Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_15_ PRAVOPIS SLOV s ú, ů

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_15_ PRAVOPIS SLOV s ú, ů"— Transkript prezentace:

1 Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_15_ PRAVOPIS SLOV s ú, ů
Škola, autor: ZŠ a MŠ s polským jazykem vyuč. Bukovec , Mgr. Aniela Jochymková Předmět: Český jazyk Třída: 4. ročník Šablona projektu: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Datum zařazení do výuky a zapsání do třídní knihy Jazyk: Čeština, polština Název a anotace: Materiál je určen k procvičování psaní slov s ú, ů, překládání slov z polštiny do češtiny. Druh učebního materiálu: DUM – Prezentace Power Point Očekávaný výstup Pravopis-slova s ú, ů Využité materiály: Obrázky byly použité z klipartu, text z STYBLÍK, Vlastimil, et al. Opakujeme si český jazyk I. Praha : SPN, s.

2 Ů……… píšeme uprostřed a na konci slova (důvod, domů)
Pravopis slov s ú, ů Ú……… píšeme na začátku slova (úkol), po předponě (neúrodný), a na začátku druhé části složeného slova (trojúhelník). Ů……… píšeme uprostřed a na konci slova (důvod, domů)

3 1. úkol: Doplň ú, ů P_jdeme dom_. Na _terní sch_zce našeho klubu byla malá _čast. D_ležitá je i _prava sešit_. Narýsuj pravo_hlý troj_helník. Z_častníš se závod_, nebo z_staneš doma ? Je to hornatý, ne_rodný kraj.

4 2. úkol: Přelož z polštiny slova a zapisuj do křížovky.
pożyczyć przeciąg udział wogóle urodzaj dowód (np.osobisty) atakować stół

5 Správná hesla do křížovky:
Půjčit - pożyczyć Průvan – przeciąg Účast – udział Vůbec – wogóle Úroda – urodzaj Průkaz – dowód Útočit – atakować Stůl - stół


Stáhnout ppt "Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_15_ PRAVOPIS SLOV s ú, ů"

Podobné prezentace


Reklamy Google