Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010."— Transkript prezentace:

1 Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010

2 Název projektu: „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ Nositel projektu: Jihomoravský kraj Zdroj podpory projektu: Evropský fond pro integraci státních příslušníků třetích zemí – roční program 2009 Doba realizace projektu: 1. 1. 2010 – 31. 12. 2010 Cílové skupiny: Státní příslušníci třetích zemí pobývající na území členského sátu legálně v režimu zákona o pobytu cizinců 326/1999 Sb.

3 Partneři projektu Statutární město Brno Diecézní charita Brno, Oddělení migrace SOZE – Sdružení občanů zabývajících se emigranty, o. s. OPU – Organizace pro pomoc uprchlíkům, o. s. Základní škola a mateřská škola, Brno, Staňkova 14

4 Služby Jihomoravského regionálního centra (s možností využití v obcích JMK) o sociálně právní poradenství o socio-kulturní kurzy o kurzy českého jazyka pro cizince o kurzy PC o aktivity pro děti a mládež o terénní sociální práce o informační centrum o podpora multikulturních aktivit Součástí služeb Centra je internetové pracoviště a prezenční knihovna, ve které jsou k dispozici tiskoviny a literatura v nejrůznějších jazykových mutacích.

5 Nabídka seminářů pro veřejnost do konce r. 2010 Září: 21.9.2010 v 18:00 hod. - seminář „Dlouhodobé pobyty a svobodné matky“ ve spolupráci s Oblastním ředitelstvím cizinecké policie Říjen: 5.10.2010 v 18:00 hod. - odborný vzdělávací seminář „Český jazyk pro cizince“ ve spolupráci s jazykovou školou Pelikán a Sdružením občanů zabývajících se emigranty Odborný seminář „Dávky státní sociální podpory“ ve spolupráci s Oblastním ředitelstvím cizinecké policie Prezentace JRCnPIC v rámci výstavy „10 let Jihomoravského kraje “ Galerie Vaňkova Listopad : Odborný seminář „Zdravotní pojištění“ ve spolupráci s Oblastním ředitelstvím cizinecké policie Odborný seminář „Sociální pojištění“ ve spolupráci s Oblastním ředitelstvím cizinecké policie Prosinec: Odborný seminář „Živnostenský list“ ve spolupráci s Oblastním ředitelstvím cizinecké policie Veškeré informace na www.cizincijmk.cz – Aktuální akcewww.cizincijmk.cz

6 Možnost zapojení členů RRLZ o Připomínkování návrhové části koncepčního dokumentu „Program cílené a dlouhodobé podpory integrace cizinců třetích zemí na území Jihomoravského kraje 2011 – 2015“ Termín: 15.9. – 21.9.2010 Návrhová část dokumentu bude přístupná na: www.cizincijmk.cz – Aktuální akcewww.cizincijmk.cz o Mezinárodní konference zaměřená na problematiku integrace cizinců v JMK spojená s účastí partnerských organizací z Malmö a Utrechtu. Součástí konference budou dva tematicky zaměřené workshopy. Termín: 9.11.2010 o Zapojení do přípravy navazujícího projektu: „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011“ – zapracování aktivit do projektové žádosti, které by řešily aktuální problémy z oblasti integrace cizinců ze třetích Termín: v průběhu měsíce září – října 2010.

7 Děkuji za pozornost!


Stáhnout ppt "Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010."

Podobné prezentace


Reklamy Google