ODBORNÝ VÝCVIK - základy vozatajství

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_52_INOVACE_ZB03_0764TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
Advertisements

Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
VY_52_INOVACE_ZB03_1064TVR Výukový materiál v rámci projektu OPVK 1,5 Peníze středním školám  Číslo projektuCZ.1.07/ /  Číslo projektu:Rozvoj.
Číslo projektu CZ.1.07/ / Číslo projektu: Rozvoj vzdělanosti
Počet nohou Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Zuzana Švihlová.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Zdenka Hánečková Název šablony VY_32_INOVACE OV Název DUMu OV H Stupeň a typ.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Zdenka Hánečková Název šablony VY_32_INOVACE OV Název DUMu OV H Stupeň a typ.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Taťána Havlíčková Název šablony VY_32_INOVACE OV Název DUMuOV H Stupeň a typ.
ODBORNÝ VÝCVIK - Ochranné pomůcky Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Hana Dostálová Název.
Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Margita Urbanová Název šablony VY_32_INOVACE OV Název DUMuOV H Stupeň a typ vzděláváníStřední.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE CUT Název.
Název školyStřední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Eva Drlíková Název šablonyVY_32_INOVACE CUT Název DUMuCUT C.
Technika obsluhy – Vinárny
Gastronomická zařízení – Hlavní kuchyně – technické podmínky
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Cukrářské technologie – písčité (nahřívané) šlehané hmoty
Strojní zařízení - Zásady bezpečnosti při práci
Technika obsluhy – moderní trendy, molekulární mixologie
Drogerie – osobní hygiena I
CHEMIE - Disacharidy Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu
Ekonomika– národní hospodářství
Potraviny a výživa - Brambory
Účetnictví – účetní doklady
Potraviny a výživa – Sýry
Gastronomická zařízení – druhy skladů
Gastronomická zařízení – BOZP, osobní hygiena, pracovní oděv
Regenerační přípravky II.
Stroje a zařízení - spoje
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Gastronomická zařízení – Hrubé a čisté přípravny
Gastronomická zařízení – ukládání obalů a odpadů
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Úklidové čistící prostředky I.
Gastronomická zařízení – prostředky pro úklid a sanitaci
Cukrářské technologie – šlehané hmoty s požitím RP a moučných směsí
Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní– nádobí a náčiní
Společenská výchova – verbální komunikace
Potraviny a výživa – Tuky použití, skladování, opakování
Strojní zařízení - Stroje na omítání
Gastronomická zařízení – Vybavení kuchyní – mycí stroje
Potraviny a výživa – Med
Potraviny a výživa – umělá sladidla
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Gastronomická zařízení - Hygienické zásady
Potraviny a výživa – čaj
Společenská výchova – Pravidla chování v dopravních prostředcích
INFORMATIKA – počítačová grafika ve WINDOWS
Technika obsluhy – Výroba kávy
CHEMIE - Vlastnosti sacharidů
ODBORNÝ VÝCVIK – výcvik jezdce na kavaletech
Technika obsluhy – Společenská setkání
Cukrářské technologie – těžké šlehané hmoty
VY_32_INOVACE_657_OCHRANA MATERIÁLU NÁTĚREM Název školy
Cukrářské technologie – pálená hmota a listové těsto
Stroje a zařízení - spoje
ODBORNÝ VÝCVIK - OŠETŘENÍ HŘÍBĚTE PO PORODU
Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor
Stroje a zařízení - spoje
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
Cukrářské technologie – pevná těsta a linecké těsto třené
CHEMIE - Pesticidy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Cukrářské technologie – výrobky ze zvláštních šlehaných hmot
Společenská výchova – Kultůra cestování
CHEMIE - Alkaloidy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/
Strojní zařízení - Speciální stroje a zařízení
INFORMATIKA – záznamová media
CHEMIE - Stavba atomu Střední škola hotelová a služeb Kroměříž
CHEMIE - Test- vodík, kyslík
CHEMIE - Kyslík Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Název školy
Stroje a zařízení - spoje
Transkript prezentace:

