Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Cukrářské technologie – výrobky ze zvláštních šlehaných hmot

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Cukrářské technologie – výrobky ze zvláštních šlehaných hmot"— Transkript prezentace:

1 Cukrářské technologie – výrobky ze zvláštních šlehaných hmot
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Jana Vašinová Název šablony VY_32_INOVACE CUT Název DUMu CUT C Stupeň a typ vzdělávání Odborné vzdělávání Vzdělávací oblast Zpracování surovin a materiálů Vzdělávací obor Cukrářské technologie Vzdělávací okruh Šlehané hmoty Druh učebního materiálu Prezentace Cílová skupina Žák, let Anotace Prezentace seznamuje žáky s výrobky ze zvláštních šlehaných hmot, s jejich výrobou a složením. Prezentaci je možné rozdělit do více hodin. Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova Laskonky, štafetky, vaničky, sněhové pečivo. Datum

2 Výrobky ze speciálních (zvláštních) šlehaných hmot

3 Sněhové pečivo Sněhová hmota se nastříká na papíry hladkou nebo řezanou trubičkou. Ve velkých provozech lze hmotu tvarovat stříkacím strojem. Sněhové pečivo se dodává balené v celofánových sáčcích Sněhové pečivo se vyrábí: Sypané cukrem /před pečením se posype barevným cukrem krystalem/ Polomáčené v CKP /po upečení se potahuje v CKP – ředěné/

4 Laskonky Laskonky jsou oválky světlé barvy. Na řezu jsou dvě vrstvy křehkého světlého korpusu spojené máslovým krémem s griliáší. Chuť a vůně je výrazná je po použitých surovinách.

5 LASKONKA Laskonka korpus – 2 ks Základní máslový krém Griliáš

6 Štafetky Mají tvar válečků s okraji potaženými v CKP nebo psaníček z části potažených v CKP. Chuť a vůně je jemně kávová, doplněná chutí cukrářské kakaové polevy.

7 štafetka Plát z bezé hmoty Máslový krém kávový CKP - ředěná

8 ŠTEFETKA

9 VANIČKY Výrobek má pravidelný tvar vaničky, na
povrchu je hladký, jasně žluté barvy. Je suchý, křehký a uvnitř dutý.

10 Kontroní otázky Popište výrovu sněhového pečiva polomáčeného
Popište výrobu laskonek Popište výrobu štafetek

11 Zdroje: BLÁHA, L., CONKOVÁ, V., KADLEC, F. Cukrářská výroba II. Praha: Informatorium, ISBN PŮLPÁNOVÁ, Alena. Cukrářská technologie. Hradec Králové: R plus, ISBN Obrázky - vlastní


Stáhnout ppt "Cukrářské technologie – výrobky ze zvláštních šlehaných hmot"

Podobné prezentace


Reklamy Google