Provozovny společného stravování

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Zlepšení podmínek pro vzdělávání na středních školách Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název a adresa školy: Integrovaná střední.
Advertisements

Charakteristika rybího masa
Výstupní zařízení – tiskárny, rozdělení
Další operace s vektory
Zařízení k uchování hotových pokrmů během výdeje
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Příprava drůbeže pečením
Netradiční aranžérské materiály
Potřeby a pudy - aktivačně motivační vlastnosti
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Podstatná jména pomnožná, hromadná a látková
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Obecná rovnice přímky - procvičování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Vlastnosti kořenů kvadratické rovnice ( Viètovy vzorce)
Předběžná příprava drůbeže
Filozofie osvícenství ve Francii
Výroba instantních prášků 1
TKANINY- druhy, vlastnosti
Sušení vlasů – vliv teplého vzduchu na vlasy
POŽÁRNÍ PREVENCE V GASTRONOMICKÝCH PROVOZOVNÁCH
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Kuchyňské stroje na mechanické zpracování surovin
Technické prostředky v požární ochraně
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Některé významné uhlovodíky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice a nerovnice III.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Zařízení na přepravu teplých pokrmů a nápojů
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Algoritmizace - opakování
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Prostorové a dispoziční řešení výrobního střediska
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Pásma požáru Požár a jeho rozvoj.
Lineární rovnice řešené pomocí algebraických vzorců pro druhou mocninu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Filozofie renesance II – Přírodní filozofie
Kategorie odbytových středisek
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Výroba nápojových prášků
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Představivost a fantazie
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Soustavy dvou lineárních rovnic o dvou neznámých Metoda sčítací
Lineární nerovnice – příklady k procvičování
Technická mechanika – Převody
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Technické prostředky v požární ochraně
Vnitřní paměti počítače
Parametrická rovnice přímky
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Paměti počítače, rozdělení
Technická mechanika – Těžiště
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Lineární rovnice Opakování na písemnou práci
Teorie Informace, signál
Novověká filozofie - Racionalismus
Transkript prezentace:

Provozovny společného stravování Předmět: Hotelový a restaurační provoz Ročník: 1. čtyřletého maturitního oboru Gastronomie Autor: Mgr. Olga Hrabalová Provozovny společného stravování Anotace: Prezentace charakterizuje provozovny společného stravování, uvádí jejich dělení a označení. Prezentace slouží k výkladu nového učiva. Klíčová slova: provozovna společného stravování, veřejná a neveřejná provozovna Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.

Digitální učební pomůcka Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/34.0086 Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: 42 Číslo materiálu: VY_32_INOVACE_HR1_01

Provozovny stravovacích služeb provozovnou se rozumí prostor, v němž je uskutečňována podnikatelská činnost za provozovnu se považuje i stánek, pojízdná prodejna,…

Provozovny společného stravování se zabývají hromadnou výrobou a prodejem pokrmů a nápojů pro spotřebitele v souvislosti s tím mohou poskytovat i další doplňkové služby

Provozovny společného stravování dělíme: Podle okruhu spotřebitelů, kterým slouží na:  - veřejné - poskytování služeb spojené s výrobou a konzumací pokrmů a nápojů široké veřejnosti (kavárny, restaurace, bufety,)

neveřejné (účelové formy stravování) - zabezpečuje stravování zavřených skupin spotřebitelů (stravování závodní, školní, ústavní, zbrojených sil a sborů, ve zdravotnických zařízeních,…)  

Každá provozovna musí být trvale zvenčí viditelně označena: obchodním jménem podnikatele identifikačním číslem jménem a příjmením osoby odpovědné za činnost provozovny (odpovědný vedoucí) prodejní dobou  

provozovatel je povinen viditelně označit, zda jde o: a) nekuřácké zařízení musí být označeno grafickou značkou „Kouření zakázáno” Obrázek č. 1

musí být označeno grafickou značkou „Kouření povoleno“ b) kuřácké zařízení musí být označeno grafickou značkou „Kouření povoleno“ Obrázek č. 2

c) zařízení s vyhrazenými prostory musí být označeno grafickou značkou „Stavebně oddělené prostory pro kuřáky a nekuřáky“ Obrázek č. 3

prostory, v nichž je kouření zakázáno, musí být a zároveň prostory, v nichž je kouření zakázáno, musí být označeny grafickou značkou „Kouření zakázáno“ Obrázek č. 4 a prostory, v nichž je kouření povoleno, musí být „Kouření povoleno” Obrázek č. 5

Obrázek č. 6 Obrázek č. 7

Obrázek č. 9 Obrázek č.8

Obrázek č. 10

Obrázek č. 11

Obrázek č. 12

Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR. Použité zdroje Literatura: Cón, F. Zařízení provozoven v kostce. 1. vyd. Úvaly: Ratio, [1997]. 125 s. Internetové zdroje: Zákon 379/2005 Sb., o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami a o změně souvisejících zákonů [online].[cit.2012-09-02] dostupné na www: <http://www.khsova.cz/01_legislativa/files/379_2005.pdf> Obrázky: č. 1- 5 Zákon 379/2005 Sb., o opatřeních k ochraně před škodami působenými tabákovými výrobky, alkoholem a jinými návykovými látkami a o změně souvisejících zákonů [online].[cit.2012-09-02] dostupné na www: < http://www.khsova.cz/01_legislativa/files/379_2005.pdf> č. 6 – 10 [online].[cit.2012-09-02] dostupné na www.office.microsoft.com č. 11-12 archiv autora Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Olga Hrabalová Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.