Jarmila Dvořáčková Jarmila.Dvorackova@osu.cz Úskalí financování EIZ ve smlouvách s dodavateli Univerzitní knihovna Ostravské univerzity v Ostravě Jarmila.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

Obchodní akademie, Náchod, Denisovo nábřeží 673
ing. Květoslava Plechatá
Projekt NTK v programu LR Stav prací k Štěpánka Žižková.
Plánování auditu 3. cvičení.
O Výukový materiál vytvořen v rámci projektu EU peníze školám „Učíme aktivně“ O Registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/ O Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_12.
Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Výukový materiál vytvořený v rámci projektu „EU peníze školám“
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Fakulta stavební Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava 17. listopadu 15, Ostrava – Poruba.
Příloha č. 6: Údaje o podporovaných sociálních službách v Plzeňském kraji.
Název školyIntegrovaná střední škola technická, Vysoké Mýto, Mládežnická 380 Číslo a název projektuCZ.1.07/1.5.00/ Inovace vzdělávacích metod EU.
Předmět: Účetnictví, Aplikace, Účetní software Téma: UCTO200X – program pro daňovou evidenci Nákup zboží z EU Prezentace - powerpoint ing.Květoslava Plechatá,
Daň z přidané hodnoty a její účtování
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Nejčastější pochybení při administraci monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Zahraniční obchod Vývozní operace.
Základy účetnictví Základy ekonomiky a účetnictví – 9. ročník
Využívání elektronických informačních zdrojů na UP v Olomouci Celostátní porada vysokoškolských knihoven
Podmínky provozování směnárny
Finance v IS MU Miroslav Křipač
Studijní IS a internetový prodej služeb Dana Koláčková
- DODACÍ LIST – seznam zaslaného zboží a jeho množství (resp. seznam provedených prací). Odběratel si podle dodacího listu může zkontrolovat úplnost dodávky.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Závazky.
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona:III/2Č. materiáluVY_32_INOVACE_131.
Zúčtování s dodavateli a odběrateli „25“
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Základní pojmy v bankovnictví.
Účtování DPH účet 343.
6. zasedání sněmu RVŠ. Praha, Financování elektronických informačních zdrojů (EIZ) pro VaVaI na vysokých školách potřeba koncepčního řešení.
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH, Opravy základu.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje.
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ pro výpočet DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH,
Základ pro výpočet DPH a výpočet Obecně vymezuje základ DPH § 36 ZDPH, Pro konkrétní specifické situace potom najdeme řešení v § 38 – 41 ZDPH, Opravy základu.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Teritoriální setkání Švédsko Česká exportní banka - aktuality ve financování exportu.
Obchodní smlouva. Vymezení obchodní smlouvy písemnost, ve které si dodavatel a odběratel zavazují k určitým povinnostem a získávají také určitá práva.
Postupy při proplacení dotace, závěrečná žádost o platbu u projektů nezakládajících veřejnou podporu.
Charakteristika finančních účtů Členění finančních účtů 1)Aktivní účty 211 pokladna 213 ceniny 221 bankovní účet 251 majetkové cenné papíry k obchodování.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Číslo projektu MŠMT: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu: VY_62_FINANCNIGRAMOTNOST_10_02_měno vý kurz Název školy: ZŠ, PŠ a MŠ Česká Lípa, Moskevská.
ŠKOLA: Gymnázium, Chomutov, Mostecká 3000, příspěvková organizace AUTOR:Marcela Zahrádková NÁZEV:VY_62_INOVACE_01B_16_Měna TEMA:Finanční gramotnost ČÍSLO.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Kroměříž
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Téma 8: Zdroje a formy krátkodobého financování. Platební styk 1. Strategie financování 2. Obchodní úvěr 3. Krátkodobé bankovní úvěry 4. Ostatní zdroje.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_62_INOVACE_12_16 Název materiáluKurzovní.
Problematika zadávání vodohospodářských projektů v ČR Mgr. Hana Šachová.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor bakalářské práce: Martina Moravcová, DiS. Vedoucí bakalářské.
Vysoká škola technická a ekonomická Bakalářská práce Daňové a odvodové zatížení podnikatelů ČR Autor: Radka Přibylová Vedoucí práce : Ing. Marta Hortová.
Zpráva o řešení projektu LR1305 Průběžná oponentura za období Nositel projektu: Západočeská univerzita v Plzni Řešitel projektu: Ing. Barbora.
Pracovní porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Představení dodatku smlouvy s DSO
Požadavky na položkový rozpočet u zakázky na stavební práce
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Téma 6: Zdroje a formy krátkodobého financování. Platební styk
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Olga Kotvová
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z přezávazkování/nedočerpání Programu Olomouc Zlín
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Základ pro výpočet DPH a výpočet
na zápise do 1. ročníku na FF UJEP!
Účtování DPH účet 343.
Číslo projektu MŠMT: Číslo materiálu: Název školy: Ročník:
Zúčtování s dodavateli a odběrateli
Seminář pro žadatele výzvy č. 79 a 80 IROP
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Transkript prezentace:

