Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm"— Transkript prezentace:

1 Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektu CZ / / Číslo materiálu VY_32_INOVACE_226 Autor Mgr. Romana Rybiařová Název Internet, služby internetu, www. Datum (období) Leden 2014 Ročník 8. a 9. ročník ZŠ praktická, lehké mentální postižení Vzdělávací oblast Informační a komunikační technologie Anotace Prezentace jako učební materiál je určena žákům 8.a 9. ročníku ZŠ praktické. Poskytuje informace o internetu, jako globální počítačové síti a jeho službách. Seznámí žáky s pojmem, vznikem a funkci tedy webových stránek.

2 Co se dovíme v této prezentaci?
Co je to internet? Jaké služby nám poskytuje? Co je to web, co je to www. ? Kdo vynalezl www?

3 Co pro vás znamená internet?
Nástroj pro zábavu Nástroj pro získávání informací Pracovní nástroj Co vás napadne, když se řekne INTERNET ??? INTERNET

4 Internet Internet je globální informační systém.
Základem Internetu je globální počítačová síť, která propojuje obrovské množství počítačů a umožňuje přenášet informace z jednoho počítače do druhého. Je to vlastně počítačová mezisíť, nebo taky síť sítí. Internet se také velmi často nazývá zkráceně jako „net“ (aneb „byl jsem na netu“, nefungovalo mi připojení k netu“), nebo také jako „síť sítí“.

5 Internet je tvořený obrovským množstvím počítačů.
malé osobní počítače (PC, Notebooky, Netbooky, tablety nebo chytré telefony) obrovským množstvím počítačů. velké počítače (servery). velkým množstvím „krabiček“ mají na starosti vlastní komunikaci. (síťové prvky - routery)

6 WWW (World Wide Web) Nejdůležitější služby pro uživatele internetu
Elektronická pošta ( ) úplně nahradil klasické poštovní služby pro posílání dopisů nebo jiných písemných zásilek. nejpoužívanější služba na Internetu. „Živé rozhovory“ Skype, ICQ Facebook chat. ….a další Nejvíce využívanou službou na Internetu je také: WWW (World Wide Web) neboli „web“ či „webové stránky“

7 WWW - zkratka pro World Wide Web
(po celém světě pavučina – celosvětová síť - světová komunikační síť) jedná se o síť vzájemně propojených hypertextových dokumentů přístupných na Internetu. přes internetový prohlížeč mohou uživatelé vidět webové stránky obsahující textový obsah, obrázky videa a další multimediální obsah. pokud někdo běžně mluví o „internetu“ (najdu si to na internetu nebo koupil jsem si to na internetu) má zpravidla na mysli právě web. slovo internet se tak stalo synonymem právě pro službu WWW.

8 Ale POZOR!!!!!! Web a internet nejsou jedno a to samé !!!
Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí Web je pouze jedna z mnoha služeb, které jsou dostupné prostřednictvím internetu www služby je jen jednou z mnoho částí „velkého“ Internetu.

9 Internet Internet – celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí Internet - obsah, který je dostupný prostřednictvím této sítě. WWW. Většina obsahu na internetu je dostupná prostřednictvím: www služeb (webové stránky) nebo u

10 Sir Timothy „Tim“ John Berners-Lee
Kdo vymyslel web? za otce nebo také „vynálezce“ webu je považován britský inženýr a počítačový vědec Sir Timothy „Tim“ John Berners-Lee (* 8. června 1955 Londýn) v současné době je ředitelem World Wide Web Consortium (W3C), které dohlíží na pokračující vývoj webu. historie webu (WWW) se datuje až do roku 1989 Názorná tabule - Internet

11 Zdroje www. office.microsoft.com www.datakabinet.cz
AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW:


Stáhnout ppt "Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm"

Podobné prezentace


Reklamy Google