Internet.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Internet Autor: Eva Trávníčková, ZŠ Gabry a Málinky Štítná nad Vláří
Advertisements

 Mobilní telefony umožňují spojení s pevnou telefonní sítí přímo volbou telefonního čísla na vestavěné klávesnici. Nejnovější mobily používají kombinaci.
Vytvořila:Monika Hradilová. NA ÚVOD… NA ÚVOD… Přátelství a internet…Tohle téma je hodně otevřené. Na celém světě existují milióny sociálních stránek.
Název školyZákladní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm Číslo projektuCZ / / Číslo materiáluVY_32_INOVACE_236 AutorMgr. Romana Rybiařová.
TeamSpeak - komunikační program ● TeamSpeak je flexibilní a výkonný program, který ● umožňuje lidem navzájem spolu mluvit přes internet. ● TeamSpeak se.
Počítačové sítě Netware © Mgr. Petr Loskot
VY_32_inovace_01_infpojmynet1_01 Vypracovala: Mgr. Lucie Bernátová Datum: leden 2013 Předmět:Informační technologie Ročník:7. ročník Škola - adresa:Základní.
Využití informačních technologií při řízení obchodního řetězce Interspar © Ing. Jan Weiser.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Prostředí internetu Číslo DUM: III/2/VT/2/2/27 Vzdělávací předmět: Výpočetní technika Tematická oblast:
MATURITNÍ OTÁZKA Č.6 ORIENTACE V PRINCIPECH, MOŽNOSTECH A PRAKTICKÉM VYUŽITÍ POČÍTAČOVÝCH SÍTÍ.
Název materiálu: Služba Edu Live Anotace: Výklad nového učiva Autor: Iveta Pasterňáková, 2013 Ověření ve výuce , 4.třída Vyučovací předmět: Informatika.
POS 40 – 83. Základy datové komunikace - MULTIPLEX Kmitočtovým dělením (FDMA) – Přidělení kmitočtu jednotlivým uživatelům = šířka pásma se rozdělí na.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Počítačové sítě 14. IPv4 © Milan Keršlágerhttp:// Obsah: ● IP protokol, IP adresa,
I DENTIFIKACE NA INTERNETU Mgr. Marie Kardová Leden 2014.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast Vzdělávání v informačních a komunikačních technologiích.
Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Jihlava Šablona 32 VY_32_INOVACE_031.ICT.34 Tvorba webových stránek – úvod do CSS.
HTML HyperText Markup Language Je to značkovací jazyk používaný na tvorbu webových stránek, které jsou propojeny hypertextovými odkazy. Je hlavním z.
Připojení k internetu Šablona 32 VY_32_INOVACE_2_10_Připojení k internetu.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_16_ Téma: pro 4.,5.ročník ZŠ, vytvořeno:
Mobilní sítě Jakovljevič, Sklenář. obsah Protokol ICMP Ping Traceroute DNS 1G, 2G, 3G, 4G, LTE Virtuální mobilní operátor.
Síťové operační systémy OB21-OP-EL-KON-DOL-M Orbis pictus 21. století.
Tvorba WWW stránek. Obsah Princip fungování WWW Současné trendy Zásady tvorby WWW stránek Netiketa.
HTML (I) (2). Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ OAJL - inovace výuky Příjemce: Obchodní akademie, odborná škola a praktická škola pro tělesně postižené,
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_14_Internet1 TEMA:HARDWARE A SOFTWARE ČÍSLO.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Mgr. Jiří Kolář NÁZEV:VY_32_INOVACE_08B_15_Sítě_internet2 TEMA:HARDWARE A SOFTWARE.
INTERNET. Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.
ZÁKLADY JAZYKA HTML Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
Způsoby připojení k internetu
Autentizace předmětem
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Internet komunikace.
který realizuje ZŠ a MŠ Lomnice nad Lužnicí v letech 2011 – 2012.
Možnosti připojení k internetu
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_12
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Základní pojmy pro práci s OS Windows
Technické vybavení počítače - Počítač PC
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Název školy: Autor: Název: Číslo projektu: Název projektu:
INFORMATIKA – použití počítačů
Internet struktura, fungování a přehled využití
Inf Počítač a lidé s handicapem
Druhy sítí podle rozlehlosti
CHARAKTERISTIKA INTERNETU
ELEKTRONICKÉ ZABEZPEČOVACÍ SYSTÉMY
Komunikační model TCP/IP
INTERNET Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název školy
ORGANIZACE DAT V POČÍTAČI
Prvky v síti Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Název školy
Informatika – Test č.4 VY_32_INOVACE_18
AUTOR: Mgr. Marcel Bednařík NÁZEV: VY_32_INOVACE_09_INF_13
Přídavná zařízení.
Teorie Informace, signál
Hypertext Markup Language
Informatika Počítačové sítě.
GPRS, EDGE, CDMA, WiFi, vytáčené připojení, linka euro ISDN, ADSL
Pavel Dvořák Gymnázium Velké Meziříčí Počítačové sítě – služba WWW
Opakování učiva pro 9. ročník
Remote login.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Neživá příroda - vzduch
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr
Připojení knihoven k Internetu
Internet (základní pojmy)
WWW (1) WWW (World Wide Web) je dnes zřejmě nejpoužívanější služba sítě Internet Reprezentuje síť odkazů na hypertextové do-kumenty označované též jako.
Název školy: Základní škola Městec Králové Autor: Mgr. Petr Novák
Opakování učiva pro 9. ročník
Informatika Počítačové sítě.
Transkript prezentace:

