Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ pro šk. rok 2019 – 2020

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ pro šk. rok 2019 – 2020"— Transkript prezentace:

1 INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ pro šk. rok 2019 – 2020
PROBÍHAJÍCÍM VE ŠKOLNÍM ROCE – 2019 Radka Felzmannová

2 Otevírané obory vzdělávání a počty přijímaných uchazečů pro šk. r
Praktická sestra (dříve Zdravotnický asistent) 75 uchazečů (3 třídy) Zdravotnické lyceum 30 uchazečů (1 třída) Laboratorní asistent Masér sportovní a rekondiční 15 uchazečů (1 třída)

3 Základní informace – organizace PŘ
termín podání přihlášky: do 1. března 2019 řediteli střední školy TELEFON ZÁKONNÉHO ZÁSTUPCE! Ne žáka. + NOVĚ SZŠ požaduje potvrzení lékaře o zdravotní způsobilosti ke studiu a výkonu povolání (nutné u oborů zdravotnický asistent, laboratorní asistent, asistent zubního technika, masér sportovní a rekondiční) POZOR: AKTUÁLNÍ FORMULÁŘ PŘIHLÁŠKY Formuláře přihlášek ke studiu na střední škole jsou ke stažení například na stránkách MŠMT ( a na nebo v roce byla změna : na přihlášce se uvádí rodné číslo od roku 2017 – 2018 další změna: na přihlášce se uvádí datum narození rodičů (kvůli DS) Pro 1. kolo může podat uchazeč 2 přihlášky. Obě přihlášky musí být totožné – nejlepší je vyplnit 1 a zkopírovat. Pořadí říká jen, na které škole budu konat 1. a 2. termín, neurčuje preference.

4 Jednotná zkouška termíny přijímacího řízení:
1. termín: 12. dubna 2019 (PÁTEK) 2. termín: 15. dubna (PONDĚLÍ) náhradní termín: termín: 13. května 2019 termín. 14. května 2019 Omluva nepřítomnosti do 3 dnů ředitelce školy.

5 Kde uchazeč vykonává testy ?
Každý uchazeč může jednotnou zkoušku konat dvakrát. V prvním stanoveném termínu ve škole uvedené na přihlášce v 1. pořadí. Ve druhém stanoveném termínu ve škole uvedené na přihlášce v 2. pořadí Někdy situace: na jedné škole (např. na naší) – v případě, že podá obě přihlášky do různých oborů na téže škole.

6 Co bude obsahem testů ? Zkouška se skládá ze dvou testů:
z Českého jazyka a literatury z Matematiky a její aplikace v rozsahu stanoveném v Rámcovém vzdělávacím programu pro základní vzdělávání (podle § 60 odst. 2 školského zákona) Vyšel Katalog požadavků pro MAT a pro CJL – sledujete na webu Cermatu (i na našem webu) budou zveřejněny ilustrační testy na www. cermat.cz Jsou tam již sady z let 2015, 2016, 2017, 2018 (sady ilustrační i ostré) Sledujte weby: www. cermat.cz (v menu: Přijímací řízení SŠ) www. zdravka-plzen.cz (umístíme)

7 Kritéria PŘ Konečná kritéria budou zveřejněna do na a na úřední desce ve vestibulu školy. Prospěch ze ZŠ – váha 40% Výsledky Jednotné zkoušky – váha 60% Zdravotní způsobilost (všechny obory kromě ZDL) Kapacita oboru Pozor! uchazeč se musí zúčastnit, jinak by nesplnil kritéria!!!

8 Zveřejnění výsledků Přehled přijatých uchazečů: 29. 4. 2019
zveřejněním jsou rozhodnutí o přijetí považována za doručená, nebudou rozesílána! Sledujte webové stránky, případně úřední desku! Nepřijatým uchazečům bude rozhodnutí odesláno NEBO MOHOU VYZVEDNOUT OSOBNĚ V obálce bude i tiskopis pro odvolání (do 3 dnů od doručení)

9 Nenechte se odradit pořadím „pod čarou“!
Počty přijatých uchazečů se mohou navýšit → Spousta uchazečů se hlásí na 2 obory (jsou-li přijati na oba, uvolní se místo na jiném oboru – důležitý telefonický kontakt!) → dále autoremedura, odvolání na KÚ

10 Zápisový lístek uchazeč, který je žákem ZŠ obdrží jeden ZL na této ZŠ nejpozději do ZL musí uchazeč odevzdat do 10 pracovních dnů od zveřejnění rozhodnutí o přijetí - zaslat nebo osobně doručit do sekretariátu ředitelky školy (POZOR – sledujte webové stránky, přijatým se rozhodnutí nezasílá!) Nebude-li ZL v této době odevzdán, vzdává se uchazeč práva být přijat za žáka školy a na jeho místo bude přijat jiný uchazeč. Možnosti zažádat o zpětné vydání ZL lze využít pouze v případě, že je uchazeč přijat na druhou školu na odvolání

11 Informace, jak řešit situaci při nepřijetí
Uchazečům, kteří nebudou přijati na SZŠ a VOŠZ v Plzni v 1. kole přijímacího řízení, doporučujeme podat do 3 pracovních od doručení od rozhodnutí odvolání proti nepřijetí, a to ředitelce SZŠ a VOŠZ v Plzni. Je velmi pravděpodobné, že se uvolní místa po uchazečích, kteří odevzdají zápisový lístek na jiné střední škole.  

12 www.cermat.cz Souhrnné informace Jednotná přijímací zkouška 2019
Naleznete na: Jednotná přijímací zkouška 2019 (včetně formulářů přihlášky, návod k vyplnění, ilustrační testy apod.)

13 Kontakty studijní oddělení SZŠ: Michaela Píšová tel.: zástupkyně ředitelky školy: PhDr. Radka Felzmannová tel.: zástupce ředitelky školy: RNDr. Milan Štěpánek tel.: ubytování a stravování: je pro zájemce zajištěno v Domově mládeže SPŠD, Karlovarská 99, Plzeň


Stáhnout ppt "INFORMACE K PŘIJÍMACÍMU ŘÍZENÍ pro šk. rok 2019 – 2020"

Podobné prezentace


Reklamy Google