NOVELA ZÁKONŮ Č. 95/2004 Sb. A Č. 96/2004 Sb. REZIDENČNÍ MÍSTA

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Advertisements

Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Dotační fond LK Soutěže MŠMT Program a podprogramy - školství  Program č. 4 resortu školství, mládeže a zaměstnanosti  4.1 Podpora volnočasových.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 24. dubna 2014.
REZIDENČNÍ MÍSTA Lenka Bendová – projekty ESF a dotace na rezidenční místa (lékaři) Mgr. Pavla Povolná – dotace na rezidenční místa (nelékaři)
Standardy kvality sociálních služeb. soubory měřitelných a ověřitelných kritérií, které popisují, jak má vypadat kvalitní sociální služba. Jsou použitelné.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Problémy v zadávaní 3. Dotazy.
1 Profilová část maturitní zkoušky a poznatky z 5leté praxe Mgr. Petra Pátková, odbor vzdělávací soustavy jednání Asociace SPŠ Špindlerův Mlýn, 7. říjen.
1 Novela zákona o vysokých školách Zákon č. 137/2016 S., kterým se mění zákon č. 111/1998 Sb., o vysokých školách a některé další zákony Ministerstvo školství,
Přijímací řízení ve školním roce 2015/ ÚVOD Kde je/bylo možné získávat informace:  Návštěvy SŠ a SOU, dna otevřených dveří  Výstava EDUK ART.
Kotlíkové dotace - úvod Mgr. Vanda Pánková. Obecné informace V programovacím období možnost výměny kotlů v domácnostech v rámci operačního programu.
Porada ředitelů krajských škol a školských zařízení Kořenov, 26. září 2013.
Publicita v projektech financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha OM OP LZZ D9)
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Dopracování projektu etapa změny, hlavní problémy, rizika Kroměříž
Odd ě lení ekonomiky a kontroly, OSV, KÚ JMK.  Rozhodnutí Evropské komise ze dne č. 2012/21/EU  Zákon č. 108/2006 Sb., o sociálních slu ž.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování Krajské projekty Konference k oblasti primární prevence Praha
Integrovaná střední škola, Hodonín, Lipová alej 21, Hodonín Registrační čísloCZ.1.07/1.5.00/ Označení DUMVY_32_INOVACE_E21.02 Ročník2. ročník.
Základní informace k veřejné podpoře v OP LZZ Seminář pro žadatele 6. února 2009 Praha.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Schvalovací proces + hodnoticí kritéria Jakub Krátký Praha, 5. května 2016.
Ing. Zdeňka Šilhová Institut pro veřejnou správu Praha INTERAKTIVNÍ PERSONÁLNÍ PORTÁL PRO POTŘEBY ZAMĚSTNANCŮ VE VEŘEJNÉ SPRÁVĚ KONFERENČNÍ VZDĚLÁVACÍ.
Vnitřní předpisy účetní jednotky Porada odboru veřejné správy, dozoru a kontroly Ing. Tomáš Sluka Ministerstvo financí odbor Regulace a metodika účetnictví.
Dokumentace k výzvě č.02/ Olomouc Zlín Uherské Hradiště Velké Losiny.
Novela školského zákona v návaznosti na předškolní vzdělávání a školní stravování Bc. Eva Martinková, odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajský.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Přijímací řízení na střední školy pro školní rok 2017 / 2018
Přijímací řízení pro školní rok 2017/2018
V. Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Seminář pro žadatele IROP výzev Prostějov venkov o.p.s.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
AKREDITACE K USKUTEČŇOVÁNÍ VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU dle novely zákona č
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Opatření k jednodušší a rychlejší administraci projektů
Vlastní hodnocení školy Vítejte na dnešní přednášce RNDr. Jiří Kuhn,
Seminář k výběrovému řízení 2018
Seminář pro příjemce OPVK
ÚAPk Aktualizace 2013.
Střední vzdělávání Maturitní zkoušky Změny právních předpisů
Financování přímých NIV
Jan Maršák Odbor odpadů Ministerstvo životního prostředí
Oblast: Dobré životní podmínky zvířat
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
NOVELA ZÁKONŮ Č. 95/2004 Sb. A Č. 96/2004 Sb. REZIDENČNÍ MÍSTA
Schvalovací proces + hodnoticí kritéria
Benefit7.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Přijímací řízení na střední školy pro školní rok 2018 / 2019
Změny právní úpravy ochrany přírody a krajiny
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
PORADA MANAGEMENTU NELÉKAŘSKÝCH ZDRAVOTNICKÝCH POVOLÁNÍ (Porada hlavních sester) MZ ČR Praha.
Ochrana a péče o přírodu a krajinu
Kódování studijních programů
Na co myslet při podávání přihlášky do výběrového řízení pro poskytnutí účelové dotace z rozpočtu statutárního města Ostravy.
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ PRO ŠKOLNÍ ROK 2019/2020
AktuálnĚ z odpadů a oběhového hospodářství z pohledu MŽP
Přijímací řízení na střední školy pro školní rok 2019 / 2020
Dostupné vzdělání pro všechny kdo chtějí znát a umět víc…
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Dotační program Ministerstva vnitra k ochraně škol a školských zařízení 12. prosince 2018 Odbor školství, mládeže, tělovýchovy a sportu Krajského.
INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ pro šk. rok 2019 – 2020
PŘIJÍMACÍ ZKOUŠKY 2019/2020.
Cyklus malého projektu
Přijímací řízení v roce uchazeč může pro 1
Odbor školství Mgr., Bc. Jitka Hozmanová
Přijímací řízení, odvolací řízení
Transkript prezentace:

