Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ. 1. 07/1. 4.00/21.3751 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_231 AutorMgr. Romana Rybiařová.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ. 1. 07/1. 4.00/21.3751 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_231 AutorMgr. Romana Rybiařová."— Transkript prezentace:

1 Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ. 1. 07/1. 4.00/21.3751 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_231 AutorMgr. Romana Rybiařová NázevKvíz – Co si pamatuješ o internetu? Datum (období)Únor 2014 Ročník8. a 9.ročník ZŠ praktická, lehké mentální postižení Vzdělávací oblastInformační a komunikační technologie Anotace Prezentace jako učební materiál je určena žákům 8. a 9. ročníku ZŠ praktické. Slouží jako opakování učiva o počítači, internetu, jeho historii, službách internetu, internetové adrese a e-mailové adrese. Opakování je sestaveno do kvízu. V prezentaci je také tisková podoba tohoto kvízu.

2 Kvíz – co si pamatuješ o internetu?

3 Můžeme koupit antivirus v lékárně? Můžeme na barevné tiskárně tisknout černobíle? Můžeme si k počítači připojit lampičku? Můžeme se nakazit počítačovým virem? Můžeme na počítači současně poslouchat písničky a psát dopis? Můžeme přes internet posílat fotky? Můžeme na počítači zjistit, kdy nám jede autobus? Můžeme na černobílé tiskárně tisknout barevně? Můžeme přes internet nakupovat? Můžeme mít více e-mailových schránek? Můžeme si přes počítač s někým povídat? Můžeme si na počítači někoho vyfotit? Můžeme si přes počítač podat ruku? Můžeme přes počítač zaplatit? Můžeme číst na počítači knihu? ANO NE ANO

4 a) world wide web 1. Co znamená www. 2. Co je to e-mail? 3. Co je to „internetová adresa? b) adresa internetové stránky a) http:// c) je to elektronická pošta 5. Co automaticky doplní prohlížeč v adresním řádku? 4. Co znamená pojem „živý rozhovor na internetu“ ? b) komunikace prostřednictvím Skype, ICQ, chatu, nebo konference 6. Jaký je rozdíl mezi www. (web) a internetem c) www. je jedna ze služeb Internetu. a) 13. únor 1992 7. Kdy bylo oficiálně první připojení k internetu v ČR 8. Co vzniklo dříve: vyhledávač Google, nebo sociální síť facebook? b) World west web c) Write web website a) je to způsob telefonování b) Je to online hra a) adresa poštovní schránky c) adresa domů b) www. c) @ a) dříve byl vynalezen Facebook.com b) dříve vznikl vyhledávač Google.com c) oba vznikly ve stejném roce b) 23. únor 2013 c) 23. únor 1998 a) když poslouchám hudbu, nebo se dívám na film c) tento pojem neexistuje a) žádný web je internet b) web je sociální síť Vyber správnou odpověď:

5 www.nasevesnice.cz www.skola@cz http://seznam.cz www.zšprožnov.cz www.facebook,com/ www.vlak:expres.info http://www.předskolaci.cz www.krasa,cz http://tn.nova.cz/zpravy/na-vasi-strane/ learningenglish-esl.blogspot.cz/ https://www.dámejidlo.cz/rozvoz/ostrava https://www.facebook.@.com http://www.czp-msk.cz/ http://www.1001hry.cz/ www.super-radio.cz/ http://www.maminčinyrecepty.cz/  čárku –,  dvojtečku - :  středník - ;  znak „zavináč - @  háčky a čárky nad písmeny – ě á ý Chybovali jste? Nevadí!!! Zopakujeme si, které znaky nesmí obsahovat internetová adresa: Rozhodněte, zda je správně napsána internetová adresa.

6 Rozhodněte, zda je správně napsána e-mailová adresa. A opět si zopakujeme co nesmí být v e-mailové adrese:  čárka –,  dvojtečka - :  středník - ;  háčky a čárky nad písmeny – ě á ý  lomítko - / Barbora.kucerova@seznam.cz info@astrocafe.centrum.cz admin@omlazeni.cz PAVEL12345@gmail.com reditel@skolazlin@cz Roman33@yahoo.com novák@seznam.cz ivan:novak@centrum.cz mojestranka@seznam,com lenka/kralova@gmail.com Dominik_volny@naseboty.cz Veronika.vero@@seznam.cz obchod@obchod.cz bruslení@gmail.com Renata,Novakova@seznam.cz skolaroznov@iol.cz/roznov.cz

7 Zdroje www. office.microsoft.com Vlastní tvorba


Stáhnout ppt "Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ. 1. 07/1. 4.00/21.3751 Číslo materiáluVY_32_INOVACE_231 AutorMgr. Romana Rybiařová."

Podobné prezentace


Reklamy Google