Zapojujeme zásuvky na 230/400 V

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ Portál eVIM NAPĚTÍ A ODPOR.
Advertisements

Silniční daň. Předmětem daně jsou vozidla, kterým je přidělena státní poznávací značka a jsou používaná nebo určena k podnikání Předmětem daně jsou vozidla,
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Elektrická kamna 2.
Vytvořila:Monika Hradilová. NA ÚVOD… NA ÚVOD… Přátelství a internet…Tohle téma je hodně otevřené. Na celém světě existují milióny sociálních stránek.
Vypracováno kolektivem autorů České společnosti pro technickou normalizaci Úřad pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví
Č.projektu : CZ.1.07/1.1.06/ Portál eVIM ZAPOJENÍ REZISTORŮ ZA SEBOU.
Elektrické stroje a přístroje Elektrikář 3. ročník OB21-OP-EL-ESP-VAŠ-U Rozdělení asynchronních motorů.
ŠABLONA 32 VY_32_INOVACE_06_32_ELEKTRICKÉ SPOTŘEBIČE.
Výpočetní technika VY_32_INOVACE_03_16_monitor. Monitor Základní výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací.
Obsah Generátor střídavého proudu Trojfázová soustava střídavého napětí Transformátor Přenos elektrické energie Střídavý proud v energetice 1.
VY_52_INOVACE_05_13_LEZB Zbyněk Lecián Výukový materiál Škola: Střední průmyslová škola elektrotechnická a informačních technologií Brno Autor: Zbyněk.
Základní škola a Střední škola CREDO, o.p.s. Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Výukový materiál č.: VY_32_INOVACE_107_Nebezpečí elektřiny Vypracoval:
DUM:VY_32_INOVACE_VIII_3_20 Jednoduchý elektrický obvod Šablona číslo: VIII. Sada číslo: 3.Pořadové číslo DUM:20. Autor:Mgr. Milan Žižka Název školyZákladní.
Název SŠ:SOU Uherský Brod Autor:Ing. Jan Weiser Název prezentace (DUMu): Diagnostika řídících jednotek I. Tematická oblast:Speciální elektrická zařízení.
NÁZEV ŠKOLY: S0Š Net Office, spol. s r.o, Orlová Lutyně AUTOR: Ing. Oldřich Vavříček NÁZEV: Podpora výuky v technických oborech TEMA: Základy elektrotechniky.
TRANSFORMÁTOR Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_18_32.
VY_32_INOVACE_03-05 Ročník: 6.,7. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk a literatura Tematický okruh: Tvarosloví.
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_3 Měření proudu a napětí Šablona číslo: IXSada číslo: 1Pořadové číslo DUM:3 Autor:Mgr. Milan Žižka Název školyZákladní škola Jičín,
Orbis pictus 21. století Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Ohmův zákon Obor:Elektrikář Ročník:3.
Autor: Pavlína Čermáková Vytvořeno v rámci v projektu „EU peníze školám“ OP VK oblast podpory 1.4 s názvem Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Využití ICT pro rozvoj klíčových kompetencí CZ.1.07/1.5.00/
Rozhraní a porty Jsou to prvky, které vytvářejí rozhraní mezi počítačem a periférním zařízením.
Senzory pro EZS.
Vzdělávací materiál zpracovaný v rámci projektů EU peníze školám
Elektrické stroje – transformátory Ing. Milan Krasl, Ph.D.
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
Elektrický výkon Tematická oblast Fyzika Datum vytvoření Ročník
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
JAK NAJÍT ČAS PRO SEBE S DVOJČATY? Mgr. Zuzana Staroštíková
Elektrické spotřebiče v domácnosti
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Jednoduchý elektrický obvod je tvořen čtyřmi hlavními prvky:
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Obor: Elektrikář silnoproud Ročník: 2. Vypracoval: Bc. Josef Dulínek
Proudové chrániče.
Elektrické měřící přístroje
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Elektřina VY_32_INOVACE_05-25 Ročník: VIII. r. Vzdělávací oblast:
DUM:VY_32_INOVACE_IX_1_11 Elektrická práce Šablona číslo: IX
Elektrický proud.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Zdeněk Šmíd Název materiálu: VY_32_INOVACE_2_FYZIKA_19.
Monitory Monitor je základní výstupní elektronické zařízení sloužící k zobrazování textových a grafických informací.
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Transformátory Název školy Základní škola a mateřská škola Libchavy
OHMŮV ZÁKON Tato práce je šířena pod licencí CC BY-SA 3.0. Odkazy a citace jsou platné k datu vytvoření této práce. VY_32_INOVACE_07_32.
Výkon, příkon VY_32_INOVACE_59_Vykon_elektrickeho_proudu
Název školy Základní škola Jičín, Husova 170 Číslo projektu
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
NÁŘADÍ.
Poměr v základním tvaru.
USMĚRŇOVAČE V NAPÁJECÍCH OBVODECH
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Mgr. Martina Slánská Kalhousová Název.
MATEMATIKA – GEOMETRIE 7
Obor: Elektrikář Ročník: 1. Vypracoval: Bc. Martin Fojtík
Přídavná zařízení.
Číslicové měřící přístroje
Revize elektrických zařízení (EZ)
Autor: Mgr. Vladimíra Dvořáková
Číslicové měřící přístroje
Rezistory a jejich řazení.
Odborný výcvik ve 3. tisíciletí
Materiál byl vytvořen v rámci projektu
Domovní rozvody * hlavní domovní vedení * * odbočky k elektroměrům *
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze středním školám
Interaktivní elektrický obvod
Poměr v základním tvaru.
Zapojování rezistorů SÉRIOVÉ PARALELNÍ ELEKTRICKÝ PROUD STEJNÝ
Transkript prezentace:

