Ing. Alena Zitová Ing. Alena Nechutová (SOŠ Nové Město na Moravě)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komenský by se radoval aneb škola hrou
Advertisements

{ Inkluzivní vzdělávání z pohledu praktika Mgr. Jana Vrbicová „Sociologický monitoring vzdělanostních vstupů a výstupů dětí a žáků, včetně dětí a žáků.
Představujeme fiktivní firmu II Dana Batelková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ZDROJE FINANCOVÁNÍ MAJETKU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Marie Hovorková. Dostupné z Metodického portálu
PODNIKÁNÍ VY_32_INOVACE_POD_20. Obsah Základní pojmy Právní úprava Podnikání podle živnostenského zákona Obchodní společnosti Družstva Státní podnik Neziskové.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČR - Pevný bod ve světě podnikání Okresní hospodářská komora Vyškov Představení – komory a aktivit v regionu 1. dubna 2016 seminář SOCIÁLNÍ.
Daň z příjmu FO řešení příkladu Řešitelky:Jana Bilíková Lucie Procházková Narcisa Vitnerová.
© Macura & partner, a.s. Veletrh řešení květen 2015 Podnikám a zaměstnávám.
Obchodní akademie a VOŠ Valašské Meziříčí Středoškolské studium – OA, VSČ, IT Vyšší odborná škola – IT v podnikové praxi Bakalářské studium – denní i distanční.
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů Občanská výchova Název materiálu VY_32_INOVACE_20_ Volba povolání Autor Motejlková Věra.
Založení firmy postup. Postup založení firmy 1) Výběr oboru podnikání a vymezení předmětu živnosti 2) Volba právní formy podnikání 3) Určení názvu a umístění.
Krajská správa ČSÚ v Plzni | Slovanská alej 36, Plzeň | Miloslav Chlad CIZINCI V ČR A PLZEŇSKÉM KRAJI Tisková konference, Plzeň,
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Účetní závěrka (Sbírka listin)
Vítejte na Dni otevřených dveří Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity 18. ledna 2013.
Podnikání Jak se pustit do podnikání…. podnikatelský záměr volba, v čem bude podnikat volba, v čem bude podnikat průzkum průzkum plán realizace plán realizace.
FIKTIVNÍ FIRMY SE PŘEDSTAVUJÍ.  Systematické procvičení všech problémů  Žák řeší úlohy individuálně  Tradiční vztah učitel – žák  Praxe je jen zprostředkována.
Fakulta managementu a ekonomiky Ústav regionálního rozvoje, veřejné správy a práva Motto: Smart governance.
Právní regulace pojišťovnictví POJIŠŤOVNICKÉPRÁVO JUDr. Petr Mrkývka, Ph.D (upravila JUDr. Dana Šramková, Ph.D.)
Základní znaky NO Účelová funkce a důvody založení: není založena za účelem zisku důvody založení: - dobročinná nebo charitativní činnost - podpora skupiny.
NEZISKOVÉ ORGANIZACE Ing. Alica Kavanová. CHARAKTERISTICKÉ ZNAKY 1. Účelová funkce a důvody založení:  n n n není založena za účelem zisku  d d
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Eva Zmeškalová Název šablonyVY_32_INOVACE UCE Název DUMuUCE S Stupeň a typ.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
ŽIVNOSTI Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
FINANČNÍ GRAMOTNOST Finanční stránka podniku. 3. ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová Název:VY_62_IVOVACE_3402_PaN POJIŠTĚNÍ Téma: Pojem F. G._ POVINNÉ A NEPOVINNÉ POJIŠTĚNÍ.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Irena Čiháková Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje Národní.
Živnostenské právo Jan Pospíšil Karolína Růžičková.
Motivační seminář projektu Motivační seminář projektu „Motivace žáků ke studiu technických předmětů“
Projekt práce s nadanými studenty Drahomíra Pavelková, Alena Kolčavová Zlín,
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/ CZ.1.07/1.5.00/ Střední odborná škola elektrotechnická, Centrum odborné přípravy.
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání.
DUM - Digitální Učební Materiál TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY. Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
Fakulta managementu a ekonomiky
Bakalářský studijní program B 6208 Ekonomika a management
Podnikavost a podnikání na OA Ostrava-Mariánské Hory
Obchodní akademie Náchod
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Prezentace fiktivní firmy Ing. Vladimíra Trnčáková
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Opakování – pracovní list
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
BANKOVNICTVÍ Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: 
Účetnictví – význam informací
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tématický celek
Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Osvoboditelů 380, Louny Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo sady  15
Druhy podniků v ČR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Alena Hůrková. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Komanditní společnost
Univerzitní město Olomouc
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola
Výnosy CZECH SALES ACADEMY Hradec Králové – VOŠ a SOŠ s.r.o.
2. ČNB a její role v platebním styku.
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín
Autor: Mgr. Yvetta Kałužová
Název projektu: Moderní škola
Autor: ING. JANA KOVAŘÍKOVÁ
ZÁKLADNÍ INFORMACE PS 2015/16 Název předmětu: MANAGEMENT 1 (BKH_MAN1)
STŘEDNÍ ŠKOLA STAVEBNÍ A TECHNICKÁ Ústí nad Labem, Čelakovského 5, příspěvková organizace Páteřní škola Ústeckého kraje Podnik VY_32_INOVACE_40_811 Projekt.
Setkání kariérových poradců
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Role sociální práce ve vztahu k výkonu veřejného opatrovnictví ORP Chrudim Podpora sociální práce v obci Chrudim a ve správním obvodu obce s rozšířenou.
Institucionální program pro veřejné vysoké školy pro rok 2017
Statistické údaje Úřad práce ČR, Krajská pobočka v Ústí nad Labem, Kontaktní pracoviště Most.
ASOCIACE INOVAČNÍHO PODNIKÁNÍ ČR, z.s.
Právo, Účetnictví, Webový design a grafika, Ekonomika a mezinárodní obchod, Reklamní a marketingová komunikace, Právo Evropské unie, Veřejné finance, Firemní.
Život bez střeva , Praha.
Transkript prezentace:

