Hotel Co to je?.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Azylové domy. poskytují pobytové služby na přechodnou dobu osobám v nepříznivé sociální situaci spojené se ztrátou bydlení.
Advertisements

2. část Zařízení zajišťuje praní prádla, úklid společných i bytových prostor. Zejména uživatelé pobočky jsou podporováni v nácviku péče o domácnost.
Střední škola a Vyšší odborná škola cestovního ruchu, Senovážné náměstí 12, České Budějovice Č ÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.5.00/ Č ÍSLO MATERIÁLU.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.08 Ročník2. ročník.
Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/ Operační řízení útvarů Policie ČR s celostátní působností CZ.1.06/1.1.00/
VÝPOČET ČISTÉ MZDY VY_32_INOVACE_12_1_5 VÝPOČET ČISTÉ MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední.
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
KONCEPT A MOŽNOSTI PODPORY SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ Svatava Škantová MPSV 7. října 2015, Praha.
Spolupráce Odboru sociálně-právní ochrany dětí Magistrátu města Karviné s poskytovateli sociálních služeb.
Právní subjektivita – s.r.o. Výhoda spočívá v omezeném ručení za závazky společnosti. Relativně nízké hodnotě min. základního jmění. Malé administrativní.
N á zev S Š : SOU Uherský Brod Autor: Mgr. Věra Dudová N á zev prezentace (DUMu): Právní řád ČR a právní ochrana občanů N á zev sady: Výuka občanské nauky.
Víceúčelové sportovní centrum Na Chobotě Aktualizace studie proveditelnosti
Volný pohyb osob, volný pohyb pracovní síly v EU (právní úprava v EU a její implementace do právního řádu ČR)
Fokus Praha o.s. Nová struktura vedení Fokusu Praha – rok 2005.
Ekonomika organizací Výrobní faktory. Příklad 1 Uvažujete o zřízení hotelu s restaurací barem. Zamyslete se nad zajištěním hotelu z hlediska výrobních.
Zahájení tvorby Komunitního plánu sociálních služeb pro město Žatec Mgr. Petr Antoni Dne
Projekt Zvyšování kvality života uživatelů sociálních služeb se zdravotním postižením ve Zlínském kraji je spolufinancován Evropským sociálním fondem prostřednictvím.
Příloha č. 1 – specifikace předmětu plnění Řízení lidských zdrojů Procesy a nástroje VZ 2015.
Domov pro osoby se zdravotním postižením Všebo ř ice Z ř izovatel: Ústecký kraj Adresa: Pod Vodojemem 312/3C, Ústí nad Labem Vznik: v roce 1995.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Městský úřad Šumperk Implementace modelu CAF
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Radoslava Benová Název materiálu:
Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, příspěvková organizace DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Sociální zabezpečení Sociální služby Mirka Wildmannová Katedra veřejné ekonomie Ekonomicko-správní fakulta MU BRNO.
Hospodářský proces Hospodářský proces. Hospodářský proces Hospodářský proces rozdělujeme na následující fáze: a) výroba b) rozdělování a přerozdělování.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Katedra podnikové strategie Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku.
Hana Hašková Místo konání stáže DRUMEL a Co. s. r. o. Obor stáže
Dětský domov a Základní škola Liptál
Moravská Ostrava, Ostrava
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TEMATICKÝ CELEK
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Úřad práce České republiky
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr.Radka Škulaviková
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky
Podpůrná opatření prvního stupně
Mezinárodní hotelnictví
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Služby recepce.
Základní informace o poskytovateli
Analýza konkurenčního prostředí
Dobrá praxe Krajského úřadu Jihomoravského kraje
Kategorie odbytových středisek
Management Přednáška 7, 8: Plánování.
Manažer ve firmě. Manažer ve firmě Osobnost manažera Vrozené vlastnosti Získané dovednosti Temperament Inteligence Potřeba řídit činnost jiných lidí.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Systém cílů organizace, nástroje a principy řízení
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Naše škola Střední odborná škola Managementu a Práva s.r.o.
Aktuální právní úprava činnosti školy a nové úkoly zástupce ředitele
Název projektu: Moderní škola
Digitální učební materiál
Volný pohyb osob, volný pohyb pracovní síly v EU
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Základy podnikání živnostenské podnikání, postup při ohlášení živnosti
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Výrobní středisko a jeho vybavení
Domy na půl cesty ve středočeském kraji
Jsem senior na sedlčansku a mám zkušenosti. Zn. Chcete je využít?
Organizace práce na prodejně
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
OBCHODNÍ PRÁVO Občanská nauka 1. M
Sociální služby Vsetín, příspěvková organizace
Celkový základ daně.
Název školy: ZŠ Varnsdorf, Edisonova 2821, okres Děčín, příspěvková organizace Člověk a svět práce, Finanční gramotnost, Rozpočet a druhy rozpočtu (prezentace)
Pěstounská péče na přechodnou dobu (PPPD)
Transkript prezentace:

Hotel Co to je?

Hotel ,,Hotel je jako divadlo. Generální manažer vystoupí na jeviště každé ráno, hned jak přijde do hotelu, a zůstává na měn, dokud neodejde večer domů. Všichni zaměstnanci hotelu, ale především ti, kteří jsou v přímém kontaktu s hostem jsou herci. Hotel – to je láska na celý život´´ (L. Wagner, generální manažer hotelu Regal, 1989)

Ubytovací úsek

Co je ubytovací služba? = krátkodobý pronájem pokoje za účelem uspokojení základní potřeby člověka. Příjmy za ubytovací úsek obvykle vytváří více než 60% celkových příjmů

Členění ubytovacího úseku 1) Front Office – tzv. přední, čelní frontální linii zajišťuje první kontakt s hosty. Dělí se na pracoviště recepce a hotelové haly 2) Housekeeping – lůžková část hotelu

Management ubytovacího úseku Ad. 1) Vedoucí recepce – odpovídá za provoz ubytovacího střediska, rozděluje, kontroluje práci podřízených, odpovídá řediteli hotelu za organizaci a řízení ubytování, plnění úkolů obchodní politiky, účelné využití ubytovací kapacity hotelu. Kontroluje poctivost prodeje, vyřizuje stížnosti a reklamace hostů, zabezpečuje rezervační činnost

Management ubytovacího úseku Ad. 2) Hotelová hospodyně – rozděluje práci podřízeným, kontroluje. Spolupracuje s – vedoucím recepce, kuchyní, obsluhou Úsek zahrnuje – hotelové pokoje a přilehlé prostory, veřejné prostory vně hotelu, restaurační prostory, prostor bazénu, administrativní prostory, personální oblast, sanitární prostory, úklid chodeb….