Zapojujeme zásuvky na 230/400 V Zafer Lukáš E.2 | Elektrikář Prezentace se bude automaticky promítat každých 13 sekund.

Obsah prezentace Úvod Obsah Typy zásuvek Zásuvky celosvětově Co potřebujeme mít u sebe při zapojování Zapojení zásuvky na napětí 230V (v Česku) Zapojení zásuvky na napětí 400V (v Česku) Závěr

Typy zásuvek Typ A Typ B Typ C Typ D Typ E Typ F Typ G Typ H Typ I Typ J Typ K Typ L Typ M Typ N Kdybych měl vykládat co který typ je, asi bych na tom ztrávil mnoho času ! Detailismus na níže uvedené adrese … http://zasuvky.hw.cz/index2.php

Přehled zásuvek používaných ve světě Zatímco síťová napětí v elektrických zásuvkách se již více méně ustálilo na hodnotách 110V a 230V při 50Hz nebo 60Hz, podíváme-li se na používané elektrické zásuvky, setkáme se s nepřebernou džunglí zásuvek a zástrček lišících se tvary, bezpečností, ale i zapojením...

Co potřebujeme mít u sebe při zapojování Odplášťovací kleště Štípačky Izolovaný šroubovák (křižák,rovný)

Zásuvky na 230 V (běžné) V české republice používáme a běžně vidíme zásuvky typu E. Pro zapojení potřebujeme: Izolovaný šroubovák Novou zásuvku Všechny komponenty Šikovné ruce a umět číst v obrázcích (schéma) L – fázový vodič (černá) N – Nulový (modrý) PE/N - žlutozelený TN-C TN-S Podle nových norem je takto značeno, při starých mohou být vodiče všechny černé proto si je proměříme zkoušečkou.

Zásuvky na 400 V Zastaralá třífázová vidlice 400 V CEE se zemnícím kolíkem (kolík většího průměru) Dvě zásuvky 400 V se zasunutými vidlicemi Zapojení 400V(TNC) Postup při zapojení nové zásuvky na 400V Vypneme si přívod !!! Potřebujeme šroubovák, holič, a zapojíme dle schéma vpravo (TNC)

Závěr Elektrických zásuvek existuje po světě nepřeberné množství, avšak z výše uvedených informací si přesto lze udělat poměrně jednoduché závěry : Nevyžadujete-li pro svůj spotřebič zemnící kolík, vystačíte si po celé Evropě (s výjimkou Velké Británie a Irska) s klasickou dvoukolíkovou vidlicí. Naopak vyžadujete-li ho, je ideální volbou vidlice kombinující Francouzské provedení (a tedy i české) s Německým systémem Schuko. Poměrně jednotná je rovněž Amerika, ať již Semerní, či Jižní. Téměř všude si vystačíte buď s Evropskou vidlicí bez uzemění, nebo s Americkou vidlicí (starší má stejně velké kontakty a je proto výhodnější, ale v novostavbách se již nevyskytuje). Vzhledem k rozdílnému napětí i kmitočtu však neuškocí vzít si s sebou převodní transformátor vybavený rovkou originálním americkým konektorem. Berte na vědomí, že tato prezentace prezentuje, jak zapojit zásuvky a přehled, kde se používají. Zapojujte opatrně s rozmyslem popř. zavolejte elektrikáře ! Postupy: vlastní hlava, int. adresa > http://zasuvky.hw.cz/index2.php google 