Implementace nástrojů pro zlepšování jakosti ve vybrané firmě

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Hodnocení, realizace a kontrolní etapa. Hodnotí se tři skupiny kriterií: A)Prospěšnost – žádoucnost 1. Jak navržená strategie pomáhá dosažení cílů? 2.
Advertisements

Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Management jakosti jako úhelný kámen provozu klinické laboratoře
Řízení vztahu se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti maloobchodu se sportovními potřebami Autor bakalářské práce: Daniel Baumruk (147.
Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení v GRASS CZECH s. r. o. Vedoucí:Ing. Radka Vaníčková, Ph.D. Oponent:Mgr. Gabriela Lesňáková Autor:Walter Knösel,
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Návrh marketingového mixu obchodního podniku Autor bakalářské práce:
Komunikační chyby vedoucích pracovníků ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Alena Strakošová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Iveta Kmecová, Ph.D.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Plánování zakázek ve vybraném výrobním podniku ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autorka bakalářské.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Optimalizace strategických činností nákupu v mezinárodní společnosti.
Vysoká škola technická a ekonomická
Komunikační chyby řídících pracovníků v Českém statistickém úřadu
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
VŠTE České Budějovice Ústav podnikové strategie
Motivace a stimulace pracovníků v podniku Terno České Budějovice
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická
Analýza požadovaných kompetencí na trhu práce ve vybraném oboru
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Marketingový plán podniku
Obhajoba bakalářské práce
Zakladatelský projekt pilařského a dřevozpracujícího provozu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybrané obchodní společnosti
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému
Hodnota vnímaná zákazníkem
Autor bakalářské práce : Karel Ibehej Vedoucí bakalářské práce: Ing
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
zakladatelský projekt fitness centra GymForAll
ANALÝZA KONKURENČNÍHO PROSTŘEDÍ
Zásobování a účtování zásob ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza motivačního a stimulačního systému ve vybraném podniku.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Autor bakalářské práce: Dominika Ješová
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola Technická a Ekonomická v Českých Budějovicích
Propagace nových výrobků firmy Kloida a jejich zavádění na trh
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích ANALÝZA MARKETINGOVÉHO MIXU VYBRANÉHO SUBJEKTU (Obhajoba bakalářské práce) Autor práce: Libuša.
Analýza konkurence na maloobchodním trhu ve zvolené oblasti
Povolání logistický manažer
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
Systém odměňování ve vybraném podniku
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím
Ústav podnikové strategie
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ
Racionalizace logistických procesů ve vybrané společnosti
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Analýza merchandisingu a nákupní atmosféry vybrané obchodní jednotky
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
Analýza vnitropodnikového komunikačního systému ve vybraném podniku
OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE FIRMĚ BAUER TECHNICS a.s.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Obhajoba diplomové práce
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
Motivace a stimulace zaměstnanců ve vybraném podniku
Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybraném podniku
ANALÝZA VNITROPONIKOVÉHO KOMUNIKAČNÍHO SYSTÉMU VE VYBRANÉM PODNIKU
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Transkript prezentace:

Implementace nástrojů pro zlepšování jakosti ve vybrané firmě Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Implementace nástrojů pro zlepšování jakosti ve vybrané firmě Autor bakalářské práce: Jana Beňová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Ladislav Šolc, Ph.D. Oponent bakalářské práce: doc. Ing. Ivo Hlavatý, Ph.D. Únor 2017

Motivace a důvody při výběru tématu Na českém trhu velmi úspěšná a strategická společnost Společnost klade veliký důraz na bezpečnost a kvalitu Možnost získání dostatečně velkého množství informací Téma z praxe s konkrétním přínosem pro společnost Foto – Globus????

Cíl práce Cílem bakalářské práce je analyzovat pomocí vhodných nástrojů jakost u vybraných produktů a navrhnout opatření, která by vedla ke zlepšení současného stavu kvality těchto výrobků

Výzkumné otázky Jsou současné audity společnosti ČEZ na dodavatele dostačující? Pokud ano, nenašly by se přeci jen nějaké zlepšovací návrhy, které by přispěly k lepšímu prověření kontrolovaných společností? Vedou navržené zlepšovací návrhy k lepšímu prověření auditovaných firem? A pokud dodavatelské firmy prošly zákaznickým auditem společnosti ČEZ, je dostatečně zajištěn provozovatelem dohled a hodnocení dodavatelských činností na jaderných zařízení útvarem Technická bezpečnost? Je dostatečně nastavená a zajištěná zpětná vazba z kontrolních mechanismů mezi společností ČEZ a dodavateli?

