Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, 509 01 Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/21.3750 NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, 509 01 Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/21.3750 NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a."— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a práce s informacemi ČÍSLO A NÁZEV KLÍČOVÉ AKTIVITY I/2 Inovace a zkvalitnění výuky směřující k rozvoji čtenářské a informační gramotnosti AUTOR Mgr. Ema Koťátková PŘEDMĚT Český jazyk NÁZEV DUM O ztracené ovečce ROČNÍK 2. ČÍSLO MATERIÁLU VY_12_INOVACE_1_11_CJ_O ztracené ovečce DATUM TVORBY ANOTACE Tento materiál je zařazen do vzdělávací oblasti Jazyk a jazyková komunikace, žáci procvičují druhy vět, párové souhlásky a čtení s porozuměním.

2 UŽ JSI NĚKDY NĚCO HLEDAL?
CO ŘÍKÁŠ V TAKOVÉ CHVÍLI? Kde jsem to mohla dát? Kam jsem si to založila? Proč jsem to nesl v ruce? NEBO Kéž bych to našel. Ať to rychle najdu. Přál bych si to najít. Kdybych to tak našel! TÁZACÍ VĚTY PŘACÍ VĚTY

3 O ZTRACENÉ OVOČCE

4 O ZTRACENÉ OVEČCE Jednoho dne vyprávěl Ježíš i tento příběh:
„Žil jednou jeden pastýř a ten měl sto ovcí. Každý den je počítal. Všechny ovce znal. Každá z nich byla jiná. Jednoho dne chyběla právě ta stá ovečka! Pastýř ji hledal v houští i na kopcích. Bé, bé, najednou uslyšel. Rozhlédl se a pod stromem uviděl zatoulanou ovečku. Byl šťastný, že ji zachránil.

5 Napiš na linku slovo se správnou souhláskou
Ježíš / Ježíž bez ______ Ofce / ovce dvě malé _____ Kobce / kopce dva malé _______ Příběh / příběch přečtu dva _______

6 Doplň v příběhu ztracená slova
Jednoho dne vyprávěl _____ i tento příběh „Žil jednou jeden _______ a ten měl sto _____. Každý den je počítal. Všechny ______znal. Každá z nich byla jiná. Jednoho dne chyběla právě ta stá ovečka! Pastýř ji hledal v houští i na _______. Bé, bé, najednou uslyšel. Rozhlédl se a pod ________ uviděl zatoulanou ovečku. Byl ________, že ji zachránil.

7 Závěrečné otázky správné odpovědi najdeš v pravém rámečku
Příběh se jmenoval O ztracené ovečce. Hlavní postavou je pastýř. Pastýř měl sto ovcí. Pastýř hledal ovci v houští a na kopcích. Pastýř našel ovci pod stromem. Jak se jmenoval Ježíšův příběh? Jak se jmenuje hlavní osoba z příběhu? Kolik ovcí měl pastýř? Kde všude pastýř ovci hledal? Kde našel pastýř ovci?

8 Použité zdroje: Galerie Klipart MS Office
JEFFSOVÁ, S. Dětem na dobrou noc, vydala Česká biblická společnost v Praze ISBN


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, 509 01 Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/21.3750 NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a."

Podobné prezentace


Reklamy Google