Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vytvořila:Monika Hradilová. NA ÚVOD… NA ÚVOD… Přátelství a internet…Tohle téma je hodně otevřené. Na celém světě existují milióny sociálních stránek.
Advertisements

Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: David Holubec NÁZEV: VY_32_INOVACE_01_INF Vzdělávací oblast: informatika Ročník: 9. Číslo projektu:
Elektronické učební materiály - II. stupeň Informatika 9 Autor: Bc. Pavel Šiktanc – posílání příloh Jak poslat em celý soubor?
1 Aplikovaná informatika - Alternativní síťová komunikace Aplikovaná informatika Opakování tématu - cvičení - Alternativní síťová komunikace ZEMÁNEK, Z.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Hradec Králové, Úprkova 1 Autor: Mgr. Petr Nedbal Název: VY_32_INOVACE_9C_1_Pravěk II.-vznik zemědělství.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_01_NJ Téma: My a naši sousedé Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/
MATURITNÍ OTÁZKA Č.6 ORIENTACE V PRINCIPECH, MOŽNOSTECH A PRAKTICKÉM VYUŽITÍ POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ.
Název materiálu: Služba Edu Live Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce , 4.třída Vyučovací předmět: Informatika.
Název materiálu: Internetová úložiště Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce , 5.třída Vyučovací předmět:
I DENTIFIKACE NA INTERNETU Mgr. Marie Kardová Leden 2014.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Microsoft Office 2010 Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce: , 4.třída Vyučovací předmět: Informatika.
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada43 AnotaceKomunikace.
Úvod do ICT Autor: Mgr. Jan Duchek VY_32_INOVACE_08_Úvod_do_ICT Vytvořeno v rámci projektu „EU peníze školám“. OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
Kód DUM :VY_32_INOVACE_ICT_I/1.12 Škola: Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace Polenská 162 / 4, Dobronín Číslo projektu:
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_15_Sítě_internet2 TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
INTERNET. Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
Prezentace Powerpoint 1 Prezentace vznikla v rámci projektu Škola 21. století, reg. číslo: CZ.1.07/1.3.06/ , který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad.
Projekt: Škola pro život Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo DUM: VY_32_INOVACE_02-informatika 8. třída_021 Základní škola: Základní škola.
Způsoby připojení k internetu
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_12
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Internet.
Kód DUM : VY_32_INOVACE_ICT_I/1.18
Inf Počítač a lidé s handicapem
Název školy: Základní škola a Mateřská škola Kladno, Vodárenská 2115
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
INTERNET Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
MEZILIDSKÁ KOMUNIKACE II.
Windows – WordPad VY_32_INOVACE_32_649
MS WORD 2010 – STYLY Název školy
Základní škola a Praktická škola Dvůr Králové nad Labem
SOFTWARE OSOBNÍHO POČÍTAČE
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
TÉMA: Počítačové systémy
Icq Jan Nehyba.
POČÍTAČ VY_32_INOVACE_02 Sada 6 ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM
Směrování černobílých obrázků VY_32_INOVACE_4C_08
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Zpracovala: Mgr. Věra Kreuzová
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Socialní síť.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Popis výukového materiálu Název: PowerPoint
GPRS, EDGE, CDMA, WiFi, vytáčené připojení, linka euro ISDN, ADSL
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
název projektu: Šablony Špičák číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Název: VY_32_INOVACE_ICT_7B_12B Škola:
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Věcné učení První pomoc
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Název školy Střední škola obchodně technická s. r. o. Číslo projektu
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
Počítačové sítě Úvodní přednáška
(hlášení místního rozhlasu)
KOMUNIKACE NA INTERNETU
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_15_Chat a telefonování Téma: Chat a telefonování pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno: květen 2012 Číslo projektu : CZ.1.07/1.4.00/21.2181 Anotace: Žáci se formou prezentace seznamují s pojmem chat. Informace vyhledávají a ověřují si je po výkladu na wikipedii a internetu.Prezentaci využívám nejdříve k výkladu učiva po jednotlivých snímcích, při opakování učiva spustím celou prezentaci.

Chat Chat je krátká komunikace nebo rozhovor dvou nebo více lidí prostřednictvím komunikační sítě. Uskutečňuje se vždy v reálném čase. V užším smyslu se při chatu komunikuje formou psaného textu.

Slovo chat se v angličtině běžně používá pro klábosení, pokec, přátelský rozhovor.

V technologickém smyslu se původně jednalo o čistě textovou formu komunikace, při které mohly být vyměňovány pouze znaky. Pro chat byl zaveden komunikační protokol IRC.

Později se k tomuto způsobu přidala možnost přenášet zvuk, případně i obraz. Mluvíme pak o audiochatu, případně videochatu. Skype

Skype Program umožňuje telefonovat mezi svými uživateli zdarma, za poplatek lze telefonovat do tradičních telefonních sítí (služba SkypeOut) a případně získat telefonní číslo a přijímat telefonáty z pevných a mobilních sítí se službou SkypeIn.

textových zpráv, offline posílání zpráv, ICQ Funkce programu ICQ zahrnují posílání textových zpráv, offline posílání zpráv, skupinové chatování, odesílání SMS zpráv, odesílání souborů a hry pro více hráčů provozované pomocí technologie Flash.

Použití služby, je zcela zdarma. Google Talk Google Talk je jednoduchý instant messenger a komunikační služba společnosti Google, založená na protokolu XMPP. Kromě textové komunikace nabízí i službu VoIP, založenou na protokolu Jingle. V souvislosti s těmito službami pak poskytuje i možnost videochatu, sdílení souborů a hlasové schránky. Použití služby, je zcela zdarma.

Jak vypadaly první telefony? Švédský telefon pro manuální ústředny (1896)

Telefon W28 s číselnicí a pulzní volbou (Siemens 1925)

Telefon Siemens s tlačítkovou volbou (po roce 2000)

Ukázka vývoje mobilních telefonů od počátku 80. do konce 90. let 20. století

Zdroje : Autorka prezentace zpracovala a upravila informace z následujících zdrojů: http://cs.wikipedia.org/wiki/Chat http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:Skype.svg http://cs.wikipedia.org/wiki/Soubor:WorldWideWebAroundGoogle.png http://cs.wikipedia.org/wiki/Telefon http://cs.wikipedia.org/wiki/Mobiln%C3%AD_telefon