBERECKÉM KRAJI
MAS Šluknovsko MAS Šluknovsko Hlavní motto SPL : „Šluknovsko návštěvníkům i sobě !“
Ochrana přírody v ČR. Historie první pokusy – Maiestas Carolina 1355 Karel IV. první pokusy – Maiestas Carolina 1355 Karel IV Hojná voda v Nov.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Informatizace společnosti Mgr. Radko Martínek ministr.
374 – Poradenské centrum pro Rating MSP Hospodářská komora hlavního města Prahy Svoboda Jiří, , ESF – JPD.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
ČESKO a jeho krajina.
Podpora zaměstnanosti v Jihočeském kraji
Fluviální geomorfologie Zdeněk Máčka
Aktuální výzvy z operačních programů. Integrovaný regionální operační program Srpen –silnice II. a III. tříd (průběžná výzva) –Provozní a animační náklady.
Dotace na míru starostům příležitosti pro obce prosinec 2014 prosinec 2014.
Návrh CHKO Český les Cílená stimulace hospodářského rozvoje území RNDr. Emil Chochole vedoucí Odboru regionálního rozvoje KÚPK Babylon,
Možnosti financování adaptačních opatření – Operační program Životní prostředí Přednášející: Datum: Ing. Jan Pištěk
Veřejná podpora a financování sociálních služeb – Hotel STEP JUDr. Karel Zuska.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Zkušenosti s fungováním sociálního podniku 3B sociální firma s.r.o.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí FAREMNÍ PLÁNOVÁNÍ plán péče o farmu Ing. Milan Kouřil DAPHNE ČR –
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Kancelář zmocněnec vlády pro Moravskoslezský a Ústecký kraj.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Vyhlášené výzvy operačních programů pro kraj a jeho příspěvkové organizace.
Informační kampaň pro posílení udržitelného užívání vodních zdrojů a ekosystémových služeb krajiny v podmínkách globální změny (LAPLANT) Zemědělské hospodaření.
Opatření vázaná na vodu v SC 4.3
Postřehy z praxe v ochraně přírody a krajiny Petr Hůla
Vodohospodářské aktuality
Protipovodňová opatření na Frýdlantsku -
Politika rozvoje venkova Program rozvoje venkova
17 LET RÁMCOVÉ SMĚRNICE O VODĚ PŘÍNOS ANO NEBO NE?
Ochrana krajiny a přírody ČR
- CESKY SEVER FLE Chřibská 2017.
na promítání dokumentárního filmu Kino Pilotů, Donská 168/19, Praha 10
Ochrana a péče o přírodu a krajinu Seminář MAS Sokolovsko o.p.s.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Projekt „Klimatická zeleň“ pro obnovu krajiny
Transkript prezentace:

NNO Silezika, Jesenicko. Hlavní činnosti: Osvěta zaměřená na zadržování vody (semináře, studie pro místní obce). Revitalizační opatření (revitalizace mokřadů, tůně, přepážky, výsadby v krajině). Ukázkové přírodní zahrady (od r. 2016 rozšířené o 6 ha navazující zem. půdy). Poskytování nouzového bydlení spojeného s pracovní aktivizací a základním poradenstvím (ukončeno v roce 2015). Provozování vedlejší ekonomické činnosti (od r. 2013 – sečení koryt potoků). Klíčoví partneři: Úřad práce ČR. Povodí Odry s. p. Lesy ČR. Správa chráněné krajinné oblasti Jeseníky. Zdroje financování: 30% mzdové příspěvky ÚP. 10% národní programy ochrany přírody (PPK, POPFK). 60% výdělečná činnosti (údržba toků).

Přetrvávající překážky rozvoje: Absence zdrojů pro vytvoření trvalých pracovních pozic. Nedostatečný zisk pro pořízení technického vybavení. Rezortní přístup ke komplexním problémům (pracovní integrace, voda). Ideologie velkoplošného zemědělství.

Sociální podnikání chápeme jako provozování výdělečných činností lidmi, kteří mají překážky při uplatnění na trhu práce. Potenciální systémové rozpory: Ideál úplného pokrytí nákladů z výdělku SP versus snížená produktivita práce CS. Dotované versus nedotované podniky (narušení tržní cenotvorby).

Jedním ze způsobů, jak nezlevňovat práci druhých je vytvořit novou poptávku. Poptávku, která umožní vytvořit pracovní příležitosti při řešení skutečného (?) problému velkého množství lidí.

Zadržování vody – byznys budoucnosti. Služby pro zachování a obnovu vodních zdrojů.

Důsledky civilizačního působení na krátký vodní cyklus.

Termoregulační funkce vody.

Doporučené odkazy: Kontakt: Dokumentární film „Klimatické zariadenie má poruchu“ (dostupné na youtube.com) Stručnou a popularizující publikací Voda pre ozdravenie klímy – nová vodná paradigma (dostupná např. na www.enki.cz, nebo www.waterparadigm.org) Kontakt: www.silezika.org 608 725 380 juraj.grno@sillezika.org tereza.sarmanova@silezika.org