„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, financování, vykazování činnosti Jana Moravcová
Advertisements

Nejčastější pochybení při administraci Monitorovacích zpráv se žádostí o platbu, monitorovacích hlášení a monitorovacích zpráv o zajištění udržitelnosti.
Informace k vyplňování monitorovacích zpráv v rámci individuálního projektu „Vybrané služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ reg. č. CZ.1.04/3.1.00/
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Informace k vyplňování monitorovacích zpráv v rámci projektu Zajištění dostupnosti vybraných sociálních služeb v Olomouckém kraji Mgr. Lucie Ševčíková.
Monitorovací zpráva (MZ) Projektová část
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
Pravidla publicity projektu
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Individuální projekt „Podpora a rozvoj služeb sociální prevence v Moravskoslezském kraji“ (číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ ), dále jen „Projekt“
Ing. Stanislava Správková
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
Administrace a realizace vzdělávacích aktivit v projektu Prohlubování vzdělávání nelékařů Mgr. Kateřina Hájková, MBA Mgr. Šárka Urbancová.
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
Monitorovací zpráva a finanční prostředky Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“ Projekt je spolufinancován z prostředků z.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Aktuální stav realizace projektu Ing. Jana Moravcová
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Praha.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Projekt: „Podpora a rozvoj služeb v sociálně vyloučených lokalitách MSK “ Moravskoslezský kraj.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji II“ Závěrečné setkání k realizaci projektu Lenka Sládková, Jana Moravcová
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKT Služby sociální prevence v Královéhradeckém kraji III.
Cestovní náhrady kapitola rozpočtu 2 Jiří Haken 1.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji. DŮLEŽITÉ INFORMACE K EKONOMICKÉ STRÁNCE POSKYTOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Úvodní konference projektu „Zajištění vybraných služeb sociální prevence v Jihomoravském kraji“ Rozdrojovice, Tato konference je financována.
SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE – DOTAČNÍ PROGRAM „PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V RÁMCI INDIVIDUÁLNÍHO PROJEKTU PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V PLZEŇSKÉM KRAJI “
Způsob financování sociálních služeb v rámci projektu „Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Ing. Pavel Poles Odbor strategického rozvoje kraje.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
KLÍČOVÁ AKTIVITA Č. 6 – RANÁ PÉČE Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.2.00/ Tento projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím OP LZZ.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Aktivním přístupem ke změně v SVL města Litvínova CZ /0.0/0.0/15_042/
Pravidla pro zadávání veřejných zakázek pro přímo řízené organizace na MZ ČR Ing. Mgr. Zdeňka Zatloukalová.
Financování sociálních služeb 2015 Olomouc
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Publicita v projektů financovaných z ESF v rámci Operačního programu Lidské zdroje a zaměstnanost Seminář pro žadatele.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Tento projekt je financován z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje.
Základní síť sociálních služeb ve Středočeském kraji Registrační číslo projektu: CZ.1.04/3.1.00/ Oblast podpory: Podpora sociální integrace.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Ing. Jan Havránek vrchní ředitel sekce fondů EU Sekce fondů EU 10. dubna 2014.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
Seminář pro příjemce finanční podpory z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschoponost Václav Götz.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Seminář pro žadatele 29. července 2008, Praha Mgr. Magda Cabrnochová
PODPORA SOCIÁLNÍCH SLUŽEB V ÚSTECKÉM KRAJI 2 - POSOSUK 2
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Projekt „CzechELib" – informace od realizátora IPs
„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ /0.0/0.0/15_005/ je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost.
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
INDIVIDUÁLNÍ PROJEKTY
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Ing. Stanislava Správková
SEMINÁŘ pro poskytovatele v rámci projektu: „Zajištění vybraných služeb sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato akce je financována.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Úvodní konference k projektu „Vybrané služby sociální prevence na území Jihomoravského kraje“ Tato konference je financována z Evropského.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Seminář pro příjemce Typ I – Příprava a podpis právního aktu, pravidla a podmínky realizace Oddělení dubna 2019, Praha.
Transkript prezentace:

„Služby sociální prevence v Olomouckém kraji“ Projekt registrační číslo: CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci Operačního programu Zaměstnanost z Evropského sociálního fondu a státního rozpočtu České republiky. Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

Harmonogram a rozpočet projektu Zahájení realizace projektu: 1.11.2015 Ukončení realizace projektu: 28.2.2019 Celkové náklady na realizaci projektu: 336 620 483,64 Kč. Přímé náklady: 330 020 082,00 Kč Nepřímé náklady: 6 600 401,64 Kč Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

