ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Integrovaný záchranný systém
Advertisements

Pracovní skupina národnostní menšiny a cizinci
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
(J)SDH Boskovice I Bc. Josef Jeniš.
Finanční možností svépomocných skupin
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Nouzové přežití obyvatelstva a humanitární pomoc
Rozdíly a interakce veřejné služby a dobrovolnické služby Mgr. Petr Beck Odbor rodiny a dávkových systémů Ústí nad Labem
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Setkání v rámci projektu Grundtvig, založena v roce 2000, je nestátní neziskovou organizací -patří pod Diecézní charitu Litoměřice, je členem.
plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje
EVVO aktuální informace z MŽP Opava, Krajská konference k EVVO 22. dubna 2010 Mgr. Miroslav Novák, MŽP.
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
Spolupráce Hasičského záchranného sboru Jihočeského kraje s dobrovolníky nestátních neziskových organizací Hasičský záchranný sbor Jihočeského kraje mjr.
HZS ČR organizace a řízení
„Když pomáháme rodině, uzdravujeme svět“ (Virginie Satirová) Zavedení supervize pro pracovníky oddělení sociálně-právní ochrany dítěte, kontraktování.
Organizační členění ÚO
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
12.1 Mimořádné události, IZS
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 ePUSA – elektronický portál územních samospráv Krajský úřad Plzeňského krajeMinisterstvo vnitra.
Obec - jednotka PO zřizovaná obcí plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje říjen 2007.
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
Perspektivy dobrovolnictví při mimořádných událostech a krizových situacích Mgr. Lucie Balarinová Členka ÚPZJ ČČK ČESKÝ ČERVENÝ KŘÍŽ ČLEN.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
PANEL humanitárních organizací Ústecký kraj - Ústí nad Labem , Ministerstvo vnitra ČR.
NEVLÁDNÍ NEZISKOVÉ ORGANIZACE (NNO)
MÍSTNÍ SPRÁVA II. ..
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Oblastní charita Most Název služby: „Rodinné centrum Petrklíč“ Petra Jilemnického č.p. 2457, Most Adresa:
OSTATNÍ STÁTNÍ ORGANIZACE. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1176 Ročník:1. Vzdělávací obor:Ekonomika podniku Tematický okruh:Právní formy podnikání.
Pomůcky a materiály pro výuku Ochrany člověka za mimořádných událostí.
Nová dotace pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí v roce MINISTERSTVO VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY Brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba Generální ředitel.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
Transformace sociálních služeb: zkušenosti a výsledky Ing. Daniela Lusková Role obcí v transformaci sociálních služeb 25. – , Praha.
PODPORA SPECIFICKÝCH SKUPIN OBČANŮ PŘI MIMOŘÁDNÝCH UDÁLOSTECH Magistrát města Olomouce Odbor ochrany.
Historie požárního sboru hl.m. Prahy MIROSLAV CHMEL, DL2 Studentská konference Vedoucí práce: Mgr. J. Kulíšková.
MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2014 PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL MLADÝ ZÁCHRANÁŘ 2014 SOUTĚŽ PRO DĚTI ZÁKLADNÍH ŠKOL HZS Ústeckého kraje.
Strategie spolupráce obcí Společnost pro rozvoj Humpolecka, z. s. 2. Kulatý stůl v Humpolci
Standardy psychosociální krizové pomoci a spolupráce zaměřené na průběh a výsledek plk. PhDr. Zuzana Vrbová, kpt. Mgr. Martina Čapková MV - generální ředitelství.
Taktické postupy a organizace řízení českých záchranných složek integrovaného záchranného systému na místě mimořádné události Plk.Ing.Martin Sviták Náměstek.
Diakonie Církve bratrské PREZENTACE O Diakonii CB » Vznikla v roce 1994 jako nestátní nezisková organizace s celostátní působností. » Zřizuje ji.
Analýza poskytovatelů sociálních služeb na území Ústeckého kraje s důrazem na problematiku související s absorpční kapacitou prostředků EU jako součást.
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010 červen 2010.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Určeno pro: žáky 4.ročníku středních škol Vzdělávací obor: Základy společenských věd, Občanská nauka Tematický okruh: Základy práva Téma: Územně-správní.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
International Committee of the Blue Shield (ICBS) M Mezinárodní komitét Modrého štítu mezinárodní nevládní organizace afilovaná k UNESCO.
Setkání s hejtmanem. Setkání s vedením Středočeského kraje a zástupci Krajského úřadu Dne ve 13,00 hodin v budově KOKOSU proběhne setkání starostů.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
1 FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková vedoucí oddělení krizového řízení.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Havarijní plán kraje.
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Neziskový sektor. Neziskový sektor Cílem neziskových organizací je uspokojení řady lidských potřeb: Ochrana lidských práv Ochrana přírodního prostředí.
FINANCOVÁNÍ JSDHO Ing. Marta Spálenková
Organizační řád Městského úřadu Uherské Hradiště Příloha č
Katalog sociálních služeb Ústeckého kraje
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Panel humanitárních organizací Ústeckého kraje
Ing. Stanislava Správková
Zasedání RSK
3. Krizová pomoc Sociální rehabilitace
Novinky v preventivně výchovné činnosti u HZS ČR
Zkušenosti koordinátora podpory seniorů, ORP Roudnice nad Labem
Transkript prezentace:

