Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CHARAKTERISTIKA INTERNETU

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CHARAKTERISTIKA INTERNETU"— Transkript prezentace:

1 CHARAKTERISTIKA INTERNETU
Michaela Fraiová

2 CHARAKTERISTIKA INTERNETU
Internet je největší počítačovou sítí na světě Propojuje miliony počítačů prakticky ze všech zemí světa Nachází se zde obrovské množství informací – programy, obrázky, videa, články, slovníky atd.

3 HISTORIE INTERNETU Internet vznikl v 60. Letech 20. Století
Původně byl určen pro americkou armádu Velký rozvoj internetu nastal po roce 1990 Začátkem roku 2009 bylo k internetu připojeno asi 580 milionů počítačů

4 Co poskytuje internet? Internet nabízí několik standartních služeb, jejichž prostřednictvím fungují jednotlivé uživatelské aplikace. K používání jednotlivých služeb musí mít uživatel na svém počítači nainstalován program (klienta), který dokáže prostřednictvím připojení k internetu komunikovat se servery poskytující konkrétní typ: WWW (služba world wide web) - zobrazování www stránek, vyhledávání atd. - posílání zpráv a souborů WAP - (wireless application protocol) -zjednodušené stránky pro mobilní telefony Přenos zvuku a obrazu - telefonování po internetu (skype,icq apod.) Nakupování v internetovém obchodě Zábava (hry po internetu, skupinová textová diskuse -CHAT)

5 Internet nezná hranice a kontinenty
Internet nezná hranice a kontinenty. Jakmile je informace jednou zveřejněna na internetu kdekoliv na světě, může jí okamžitě získat kdokoliv kdekoliv na jiném konci planety. Internet je decentralizovaný, není závislý na jediném bodě. Proto je velmi spolehlivý. Pokud má náhodou někdy nějaké výpadky, tak jsou prakticky vždy pouze lokální – z internetem jako celkem se neděje nic. Internet vlastně nikomu nepatří, proto na něj nikdo nemá licenci, nikdo si jej nenárokuje do vlastnictví. Používat jej mohou doslova a do písmene všichni, kdo si k němu najdou přístup.

6 Fungování internetu Počítače v internetu jsou spojeny zdánlivě chaoticky Každý server je spojen s několika jinými servery Žádný počítač není centrální a všechny mají stejnou důležitost Výhodou je velká stabilita systému Výpadek části internetu neohrozí jeho zbývající část

7 ZDROJE http://ihistory.webzdarma.cz/chap/sluzbyInternetu.php


Stáhnout ppt "CHARAKTERISTIKA INTERNETU"

Podobné prezentace


Reklamy Google