NOVELA ZÁKONŮ Č. 95/2004 Sb. A Č. 96/2004 Sb. REZIDENČNÍ MÍSTA Lenka Bendová – projekty ESF a dotace na rezidenční místa

ZÁKLADNÍ INFORMACE Zákony č. 95/2004 Sb. a č. 96/2004 Sb. stanovují obecné informace týkající se rezidenčních míst : co jsou rezidenční místa způsob financování specializačního vzdělávání druhy nákladů, na které lze dotaci použít mzdové náklady rezidenta na celou dobu specializačního vzdělávání náklady spojené se specializačním vzděláváním

ZÁKLADNÍ INFORMACE kdo může žádat o dotaci na rezidenční místo akreditované zdravotnické zařízení (lékařští zdravotničtí pracovníci) – zákon 95 zdravotnické zařízení (nelékařští zdravotničtí pracovníci) – zákon 96 kdo hodnotí žádosti akreditační komise

ZÁKLADNÍ INFORMACE povinnosti ministerstva stanovit a zveřejnit maximální počet rezidenčních míst v jednotlivých oborech a výši dotace na rezidenční místo uveřejnit každoročně metodiku dotačního řízení uveřejnit Vyhlášku upravující výběrové řízení na rezidenta

ZÁKLADNÍ INFORMACE Ze zákona dále vyplývají data týkající se rezidenčních míst. Pro rok 2009 platí následující časová osa.

VYHLÁŠKA Vyhláškou bude stanoven : postup při vyhlášení výběrového řízení na rezidenční místo průběh výběrového řízení základní kritéria výběru rezidenta archivace dokladů. Dále její součástí budou VZOR přihlášky do výběrového řízení, VZOR dotazníku rezidenta a zprávy hodnotící komise.

METODIKA V metodice budou tyto informace : zaměření projektu přílohy k žádosti formální náležitosti žádosti podmínky pro podání žádosti hodnocení a vyhodnocení žádostí informace o vyrozumění žadatele podmínky pro čerpání dotace vyúčtování a závěrečná zpráva

KONTAKT Lenka Bendová Telefon: 224 972 555 E-mail: lenka.bendova@mzcr.cz www: www.mzcr.cz – vzdělávání – dotace – rezidenční místa

WEBOVÉ STRÁNKY

WEBOVÉ STRÁNKY

WEBOVÉ STRÁNKY

WEBOVÉ STRÁNKY

DĚKUJI ZA VAŠI POZORNOST