ODBORNÝ VÝCVIK - základy vozatajství Název školy SŠHS Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/34.0911 Autor Taťána Havlíčková Název šablony VY_32_INOVACE OV Název DUMu OV.4510.2H Stupeň a typ vzdělávání Odborné vzdělávání Vzdělávací oblast Odborný výcvik Vzdělávací obor 41-53-H/02 Jezdec a chovatel koní Vzdělávací okruh Základy vozatajství – ošetření kůže postrojů Druh učebního materiálu Prezentace Cílová skupina Žák, 16 - 19 let Anotace Prezentace seznamuje žáky s postupem pracovní činnosti při ošetřování kůže postrojů, s čistícími a konzervačními prostředky , které se v současné době používají. Prezentace je doplněna ilustračními fotografiemi z odborného výcviku žáků při ošetřování kůže postrojů v Zemském hřebčinci v Tlumačově. Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Chomoutový postroj, balzám na kůži Datum 10. 11. 2012

OŠETŘENÍ KŮŽE POSTROJŮ základy vozatajství

OŠETŘENÍ KŮŽE POSTROJŮ kožené výrobky, hlavně postroje, vyžadují pečlivé ošetřování, musí být často čištěny a maštěny v kůži obsažený tuk se po čase vytrácí, tím kůže tvrdne a praská, ztrácí na odolnosti a pružnosti vytrácení tuku se děje i u nové kůže, tukovina v podobě šedavého povlaku se usazuje na povrchu, šedavý povlak je nutno před novým maštěním odstranit ( František Šimek: Sedlářská učebnice ) Žákyně studijního oboru Jezdec a chovatel koní při ošetřování postrojů na odborném výcviku v Zemském hřebčinci v Tlumačově. Foto: Taťána Havlíčková

ČIŠTĚNÍ POSTROJŮ Z ČERNÉ KŮŽE postroje rozepneme a rozložíme očistíme kartáčem od prachu nebo bláta z obou stran napustíme černou vazelínou po zaschnutí otřeme hadrem a vyčistíme přezky a ozdoby kromě opratí můžeme vše natřít černým lakem na kůži plátěné podušky očistíme, hlavně uvnitř, od prachu a potu koně ( František Šimek: Sedlářská učebnice )

ČIŠTĚNÍ POSTROJŮ Z PŘÍRODNÍ KŮŽE postroje z přírodní ( nebarvené ) kůže je nutné šetrně očistit, aby nevznikly skvrny nesmí se nechat dlouho na slunci součástky umyjeme vodou s mýdlem na kůži, které je obohacené o nejjemnější přírodní účinné látky čistí rychle a šetrně, kůže změkne a zvláční (www.profarm.cz) po zaschnutí ošetříme součástky postroje balzámem na kůži s včelím voskem balzám s včelím voskem chrání, vyživuje, konzervuje a impregnuje všechny hladké kůže chrání proti znečištění a pronikání vlhkosti do kůže plátěné podušky očistíme, hlavně uvnitř, od prachu a potu koně

PŘÍPRAVKY K OŠETŘENÍ KŮŽE Mýdlo na kůži http://sedlovny-floresta.pise.cz/139023-kosmetika-pro-kone-i-postroje.html http://www.profarm.cz

používání chomoutových postrojů v každodenních provozních a výcvikových činnostech v chovu koní v ZH Tlumačov

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Autor DUMu: UOV Taťána Havlíčková Fotografie: Taťána Havlíčková Studijní obor 41 – 53 – H / 02 Jezdec a chovatel koní Zdroj informací: František Šimek: První česká sedlářská učebnice pro školy http://sedlovny-floresta.pise.cz/139023-kosmetika-pro-kone-i-postroje.html http://www.profarm.cz