Základní škola a mateřská škola Bukovec

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Číslo přílohy: VY_32_INOVACE_11_ Zwierzęta Autor: Mgr.Beata Tomanek Předmět: Prvouka Třída: 3.třída Šablona projektu: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Advertisements

Číslo přílohy: VY_32_INOVACE_04_ZNAKI DROGOWE Škola: Autor: Základní škola a mateřská škola s polským jazykem vyučovacím Bukovec Mgr. Halina Kuligová Předmět:
Číslo přílohy: VY_32_INOVACE_18_SEGREGACJA ŚMIECI Škola: Autor: Základní škola a mateřská škola s polským jazykem vyučovacím Bukovec Mgr. Halina Kuligová.
Wielkanoc. Číslo přílohy: VY_32_INOVACE_20_WIELKANOC II Škola: Autor: Základní škola a mateřská škola s polským jazykem vyučovacím Bukovec Mgr. Halina.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Kratochvílová Havlová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_17_PŘEDLOŽKY S, Z Škola, autor: ZŠ a MŠ s polským jazykem vyuč. Bukovec, Mgr. Aniela Jochymková Předmět: Český jazyk Třída:
Elektronické učební materiály – I. stupeň Společnost Autor: Mgr. Romana Martináková JAKÝ JE ROZDÍL MEZI SKUPINAMI OBRÁZKŮ?
Tento výukový materiál byl vytvořen v rámci projektu EU peníze školám. Základní škola a Mateřská škola Veřovice, příspěvková organizace Kód materiálu:
Název školy: Základní škola a mateřská škola Bělá Autor: Mgr. Vilkusová Anna Název: VY_32_INOVACE_15_Hygiena Číslo a název klíčové aktivity: III/2 Inovace.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Životospráva rodiny.
Energetická hodnota potravin (EH)
Tento materiál byl vytvořen rámci projektu EU peníze školám
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
AUTOR: Mgr. Markéta Dornicová
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_12 _Předpony a předložky II. část
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_19 _PŘEDLOŽKY A PŘEDPONY
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_33_DOPRAVNÍ ZNAČKY Mgr. Petra Kukuczková
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_36_PODMÍNKY ŽIVOTA NA ZEMI - VZDUCH, PŮDA, TEPLO A SVĚTLO Autor: Mgr. Petra Kukuczková Předmět: Prvouka Třída: 3. ročník.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Dolní Benešov, příspěvková organizace
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_03_DODAWANIE I ODEJMOWANIE ZAKRES
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_10 _Zaokrouhlování čísel do
Domácí zvířata VY_52_INOVACE_28
Průřezové téma - Enviromentální výchova Základní podmínky života – Půda I. Anotace: Prezentace slouží jako výukový materiál k průřezovému tématu EV Základní.
PRVOUKA ZVÍŘATA A JEJICH MLÁĎATA
Drzewo genealogiczne Moja rodzina.
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_07_BÁSNIČKY Mgr. Libuše Stonawská
Technika obsluhy – Příprava mléka šlehaným parou
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_34_POVRCH ČR Mgr. Petra Kukuczková
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_03 _Vyjmenovaná slova po b, l
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_17 _Zaokrouhlování čísel nad
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_12_Návrat k demokracii Regina Byrtusová
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_15_VĚTA, SLOVO, SLABIKA, HLÁSKA, PÍSMENO
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 7_09
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_18_Vláda Přemyslovců Regina Byrtusová
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Základní škola a mateřská škola Bukovec
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_04_VELIKONOCE Mgr. Petra Kukuczková
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_15 _POZNÁVÁNÍ ČÍSEL DO 10
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_10 _NÁSOBENÍ ČÍSEL
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_18 _SČÍTÁNÍ A ODČÍTÁNÍ ČÍSEL DO 20
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_02 _PŘIROZENÁ ČÍSLA DO 100
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Věcné učení Zdravá výživa, zdravé a nezdravé potraviny
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_15_ PRAVOPIS SLOV s ú, ů
ZDRAVÁ VÝŽIVA VLIV VÝŽIVY NA ZDRAVOTNÍ STAV LIDÍ
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_20_VÁNOCE Mgr. Petra Kukuczková
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_01_PODMĚT A PŘÍSUDEK
Základní druhy zeleniny VY_52_INOVACE_34
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_32_PTÁCI Mgr. Petra Kukuczková Prvouka
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_06 _JEDNOTKY ČASU Mgr. Aniela Jochymková
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Petra Hejlová Číslo
NÁZEV ŠKOLY: SPECIÁLNÍ ZÁKLADNÍ ŠKOLA A MATEŘSKÁ ŠKOLA VARNSDORF
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_24_Marie Terezie a Josef II.
Moja rodzina.
Výukový materiál zpracovaný v rámci projektu EU peníze školám
Základní škola a mateřská škola Bukovec
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_04_SHODA PŘÍSUDKU S PODMĚTEM
AUTOR: Mgr. Lenka Rousová NÁZEV: VY_32_INOVACE_3B_06
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_10 _COLOURS OF THE WORLD
Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_29_SOUSEDNÍ STÁTY ČR
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_13 _ŘEČ PŘÍMÁ A NEPŘÍMÁ
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
Zdravá svačina VY_52_INOVACE_27
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_13_ABECEDA Mgr. Petra Kukuczková
Transkript prezentace:

Základní škola a mateřská škola Bukovec Číslo přílohy: VY_ 52_INOVACE_22_JÍDLO A JEHO PŘÍPRAVA Autor: Mgr. Libuše Stonawská Předmět: Anglický jazyk Třída: 5. ročník Šablona projektu: V/2 Inovace a zkvalitnění výuky v oblasti přírodních věd Datum zařazení do výuky a zapsání do třídní knihy 11.5.2012 Jazyk: český Název a anotace: Základy zdravé výživy – jídlo a jeho příprava Druh učebního materiálu: DUM – Prezentace Power Point Očekávaný výstup Porozumění soudobému způsobu života, jeho přednostem a problémům Využité materiály: Obrázky byly použité z klipartu Microsoft Office, Žáčkova encyklopedie. Praha: Albatros, 2002, ELLIOTTOVÁ, Jane; KING, Colin. Dětská obrazová encyklopedie. Praha: Svojtka, 1999, ISBN 80-7237-250-5. ,

JÍDLO A JEHO PŘÍPRAVA

Všechno, co sníme s vypijeme, působí na naše tělo. Potrava je životně důležitá, protože nám dává potřebnou energii. Bez potravy bychom nevyrostli. Kdo chce být zdráv musí jíst pestrou stravu. Bez jídla mohou lidé vydržet několik týdnů, bez vody by však zemřeli již po několika dnech.

Bílkoviny, potřebné pro stavbu těla získáváme z masa, ryb, mléka, vajíček, obilovin a ořechů. Vitamíny a minerály jsou důležitými látkami, které naše tělo potřebuje.

tuky a sacharidy. Energii nám dodávají rostlinné a živočišné Jídlo má být zdravé, ale také chutné. Chuť mu dodává sůl, cukr nebo koření.

Téměř polovina lidí na světě nemá dostatek jídla. mnoho lidí trpí hladem, když jim sucha nebo záplavy zničí úrodu. Kdo se přejídá, může trpět nadváhou, obezitou.

Lidé jsou zvyklí stravovat se společně a zachovávat přitom pravidla slušného chování: popřát všem dobrou chuť nejíst rukama, ale příborem neprskat, nesrkat, neříhat a nemluvit s plnou pusou Ať jsme doma nebo na návštěvě, když nám chutná, měli bychom pochválit kuchaře nebo kuchařku.