Výroba pěnových cukrovinek

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Charakteristika rybího masa
Advertisements

Výstupní zařízení – tiskárny, rozdělení
Energetická hodnota potravin (EH)
Další operace s vektory
Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Druhy barev podle účelu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Sójové a kokosové cukrovinky 1
Podstatná jména pomnožná, hromadná a látková
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba plundrového těsta
Obecná rovnice přímky - procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice ( Viètovy vzorce)
Aritmetická posloupnost
Výroba instantních prášků 1
Technické prostředky v požární ochraně
Názvosloví binárních sloučenin
Úprava výrobků před pečením 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Způsoby zápisu algoritmů
Lineární rovnice a nerovnice I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Obvod a obsah mnohoúhelníků
Některé významné uhlovodíky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Rovnice ve slovních úlohách V.
Algoritmizace - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Algoritmizace - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kvadratické nerovnice
Lineární rovnice řešené pomocí algebraických vzorců pro druhou mocninu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Fyzika – Elektrolýza.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kategorie odbytových středisek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba nápojových prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární nerovnice – příklady k procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Soustavy dvou lineárních nerovnic o jedné neznámé
Vnitřní paměti počítače
Parametrická rovnice přímky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Paměti počítače, rozdělení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Přípravky v tlakovém balení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba dezertních hmot 2
Lineární rovnice Opakování na písemnou práci
Teorie Informace, signál
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Transkript prezentace:

Výroba pěnových cukrovinek Předmět: Technologie Výrobce potravin Ročník: 3. Autor: Ing. Anna Novotná Výroba pěnových cukrovinek Anotace: Výkladová část hodiny Technologie oboru Výrobce potravin - cukrovinkář. Prezentace pro podporu výkladu učitele na téma Pěnové cukrovinky Klíčová slova: Pěnové cukrovinky, pěnotvorné látky, lehké a těžké pěny Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 6 Číslo materiálu: VY_52_INOVACE_VP3_01

Výroba pěnových cukrovinek Přehled a rozdělení

Charakteristika Pěnové cukrovinky jsou výrobky, do jejichž hmoty je zašlehán vzduch Získají tím odlišné vlastnosti – barva, konzistence Vzduch se do cukrovinky dostává pěnou

Rozdělení - dva základní typy Mashmallow Francouzský nugát

Vlastnosti a příprava pěny Pěnotvorné látky – vaječný bílek, želatina, pozměněné mléčné bílkoviny Vlastnosti – pěnivý objem a stabilita pěny Příprava pěny – šlehání za atmosférického tlaku, šlehání za zvýšeného tlaku Používané stroje – šlehače různých typů např. Turbomat, tlakové šlehače

Rozdělení pěn používaných při výrobě cukrovinek Lehké pěny Těžké pěny – tzv. frapé

Vady při výrobě Borcení sesedání tvarů Rozpad struktury Důvody způsobující závady Vysoký obsah vody, nevhodný nebo nekvalitní pěnotvorný přípravek Vysoký obsah škrobového sirupu Lití při vysoké teplotě Nevhodná teplota při šlehání

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje SMÍŠEK JOSEF A KOLEKTIV PRACOVNÍKŮ ČOKOLÁDOVEN. Výroba cukrovinek a trvanlivého pečiva: Zaměření na výrobu cukrovinek Učební obor 06-94-2. Praha: Čokoládovny, o. p., Praha 4 - Modřany, str. 332, 1984. Foto archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Anna Novotná Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.