Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

PANEL humanitárních organizací Ústecký kraj - Ústí nad Labem 31.10.2011, Ministerstvo vnitra ČR.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "PANEL humanitárních organizací Ústecký kraj - Ústí nad Labem 31.10.2011, Ministerstvo vnitra ČR."— Transkript prezentace:

1 PANEL humanitárních organizací Ústecký kraj - Ústí nad Labem 31.10.2011, Ministerstvo vnitra ČR

2 5 let činnosti PANELU Impuls pro vznik Povodně 2002 Impuls pro vznik Povodně 2002 Cvičení Exploze Ústí 2004 Cvičení Exploze Ústí 2004 Povodně 2006 – vstup ADRY a HZS ÚK Povodně 2006 – vstup ADRY a HZS ÚK 2007 zahájení pravidelné činnosti – jednání 2007 zahájení pravidelné činnosti – jednání 2008 KÚ Ústeckého kraje svolává PANEL; nehoda Velemyšleves a Panenský Týnec 2008 KÚ Ústeckého kraje svolává PANEL; nehoda Velemyšleves a Panenský Týnec 2008 konference VÍME O SOBĚ; vzdělávání Terénního krizového týmu 2008 konference VÍME O SOBĚ; vzdělávání Terénního krizového týmu 2009 povodně Děčínsko; tisk letáků Když zemře blízký a Prožili jste dopravní nehodu – jak dál 2009 povodně Děčínsko; tisk letáků Když zemře blízký a Prožili jste dopravní nehodu – jak dál 2010 povodně Děčínsko a workshop VÍME O SOBĚ II.; vzniká PANEL HO Děčín 2010 povodně Děčínsko a workshop VÍME O SOBĚ II.; vzniká PANEL HO Děčín 2011 leták Když přijde velká voda; vzniká PANEL Česká Lípa; workshop VÍME O SOBĚ v příhraničí 14-11-2011, Ústí nad Labem 2011 leták Když přijde velká voda; vzniká PANEL Česká Lípa; workshop VÍME O SOBĚ v příhraničí 14-11-2011, Ústí nad Labem

3 KDO je součástí PANELU: Spirála, o.s. + Dobrovolnické centrum, o.s. Spirála, o.s. + Dobrovolnické centrum, o.s. Hasičský záchranný sbor ÚK Hasičský záchranný sbor ÚK Samospráva: Ústecký kraj a Město ÚnL Samospráva: Ústecký kraj a Město ÚnL Zdravotnická záchranná služba ÚK Zdravotnická záchranná služba ÚK Policie ČR; Dálniční policie ČR v Řehlovicích Policie ČR; Dálniční policie ČR v Řehlovicích NNO: místní skupiny ČČK; Člověk v tísni; Záchranáři Žatec, Oblastní charita, ADRA NNO: místní skupiny ČČK; Člověk v tísni; Záchranáři Žatec, Oblastní charita, ADRA Ministerstvo vnitra ČR, Euroregion Elbe/Labe; OBERIG; Pečovatelská služba Ministerstvo vnitra ČR, Euroregion Elbe/Labe; OBERIG; Pečovatelská služba

4 PŘEDPOKLADY pro PANEL: Je zranitelný, když chce někdo vynikat. Je zranitelný, když chce někdo vynikat. Ohýbá se směrem schopností, dovedností, možností a zájmů organizátorů a účastníků. Ohýbá se směrem schopností, dovedností, možností a zájmů organizátorů a účastníků. Slouží všem, ale průběžně netáhnou všichni. Slouží všem, ale průběžně netáhnou všichni. Alespoň 2-3 organizátoři. Alespoň 2-3 organizátoři. Pokora ke skupinovým rozhodnutím. Pokora ke skupinovým rozhodnutím. Nelze nařídit shora. Nelze nařídit shora. Práce s veřejností: Evakuační zavazadlo a Sousedská výpomoc. Práce s veřejností: Evakuační zavazadlo a Sousedská výpomoc.

5 VÍME O SOBĚ v příhraničí: Česko – německý workshop 14-11-2011. Česko – německý workshop 14-11-2011. Setkání zástupců na česko – německé hranici. Setkání zástupců na česko – německé hranici. Výměna zkušeností s pomáháním při katastrofách. Výměna zkušeností s pomáháním při katastrofách. Hovořit o událostech, které můžeme mít společné. Hovořit o událostech, které můžeme mít společné. Umět pomoci bez ohledu na hranice. Umět pomoci bez ohledu na hranice. Umět pomoci cizincům ze sousední země. Umět pomoci cizincům ze sousední země.

6 Z konference v Berlíně: www.cev.be www.cev.be www.cev.be www.exchageofexperts.eu EU exchange of expert programme in civil protection; Certifikovaná a podporovaná výměna; Národní tréninkový koordinátor www.exchageofexperts.eu EU exchange of expert programme in civil protection; Certifikovaná a podporovaná výměna; Národní tréninkový koordinátor www.exchageofexperts.eu THW – Technisches Hilfwerk (800 zaměstnanců a 80.000 dobrovolníků) 22 licencovaných kurzů. Cíl: Ochránit sebe + Umět pomoci druhým – Připravují lidi, aby byli připravení, schopní a kompetentní. NE hasiči a zdravotníci. Mix profesionálů a dobrovolníků – dobrovolní profesionálové. Zapojení menšin v oblasti veřejného bezpečí. THW – Technisches Hilfwerk (800 zaměstnanců a 80.000 dobrovolníků) 22 licencovaných kurzů. Cíl: Ochránit sebe + Umět pomoci druhým – Připravují lidi, aby byli připravení, schopní a kompetentní. NE hasiči a zdravotníci. Mix profesionálů a dobrovolníků – dobrovolní profesionálové. Zapojení menšin v oblasti veřejného bezpečí.

7 DĚKUJI za pozornost. lenka@dcul.cz www.dcul.cz Tel: 606 512 905


Stáhnout ppt "PANEL humanitárních organizací Ústecký kraj - Ústí nad Labem 31.10.2011, Ministerstvo vnitra ČR."

Podobné prezentace


Reklamy Google