Ing. Alena Zitová Ing. Alena Nechutová (SOŠ Nové Město na Moravě) Fiktivní firma Ing. Alena Zitová Ing. Alena Nechutová (SOŠ Nové Město na Moravě)

Význam fiktivní firmy zřizují si ji OA, SOŠ žáci si prakticky procvičí získané poznatky z ekonomiky, účetnictví, práva, korespondence, propagace, marketingu, managementu a jiných předmětů příprava na budoucí povolání, podnikání

Cíl fiktivní firmy Cílem fiktivní firmy není dosažení zisku, jak je tomu ve skutečném podnikání, ale zapojit se co nejaktivněji do obchodování a procvičit si znalosti ze školních předmětů.

CEFIF pomocník a partner fiktivních firem role poradenská role fiktivních institucí, které jsou pro podnikání nezbytné Sídlí v Praze.

Instituce CEFIF Živnostenský úřad Rejstříkový soud Finanční úřad Správa sociálního pojištění ZDRAFIK (zdravotní pojišťovna) Pojišťovna CEFIF Tuzemské banky FIBA (devizová banka) Centrální dodavatel

Akce CEFIF Regionální veletrhy, udělování ocenění CEFIF Mezinárodní veletrh v Praze na výstavišti v Holešovicích Soutěže Udělování certifikátů studentům za úspěšnou práci ve FIF

Mezinárodní veletrh v Praze

Oddělení fiktivní firmy Ředitelství (ředitel, asistentka) Personální oddělení Právní oddělení Účetní, ekonomické oddělení Obchodní oddělení Marketingové oddělení

Děkujeme Vám za pozornost.