Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
1 Sociální integrace OK Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji Cena za poskytování sociální služby Platební podmínky – fakturace.
Pokyny pro zpracování monitorovacích zpráv
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
Příloha č. 6: Údaje o podporovaných sociálních službách v Plzeňském kraji.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Jana Moravcová
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji III.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
Zkušenosti s uplatňováním principů veřejné podpory v Královéhradeckém kraji Systém řízení a financování sítě sociálních služeb v Královéhradeckém kraji.
Archivace dokumentace projektu a součinnost při kontrolách.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
1 Vybrané služby sociální prevence v Olomouckém kraji Finanční stránka: cena za poskytování sociální služby, platební podmínky, fakturace, smluvní sankce,
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje Setkání s poskytovateli sociálních služeb v Ústeckém kraji.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Kvalita v sociálních službách jako proces
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Obsah veřejných rozpočtů III
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Rozpočet přímých NIV na rok 2015
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
Podání žádosti o dotaci na rok 2017
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Katalog sociálních služeb Ústeckého kraje
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2015
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Finanční kontrola v příspěvkových organizacích kraje
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009 Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji Informace pro poskytovatele sociálních služeb v rámci projektu Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009

Doba poskytování sociálních služeb 1. smlouva uzavřena v lednu 2009 poskytování služby od 1. února 2009 do 31. prosince 2011 2. smlouva uzavřena v únoru 2009 poskytování služby od 1. března 2009 31. prosince 2011 do cena služby se krátí o 1/11 ceny za rok 2009

Dokumenty OP LZZ závazné pro poskytovatele služeb v rámci projektu Manuál způsobilých výdajů (závazné vymezení způsobilých výdajů) Manuál publicity (alespoň ve stanoveném minimálním rozsahu)

Veřejné zakázky v projektu a dotace MPSV na rok 2009 Zásady: Poskytovatel služby se kterým byla uzavřena smlouva v rámci projektu, je povinen vrátit alikvotní část dotace MPSV (bude zakotveno v rozhodnutí MPSV o poskytnutí dotace). Z dotace MPSV lze financovat provoz služby v období nepokrytém v rámci projektu (veřejnou zakázkou). Na toto období může poskytovatel použít alikvotní část dotace MPSV na rok 2009. Zbylou část dotace je třeba vrátit MPSV. Podle dohody s MPSV budou vrácené dotace v roce 2009 použity ve prospěch sociálních služeb v kraji.

Výpočet alikvotní části dotace na poskytování služby v období nepokrytém z projektu Služba je hrazena z projektu v plném rozsahu Poskytovatel zvolí jako základ pro výpočet části dotace MPSV, kterou může použít na provoz služby v období nepokrytém z projektu částku, která je pro něj výhodnější – buď dotaci MPSV na rok 2009, nebo dotaci MPSV na rok 2008 stav po dofinancován - tj. v prosinci 2008. vzorec: P=(Z/12)xN kde P – použitelná částka Z – základ N – počet měsíců, po které bude služba financována z dotace MPSV

Výpočet alikvotní části dotace na poskytování služby v období nepokrytém z projektu 2. V projektu je hrazena pouze část kapacity poskytované služby Pro období hrazené pouze z dotace platí postup jako v první variantě. Pro další období lze dotaci použít pouze na poměrnou část kapacity služby nepokrytou v rámci projektu. Je však třeba MPSV doložit vyjádření kraje, že i poskytování této části služby je potřebné.

Služby hrazené v rámci projektu a dotace z dalších veřejných rozpočtů (obec, kraj) Povinnost a podmínky vrácení odpovídající části dotace stanoví v právním aktu (rozhodnutí, smlouva) její poskytovatel. Realizaci zakázky v rámci projektu nelze dofinancovávat finančními prostředky z veřejných rozpočtů (riziko veřejné podpory – narušování veř. soutěže). Z veřejných rozpočtů však lze financovat část služby, která není součástí zakázky.

Monitorování služby Monitorovací zpráva se předkládá spolu s fakturou a soupiskou účetních dokladů vždy po skončení monitorovacího období (viz smlouva) Závazný formulář je k dispozici na www.kr-ustecky.cz Struktura zprávy: údaje o poskytovateli (organizaci) údaje o sociální službě údaje o personálním zajištění služby údaje o financování sociální služby textová část (změny, komentáře) údaje o výkonech a využívanosti služby Návod k vyplnění monitorovací zprávy je uveden ve vzoru. Jakékoli jiné zprávy a přílohy nebudou akceptovány. Chybné vyplnění zprávy je důvodem pro neproplacení další zálohové faktury.

Kontroly Ze strany krajského úřadu: Kontrola věcného plnění zakázky provádějí pracovníci projektu, popř. další pracovníci odboru soc. věcí a zdravotnictví Finanční kontrola Provádějí pracovníci projektu, popř. další pověření pracovníci krajského úřadu (odbor kontroly). Další možné kontrolní orgány (v souvislosti s kontrolami realizace projektu): MPSV, MF, NKÚ, finanční úřad, … Povinnosti poskytovatelů služeb při kontrole (viz zákon o státní kontrole): poskytnout součinnost kontrolním orgánům ve stanoveném termínu napravit nedostatky - uchovávat doklady po dobu 10 let od ukončení projektu

Komunikace Věcná část zakázek, smlouvy, výkaznictví Mgr. Jiří Mach tel.:475 657 427, 603 192 626 e-mail: mach.j@kr-ustecky.cz Bc. Naděžda Urbíková tel.: 475 657 473 e-mail: urbikova.n@kr-ustecky.cz Finanční záležitosti Bc. Irena Kalinová tel.: 475 657 901 e-mail: kalinova.i@kr-ustecky.cz Dokumenty týkající se projektu jsou zveřejněny na www.kr-ustecky.cz. Cesta k dokumentům: Zdravotnictví a sociální péče – Rozvojové a strategické dokumenty – Sociální služby – Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji.

Děkuji za pozornost