Obsah a cíl projektu: Vytvoření podmínek pro prevenci sociálního vyloučení a pro sociální začleňování osob ohrožených sociálním vyloučením na území Olomouckého kraje prostřednictvím zajištění dostupnosti, kvality a kontroly služeb sociální prevence. Cílem projektu je zajistit fungování 7 druhů vybraných služeb sociální prevence na území Olomouckého kraje v souladu se zákonem č.108/2006 Sb., o sociálních službách, v platném znění. Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

Které služby? azylové domy, domy na půl cesty, intervenční centra, podpora samostatného bydlení, sociálně aktivizační služby pro rodiny a dětmi, sociálně terapeutické dílny sociální rehabilitace Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

Veřejné zakázky 63 podepsaných smluv o zajištění poskytování sociálních služeb sociální rehabilitace č. 5 - nevysoutěžena Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

Rozložení finančních prostředků Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

Projektový tým Projektový manažer Mgr. Monika Zbožínková, OSR Finanční manažer Ing. Naděžda Mikolášová, OSR Koordinátor sociálních služeb Mgr. Pavel Drexler, OSV Účetní Jana Pečivová, OE Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

Klíčová aktivita č.1 Cílem je zajistit poskytování vybraných sociálních služeb pro cílovou skupinu. Součástí této aktivity je: Příprava 7 veřejných zakázek v otevřených řízeních a výběr poskytovatelů sociálních služeb, kteří jsou zařazeny do krajské sítě (+ jednací řízení bez uveřejnění, výjimka § 18,odst. 1e zákona č. 137/2006 Sb. ). Úvodní seminář pro vybrané poskytovatele sociálních služeb a nastavení pravidel komunikace a monitorování služeb. Provádění průběžných kontrol u poskytovatelů služeb. Roční kontrola podmínek SOHZ (kontrola překompenzace). Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

Klíčová aktivita č.2 Evaluace sociálních služeb Na základě výběrového řízení bude vybrán externí dodavatel, který bude provádět od 4Q/2016 do konce projektu šetření na místě u poskytovatelů sociálních služeb a bude tak provádět sebeevaluaci poskytovatelů a na konci bude vydána souhrnná závěrečná evaluační zpráva. Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

Evaluace služeb Povinnou součástí projektu, Posouzení účelnost vynakládání finanční prostředků a přínos realizovaných aktivit na sociální začleňování, Podkladem evaluace budou – výstupy k monitorovacím indikátorům, kvantitativní a ekonomická data o službách, monitorovací návštěvy, výstupy finančních kontrola a kontroly efektivity. Kontrola efektivity služby Nezbytným předpokladem pro hodnocení efektivity je řádná dokumentace služby. Kontrola bude provedena min. 1 za dobu trvání zakázky a bude vstupovat do dokumentace poskytované služby. Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

Pravidla realizace Smlouva o zajištění poskytování sociálních služeb Nabídka do veřejné zakázky včetně kalkulace nákladů Manuál pro publicitu OPZ Metodika sledování a vykazování monitorovacích indikátorů k projektu Služby sociální prevence v Olomouckém kraji Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

Informace a dokumenty k realizaci služeb v rámci projektu: https://www.kr-olomoucky.cz/sluzby-socialni- prevence-v-olomouckem-kraji-cl-3143.html Kde? Stránky Olomouckého kraje Dolní část stránky Projekty Olomouckého kraje Projekty z plánovacího období EU 2014 – 2020 Operační program Zaměstnanost Služby sociální prevence v Olomouckém kraji Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

Publicita Poskytovatel je povinen se řídit: manuál pro publicitu OPZ – webové stránky projektu označit prostory poskytování služeb informačním plakátem zveřejnit informaci, že daná služba je poskytována z projektu na svých webových stránkách a udržovat je v aktuálním stavu Vzorové dokumenty webové stránky k projektu Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

Použití vizuální identity Vizuální identitu je nutné dodržovat u následujících případů: povinný plakát A3 webové stránky propagační tiskoviny a předměty inzerce dokumenty určené pro veřejnost či cílové skupiny projektu na nových smlouvách s klienty Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

Vizuální identita Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

Archivace – viz smlouva Poskytovatel je povinen uchovávat záznamy a jiné doklady související s plněním Smlouvy a realizací projektu po dobu 10 let od ukončení projektu……..počítáno od 1.1. následujícího roku. (Smlouva 8.13………přesně do 31.12.2029) Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