Použité metody Sběr Informací: Rozhovory se zaměstnancem společnosti ČEZ Analýza vnitřních dokumentů společnosti Analýza vnější legislativy Analýza kontrolních mechanismů Použité nástroje jakosti: Vývojový diagram Ishikawův diagram Metoda dotazování Metoda pozorování

Představení společnosti Výzkumná práce je vedena na společnost ČEZ, a. s. Společnost vznikla v roce 1992, hlavní sídlo společnosti je v Praze Předmětem podnikání společnosti je zejména výroba, distribuce a obchod v oblasti elektřiny, plynu, tepla a těžba uhlí Ve společnosti pracuje přibližně 26 000 zaměstnanců Nejvýznamnějším akcionářem je ČR, resp. MF s podílem 70% Očekávaný celoroční čistý zisk za rok 2016 ve výši 18 miliard Kč Foto – Globus????

Analýza bezpečnosti Příčiny a následky v oblasti zajištění kvality a bezpečnosti JZ Foto – Globus????

Přínos mé práce Identifikovány nejslabší stránky, jejichž zlepšením je dosaženo celkového zlepšení kvality Návrhy opatření nejen do oblasti kontrolních mechanismů, ale i pro související procesy Vytvořena detailní struktura parametrů pro kontrolu účinnosti navržených opatření a pro další postupné zlepšování

Konkrétní navržená opatření Audity dodavatelského systému - AUDIS: Pro proces auditování využít vnitřní kvalifikované zdroje Nastavit efektivní systém plánování auditů Pro externí auditory, musí být nastavena odpovídající přístupová práva do aplikace AUDIS Nastavit účinnou zpětnou vazbu z provedeného auditu

Konkrétní navržená opatření Hodnocení a kvalifikace dodavatelů - AUDIS: V systému AUDIS pro oblast posuzování zvláštních procesů nastavit vhodná kritéria pro jejich hodnocení Rozšířit základnu možných hodnotitelů dodavatelského systému pro oblast zvláštních procesů V systému AUDIS nastavit pro pracovníky z odborných útvarů požadovanou úroveň oprávnění k procesu hodnocení

Konkrétní navržená opatření Dohled nad technickou bezpečností - PD: Nastavit, aby odborná stanoviska za technickou bezpečnost byla formulována pracovníky s příslušnou odborností Zajistit databázovou provázanost kontrolních nástrojů, zejména mezi aplikacemi Program dohledu a Jednotný systém sledování neshod a události Zajistit požadovanou strukturu technické dokumentace skutečného stavu z procesu výroby, opravy, rekonstrukce…

Konkrétní navržená opatření Jednotný systém sledování neshod a událostí - JSSNU: Nastavit jednoznačný postup z hlediska zpracování neshod. Podle významnosti neshody, řešit buď v prostředí aplikace PD nebo JSSNU – ,,NÉ tady a tam“ Zajistit databázovou provázanost aplikace JSSNU s registrem zařízení V rámci systému řízení společnosti ČEZ zpřístupnit aplikaci JSSNU i pro zaměstnance dceřiných společností

Závěrečné shrnutí Výzkumná práce má praktický přínos pro společnost ČEZ a některá navržená opatření jsou již v realizaci Vhodné nastavení a vzájemná kombinace současných kontrolních nástrojů umožňuje zvýšit jejich účinnost Odpovědi na definované výzkumné otázky: Nastavený systém řízení zákaznických auditů je poměrně dostatečně propracovaný Další zlepšení systému je možné a to zejména v oblasti efektivního využití lidských zdrojů a v oblasti komunikace

Závěrečné shrnutí Odpovědi na definované výzkumné otázky: Navržená nápravná opatření jsou přínosem ke zvýšení úrovně hodnocení auditovaných firem Současný stav dohledu nad činností dodavatele je dostatečný, v roce 2016 vyhodnoceno 12 421 kontrol Zpětná vazba z kontrol je dostatečně nastavena, přesto lze doporučit pružnější přístup ve vyhodnocení a publikování výsledků

Doplňující dotazy - odpovědi 1. Lze výsledky bakalářské práce, směrované na jaderné elektrárny, použít ve společnosti ČEZ i na jiné, např. tepelné elektrárny ? ANO, získané poznatky zpracované do návrhu nápravných opatření v oblasti jaderné energetiky lze do jisté míry použít i na všechny ostatní provozované zdroje v působnosti společnosti ČEZ. Patří sem klasické či vodní elektrárny, teplárny a obnovitelné zdroje. Tou mírou je, rozdílný legislativní přístup v hodnocení kvality a bezpečnosti.

Doplňující dotazy - odpovědi 2. Byly již výsledky bakalářské práce aplikovány v praxi na jaderných elektrárnách? ANO, již v průběhu řešení výzkumné práce byly dílčí výsledky nápravná opatření převzaty zástupcem společnosti ČEZ k aplikaci. Mezi aplikované výsledky do praxe patří zejména: nábor a rozšíření odbornosti kontrolních pracovníků, proběhl redesign struktury s cílem přesunout kompetence / činnosti na vlastní zaměstnance. Rovněž již byly zadány dílčí požadavky na ICT změny v kontrolních aplikacích.

Děkuji vám za pozornost Jana Beňová