Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_15_VĚTA, SLOVO, SLABIKA, HLÁSKA, PÍSMENO

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_15_VĚTA, SLOVO, SLABIKA, HLÁSKA, PÍSMENO"— Transkript prezentace:

1 Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_15_VĚTA, SLOVO, SLABIKA, HLÁSKA, PÍSMENO
Autor: Mgr. Petra Kukuczková Předmět: Český jazyk Třída: 2. ročník Šablona projektu: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Datum zařazení do výuky a zapsání do třídní knihy Jazyk: Název a anotace: VĚTA, SLOVO, SLABIKA, HLÁSKA, PÍSMENO - vyvození Druh učebního materiálu: DUM – Prezentace Power Point Očekávaný výstup Rozpozná hlásky a písmena, skládá věty ze slov Využité materiály: Obrázky byly použité z klipartu Microsoft Office.

2 VĚTA, SLOVO, SLABIKA, HLÁSKA, PÍSMENO

3 POZORUJ VĚTY A DOPLŇ Maminka vaří. Co bude k obědu
POZORUJ VĚTY A DOPLŇ Maminka vaří. Co bude k obědu? Umyj si před jídlem ruce! Na začátku věty píšeme Na konci věty píšeme Věta se skládá ze Slovo se skládá ze Slabika se skládá z Napsaná hláska je velké písmeno. .?! slov. slabik. hlásek. písmeno.

4 SEŘAĎ SPRÁVNĚ SLOVA, VĚTY NAPIŠ.
to psovitá Je šelma. divoká skupinách. v Žije rodinných nejsilnější je samec. Vede Poznáš, o kterém zvířeti je text?

5 Vlk Má stojící uši, úzkou, ale mohutnou hlavu a silný chrup. Žije ve smečkách vedených nejsilnějším samcem. Vlčí smečka uštve i silné soby. Jednotliví členové při lovu spolupracují. Vlk patří k velmi ohroženým druhům savců. Kolik vět má text? Přečti Z kolika slov se věty skládají? Přečti druhé slovo v první větě… Která slova jsou jednoslabičná, … Které slovo je nejdelší? Ve kterých pohádkách se objevuje vlk? Napište , co si pamatujete o vlkovi. (skupinová práce)


Stáhnout ppt "Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_15_VĚTA, SLOVO, SLABIKA, HLÁSKA, PÍSMENO"

Podobné prezentace


Reklamy Google