Faktury a monitorovací zprávy Doručit do 10 kalendářních dnů od konce monitorovacího období. Způsob doručení v termínu – podatelna Adresa: Olomoucký kraj Odbor strategického rozvoje KÚOK Jeremenkova………. NE konkrétní osobě Datová zpráva –je možné poslat – NE k rukám (u faktur) Problémy s doručením – osobní domluva Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

Dokumentace služeb Vykazování údajů o poskytovaných službách Poskytovatel vede záznamy o poskytovaných službách, zaznamenává (eviduje) poskytnuté úkony – co do obsahu a délky poskytnutí úkonu. Z poskytnuté evidence musí být patrné komu (uživatel) byl úkon poskytnut a kdo (jaký pracovník) úkon poskytl Dokumentace služby obsahuje věcné podklady pro vyplnění Smlouva o poskytování služby Monitorovací list podpořeného účastníka Záznamy o poskytování kontaktů, intervencí, ubytování, apod. Doložení informací o poskytnuté službě anonymnímu uživateli sociálních služeb Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

Indikátory Rozhodný okamžik pro stanovení indikátorů je 1. 4. 2016 nebo datum uzavření smlouvy o poskytování soc. služby (je-li uzavřena po 1. 4. 2016) do ukončení smlouvy o poskytování SS nebo do 30. 12. 2018. Nový uživatel služby Identifikace osoby jméno, bydliště, datum narození Věk 15 – 65 let Rozsah podpory více než 40 hodin (mimo SAS, IC) Využije-li službu opakovaně, podpory se sčítají Doložen monitorovací list účastníka Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

Monitorovací list účastníka Dokládá je poskytovatel sociální služby (viz vzor) Ochrana osobních údajů – souhlas musí zajistit poskytovatel od uživatele Podklady pro vyplnění monitorovacího listu musí mít poskytovatel v evidenci služby Poskytovatel zašle elektronicky ML na projektového manažera a odborného garanta: 1. evidence do 22.4.2016 2. a další evidence k 1. a 15. v měsíci elektronicky ORIGINÁL ML ( se 2 podpisy klienta) – doručte ve chvíli ukončení účasti osoby v projektu, nejpozději se závěrečnou MZ Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

Rozsah poskytované podpory – bagatelní podpora Poskytovatel musí evidovat čas poskytované podpory (základních činností) Pro splnění podmínek bagatelní podpory je 40 hodin (hodina 60 minut) Využije-li uživatel službu opakovaně, podpory se sčítají Evidence zahrnuje jen přímou práci s klientem U pobytových služeb se započítává podpora základní činností – zajištění ubytování SYSTÉM ZÁZNAMU ROZSAHU A TYPU PODPORY POSKYTNUTÉ CÍLOVÝM SKUPINÁM PROJEKTŮ Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

Pojem přímá práce Přímou prací se rozumí činnosti, které bezprostředně souvisí s poskytováním sociálních služeb konkrétním klientům, zahrnují se mezi ně zejména jednání se zájemcem o službu, depistáž, jednání ve prospěch klienta za jeho účasti, přímá práce s klienty. Oproti tomu nepřímá práce souvisí s vytvořením podmínek pro poskytování služby či chod organizace např. porady, vzdělávání, supervize týmu, statistiky, účast na plánování sociálních služeb, péče o pracoviště a pracovní pomůcky, tvorba metodik, zápisy z jednání s klientem, příprava na jednání s klientem, apod. Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

SYSTÉM ZÁZNAMU ROZSAHU A TYPU PODPORY POSKYTNUTÉ CÍLOVÝM SKUPINÁM PROJEKTŮ Systém IS ESF 2014+ není dostupný – plán od 1.5.2016 Do doby spuštění systému – hlášení podpořených osob zasláním vyplněného MONITOROVACÍHO LISTU (1 ks originál poskytovatel vede u sebe) Následná evidence osob do systému podle data přijetí do služby ze strany Olomouckého kraje. Poskytovatel zašle elektronicky ML na projektového manažera a odborného garanta: 1. evidence do 22. 4. 2016 2. a další evidence k 1. a 15. v měsíci elektronicky ORIGINÁL ML ( se 2 podpisy klienta) – doručte ve chvíli ukončení účasti osoby v projektu, nejpozději se závěrečnou MZ Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.

Kontakt: Projektový manažer: Mgr. Monika Zbožínková Tel.: 585 508 379, 720 514 050 Email: m.zbozinkova@kr-olomoucky.cz Web: https://www.kr-olomoucky.cz/sluzby-socialni-prevence-v- olomouckem-kraji-cl-3143.html Projekt CZ.03.2.60/0.0/0.0/15_005/0000057 je hrazen v rámci OPZ z ESF a státního rozpočtu ČR.