ČINNOST PANELU HO ÚSTECKÉHO KRAJE V ROCE 2016 Mgr. Michaela Klapková Ozomová, MSc. Společné setkání Panelů HO Ústeckého a Libereckého kraje, 28.3.2017

Co to je…? Kdo jsme…? Panel humanitárních organizací Ústeckého kraje (dále jen „Panel HO ÚK“) Je neformální pracovní skupina, složená ze zástupců státních, příspěvkových a nestátních neziskových organizací s působností na území Ústeckého kraje, je organizační, koordinační a komunikační platformou pro poskytování komplexní péče o občana při řešení mimořádných událostí a krizových stavů, nemá vlastní právní subjektivitu, tu však mají samostatně všechny organizace v Panelu HO sdružené.

Zástupci státní správy a samosprávy: Členové Panelu HO ÚK Zástupci státní správy a samosprávy: Ústecký kraj – Krajský úřad Ústeckého kraje, odbor kancelář hejtmana Statutární město Ústí nad Labem - odbor životního prostředí, oddělení mimořádných situací, odbor sociálních věcí Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje – ochrana obyvatelstva a psychologická služba Policie ČR - psychologická služba

Členové Panelu HO ÚK, spolupracující organizace Nestátní neziskové organizace: Diecézní charita Litoměřice, oblastní a farní charity litoměřické diecéze Dobrovolnické centrum Ústí nad Labem Spirála, Ústecký kraj MEDIC Děčín, MEDIC Ústí nad Labem Člověk v tísni Diakonie ČCE ADRA Český červený kříž Litoměřice Poradna pro integraci

Hřensko, po bleskových záplavách, 2010 Autor foto: HZS Ústeckého kraje Ústí nad Labem, povodně, 2013 Autor foto: Blesk - Karel Kopáč Benešov nad Ploučnicí, povodně 2010 Autor foto: ZO ČSCH Benešov n. P.

Panel HO v roce 2016 Koordinátorem Panelu HO je od roku 2014 Oblastní charita Ústí nad Labem…dosud. V říjnu 2015 proběhlo společné setkání Panelu HO Ústeckého a Libereckého kraje v Liberci… dnes chceme navázat… a co se tedy dělo mezi tím? Dlouhodobá jednání o možnostech finanční podpory Panelu HO ÚK - 2/2016 vyhlášen dotační Program na podporu nové techniky, výstavby požárních zbrojnic pro jednotky SDH a podporu spolků a veřejně prospěšných organizací působících na poli požární ochrany obyvatelstva a ostatních složek IZS dle zákona č. 239/2000 Sb. - podpořeny i členské organizace Panelu HO ÚK. 3/2016 – zástupci Panelu HO ÚK - účast na konferenci pořádané MV ČR – „Pomáháme společně“ – Panely HO z různých krajů, 1O Panelů, různé formy „vedení“. 6/2016 – zástupci Panelu HO ÚK – výjezd do „Světa záchranářů“, Karlovy Vary. 11/2016 - zástupci Panelu HO ÚK – účast na konferenci „Bezpečná společnost 2016“, Vodňany.

Panel HO v roce 2016 Proběhla 4 zasedání Panelu HO ÚK. Byla vytvořena prezentace Panelu HO ÚK – představení činnosti Panelu a jednotlivých členských organizací, k nahlédnutí i ke stažení na: http://www.charitausti.cz/panel/ Pracovali jsme na vytvoření manuálu pro mimořádné situace a krizové stavy – souhrnný přehled možností pomoci, kontakty. Vznik Panelu HO Litoměřicko. Zprovoznění, resp. „oživení“ facebookových stránek Panelu HO ÚK: https://www.facebook.com/PANEL-humanit%C3%A1rn%C3%ADch-organizac%C3%AD-%C3%9Asteck%C3%A9ho-kraje-720525718028127/ Příprava společného setkání Panelů Ústeckého a Libereckého kraje

Zasedání Panelu HO ÚK, 9/2016 Zasedání Panelu HO ÚK, 3/2016

Na co se chystáme v roce 2017? Uskutečnit 4 zasedání. Zúčastnit se vzdělávacího kurzu pro terénní pracovníky při MU – připravila Bc. Zuzana Lešková (Spirála) a kpt. Mgr. Jana Majzlíková (HZS Ústeckého kraje) Dokončení manuálu a jeho předání /představení zástupcům obcí v Ústeckém kraji. Aktualizace a tvorba propagačních materiálů. Uspořádání výroční konference „Víme o sobě 2017“.

Děkuji za pozornost.