Internet

Charakteristika internetu Internet je největší počítačovou sítí na světě Propojuje miliony počítačů prakticky ze všech zemí světa Nachází se zde obrovské množství informací – programy, obrázky, videa, články, slovníky atd.

Fungování internetu Počítače v internetu jsou spojeny zdánlivě chaoticky Každý server je spojen s několika jinými servery Žádný počítač není centrální a všechny mají stejnou důležitost Výhodou je velká stabilita systému Výpadek části internetu neohrozí jeho zbývající část

Služby internetu www (služba World Wide Web) - zobrazování www stránek, vyhledávání atd. e-mail - posílání zpráv a souborů WAP - (Wireless Application Protocol) -zjednodušené stránky pro mobilní telefony přenos zvuku a obrazu - telefonování po internetu (Skype, ICQ apod.) nakupování v internetovém obchodě zábava (hry po internetu, skupinová textová diskuse -chat)

Webové stránky Poprvé je zprovoznil britský vědec Timothy John Berners-Lee v roce 1991 Technologii poskytl zdarma všem k dispozici Technologie WWW (World Wide Web) umožňuje přístup ke stránkám, o které si uživatel prohlížeče zažádá

Internetová síť Internet je celosvětový systém propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP. Společným cílem všech lidí využívajících internet je bezproblémová komunikace Nejznámější službou poskytovanou v rámci internetu je WWW (kombinace textu, grafiky a multimédií propojených hypertextovými  odkazy) Internet jsou volně propojené počítačové sítě, které spojují jeho jednotlivé síťové uzly. Uzlem může být počítač, ale i specializované zařízení (například router). Každý počítač připojený k internetu má v rámci rodiny protokolů TCP/IP svoji IP adresu. Pro snadnější zapamatování se místo IP adres používají doménová jména

Telefonní síť Telefonní síť je telekomunikační síť, určená především pro telefonní hovory mezi dvěma nebo více účastníky. Mobilní telefonní síť využívá rádiové vlny pro připojení mobilního telefonu, takže jeho uživatel se může pohybovat po celé oblasti, která je pokryta signálem sítě. Existují různé druhy telefonních sítí: Veřejná telefonní síť, která slouží k poskytování telefonních služeb účastníkům z řad veřejnosti; umožňuje přenos mluvené řeči, ale i jiných forem komunikace. Telefony jsou účastnickým vedením propojeny s telefonní ústřednou (s výjimkou bezšňůrových telefonů, u nichž je s ústřednou propojena základní jednotka). Soukromá (privátní) telefonní síť, ve která je skupina telefonních přístrojů připojena k pobočkové telefonní ústředně, pomocí které jsou obvykle připojeny i k veřejné telefonní síti. Toto řešení je často používané ve firmách a v call centrech.

Vysvětlivky Rodina protokolů TCP/IP obsahuje sadu protokolů pro komunikaci v počítačové síti a je hlavním protokolem celosvětové sítě Internet. Komunikační protokol je množina pravidel, která určují syntaxi a význam jednotlivých zpráv při komunikaci. IP adresa je v informatice číslo, které jednoznačně identifikuje síťové rozhraní v počítačové síti. 192.168.48.39 Internetová doména (doménové jméno) je v informatice označení jednoznačného jména (identifikátoru) počítače nebo počítačové sítě, které jsou připojené do Internetu