Jarmila Dvořáčková Jarmila.Dvorackova@osu.cz Úskalí financování EIZ ve smlouvách s dodavateli Univerzitní knihovna Ostravské univerzity v Ostravě Jarmila Dvořáčková Jarmila.Dvorackova@osu.cz

Obsah prezentace EIZ – Ostravská univerzita Typy dokumentů Prohlášení Smlouva Cena a platební podmínky Faktura (kurz, DPH) Shrnutí

Elektronické informační zdroje Ostravská univerzita v Ostravě Willey/Blackwel Science Direct Springer/Kluwer Scopus Web of Knowledge Proquest 5000 JSTOR Zoological record GeoScience World GeoBase Biological abstracts Scifinder

Řešitelé NTK AV ČR VŠE Praha ZČU Plzeň UPOL VŠCHT Pardubice

Druhy dokumentů Prohlášení Smlouva Faktura

Prohlášení Prohlášení = jednoznačný zájem o účast na projektu = zavazuje se uhradit stanovené částky za přístup v jednotlivých letech = zavazujeme se uzavřít smlouvu --------------------------------------------------------- Před schválením návrhu projektu.

Smlouva Smlouva (někdy též kontrakt, dohoda aj.)je dvoustranný či vícestranný právní úkon, spočívající na vzájemných a obsahově shodných projevech vůle stran, směřující ke vzniku, změně či zániku práv a povinností. Nejdůležitější dokument.

Cena, platební podmínky Kolik budeme platit? Kdy budeme platit?

Cena za přístup k EIZ dle Smlouvy Cena je specifikována částkou v Kč Upřesnění k uvedené ceně – DPH, kurz USD=19 (18), USD=18,73) Minimálně 25% celkových uznaných nákladů Výše bude přepočítána ….

Fakturace Fakturační údaje Splatnost Termín fakturace Popis (často se odvolává na uzavřenou smlouvu) Částka ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Fakturovaná částka musí být v souladu s uzavřenou smlouvou. Vrácení faktury

Vliv na cenu má Kurz zahraniční měny Sazba DPH Ostatní (sleva, úspora…) --------------------------------------------------------- Z důvodu neměnné výše dotace MŠMT platíme navýšení nejen ze svého podílu, ale z části dotace. -------------------------------------------------------------------------------------------- Cena se vypočte dle podmínek uvedených ve smlouvě.

Kurz USD Druhy kurzů: ČNB deviza střed 18,0790 KB deviza střed 18,1732 KB valuta nákup 17,7152 KB valuta prodej 18,6275 KB deviza nákup 17,8279 KB deviza prodej 18,5185 z kurzovního lístku KB ze dne 18.11.2010

DPH Základní sazba - 20% Částka v zahraniční měně se přepočte kurzem ČNB (deviza střed) z DUZP DUZP= datum uskutečnitelného zdanitelného plnění Výpočet výše DPH nezávisí na kurzu a datu, kdy byla provedena platba.

Za kolik? Způsob výpočtu skutečných nákladů. Fakturu -1 000 USD Dne 10. 11. 2010, kurz ČNB deviza střed 17,871 Základ daně = 1 000*17,871= 17 871 Kč DPH 20% = 3 574,20 Kč Platba 18.11.2010, kurz ČNB deviza prodej 18,128 Platba v Kč 1 000*18,128 = 18 128 Kč 18 128 Kč – 17871 Kč = 257 kurzová ztráta Náklady 17 871+3574,20 + 257 = 21 702,20 Kč (+bankovní poplatky) ---------------------------------------------------------------------------------------- Výpočet výše DPH nezávisí na kurzu a datu, kdy proběhne platba, ale na výši kurzu ČNB z DUZP. Jak účtujete Vy?

Co je podstatné? Přesná specifikace práv a povinností v dokumentech. Dodržování podmínek uzavřených smluv (termín fakturace, splatnost). Nahradit obecnou argumentaci typu (vliv kurzu a zvýšené DPH) kalkulaci nákladů, která doloží oprávněnost zvýšení fakturované částky dle Smlouvy. Konzultace s ekonomickým pracovníkem (účetní, pracovník odpovědný za DPH).

Děkuji za pozornost.