Příprava drůbeže pečením

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MINUTKY Z DRŮBEŽE Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník Klíčová slova: minutky, drůbež, drůbeží maso, před příprava,
Advertisements

MINUTKY Z VEPŘOVÉHO MASA Předmět: Technologie přípravy pokrmů pro obor Kuchař – číšník třetí ročník třetí ročník Klíčová slova: vepřové maso, před příprava,
Inf Vizualizace dat a tvorba grafů. Výukový materiál Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Charakteristika rybího masa
Energetická hodnota potravin (EH)
Způsoby připojení k internetu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje
DUM - Digitální Učební Materiál
Provozovny společného stravování
Netradiční aranžérské materiály
Výroba pěnových cukrovinek
Slovní úlohy řešené rovnicemi
Potřeby a pudy - aktivačně motivační vlastnosti
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podstatná jména pomnožná, hromadná a látková
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba plundrového těsta
Obecná rovnice přímky - procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice ( Viètovy vzorce)
Předběžná příprava drůbeže
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba instantních prášků 1
Sušení vlasů – vliv teplého vzduchu na vlasy
POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH
Názvosloví binárních sloučenin
Úprava výrobků před pečením 1
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Technické prostředky v požární ochraně
Lineární rovnice a nerovnice I.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice a nerovnice III.
Zařízení na přepravu teplých pokrmů a nápojů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kvadratické nerovnice
Lineární rovnice řešené pomocí algebraických vzorců pro druhou mocninu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zadělávání jde o tepelnou úpravu vařením, kdy vaříme všechny suroviny najednou (maso, zelenina, houby) nakrájené na kostky podle druhu pokrmu zahušťujeme.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba nápojových prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Soustavy dvou lineárních rovnic o dvou neznámých Metoda sčítací
Lineární nerovnice – příklady k procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Soustavy dvou lineárních nerovnic o jedné neznámé
Parametrická rovnice přímky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Paměti počítače, rozdělení
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba dezertních hmot 2
Lineární rovnice Opakování na písemnou práci
VY_32_INOVACE_11_GAS_606_Per
EU PENÍZE ŠKOLÁM Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních školách.
MATEMATIKA Mocniny s racionálním exponentem
Technologie přípravy pokrmů 2. ročník - kuchař
Transkript prezentace:

Příprava drůbeže pečením Předmět: Technologie Ročník: 2. ročník učebního oboru Kuchař-číšník Autor: Mgr. Olga Hrabalová Příprava drůbeže pečením Anotace: Prezentace popisuje technologické postupy jednotlivých pokrmů z drůbeže upravené pečením a uvádí druhy nádivek a náplní. Prezentace slouží k výkladu nového učiva Klíčová slova: kuře, kachna, husa, nádivka, náplň Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 41 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_TE2_19

Pečení drůbeže

Obrázek č. 1 Obrázek č. 2

Obrázek č. 3

Pečení drůbeže Pečeme všechny druhy drůbeže kromě slepice Obrázek č. 4

Pečení drůbeže Pečené kuře - očištěné, zdrezírované kuře osolíme, dáme do pekáče - podlijeme vodou, dáme část másla, vkládáme do horké trouby - během pečení podléváme horkou vodou a přeléváme šťávou - kuře obrátíme a dopečeme - šťávu zředíme vodou, dosolíme, přecedíme, zjemníme máslem

Pečení drůbeže Pečená kachna (husa) - zdrezírovanou kachnu (husu) osolíme, okmínujeme a dáme do pekáče - podlijeme vodou a pečeme při nižší teplotě a déle, než kuře - během pečení odebíráme tuk, aby se zbytečně nepřepaloval - (tučnější části – stehna, prsíčka, mírně napícháváme, aby se sádlo dobře vypeklo) - šťávu zředíme vodou,, dosolíme, přecedíme  

Pečení drůbeže Kuře na způsob bažanta - zdrezírované kuře, prošpikujeme - pečeme na cibulo-slaninovém základě s novým kořením a celým pepřem - šťávu nezahušťujeme a necedíme - zjemníme máslem

Pečení drůbeže Maminčino kuře - kuře pečeme s máslem a slaninou - uvařené široké nudle smícháme s orestovanými vepřovými játry na cibulce a žampiony - pečené kuře naporcujeme a jednotlivé porce klademe na těstoviny - zapečeme

Pečení drůbeže Kuře pečené s nádivkou - zdrezírované kuře plníme žemlovou nádivkou (pod kůži nebo do dutiny břišní) - pečeme jako pečené kuře - šťávu zředíme vodou, dosolíme, přecedíme, zjemníme máslem

Pečení drůbeže Kachna (husa) v šouletu - husu nebo kachnu upečeme - uvaříme kroupy a hrách, přidáme na sádle z kachny usmaženou cibulku, sůl, pepř, česnek, majoránku - polovinu šouletu dáme do pekáče, na něj klademe porce kachny, přikryjeme zbylým šouletem - zapečeme

Pečení drůbeže Krocan s kaštanovou nádivkou - jako nadívané kuře, ale do žemlové nádivky přidáme strouhané jedlé kaštany - nádivku můžeme upéct i zvlášť na pekáči a k jednotlivým porcím část nádivky přidávat

Nádivky a náplně - žemli oloupeme, nakrájíme na kostičky Žemlová – základní - žemli oloupeme, nakrájíme na kostičky - pokropíme mlékem - máslo vyšleháme se žloutky, osolíme - přidáme petrželovou nať nebo pažitku, muškátový květ, žemli a sníh z bílků

Nádivky Kaštanová – žemlová + uvařené strouhané jedlé kaštany Mandlová – žemlová + sekané mandle Ořechová – žemlová + nasekané ořechy Rozinková – žemlová + rozinky Pistáciová – žemlová + pistácie

Náplně Pražská - šunka, hrášek a vejce (míchaná vejce) Karlovarská – šunka, rajče, vejce (míchaná vejce) Holštýnská - šunka, rajče, okurky, vejce (míchaná vejce)  

Obrázek č. 5

Obrázek č. 6

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Literatura: Runštuk, J. a kol. Receptury teplých pokrmů. 6. vyd. Hradec Králové: R plus, 2009. 564 s. ISBN 978-80-904093-0-9. Obrázky: č. 1- 6 [online].[cit.2013-03-15] dostupné na www.office.microsoft.com Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.