Vedení záznamu o zařízení oš. jednotky

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Studijně-poznávací návštěva Ankary –
Advertisements

NEMOCNICE WESTFRIESTGASTHUIS CHIRURGICKÉ ODDĚLENÍ
3.LF UK - Všeobecná sestra kombinované studium 2010
NAKLÁDÁNÍ S ODPADY v ÚVN. 1) Běžný odpad podobný komunálnímu  a) ukládá se v místě vzniku výhradně do jednorázově použitelných PVC pytlů modré barvy.
B E Z P E Č N É S K L A D O V Á N Í H N O J I V S O B S A H E M D U S I Č N A N U A M O N N É H O Hnojiva na bázi dusičnanu amonného jsou bezpečná, zachází-li.
Zdravotnická zařízení na území města Ostravy
Organizace ošetřovatelské péče u neurochirurgických pacientů
Housekeeping.
Příprava pracoviště Úklid
CZ.1.07/1.5.00/ VY_32_INOVACE_ZP_3.20 SOU Obořiště Určeno pro obor – Práce ve stravování – zaměření kuchař – 2.ročník Číslo klíčové aktivity: III/2.
Nabídková prezentace Úklidové práce. Kdo jsme? Projekční a architektonická kancelář Stavební a obchodní společnost Servisní středisko.
Ubytovací úsek hotelu Cíl: znát činnosti hotelové recepce, vrátnice a hospodyně, popsat poskytované služby a péči o hosty, umět pracovat s provozní.
Dokumentace k zajištění BOZP
Výukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor:Mgr. Iva Šrámková zpracováno:1.
ADAPTACE NOVÝCH ZAMĚSTNANCŮ – BOZP A PO (VSTUPNÍ INFORMATIVNÍ SDĚLENÍ)
OŠETŘOVACÍ JEDNOTKA je základní funkční, stavební a organizační složka lůžková části nemocnice.
P r á v n í n o r m y Vyhláška č. 49/1993 Sb. o technických a věcných požadavcích na vybavení zdravotnických zařízení  Zákon č. 258/2000 Sb. ve znění.
Zásady práce v chemické laboratoři
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
Typy lůžek Pomocná zařízení lůžka
Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Číslo DUM:
RNDr. Božena Macešková, CSc. 2011
Provoz lůžkové části Kliniky pracovního lékařství
Zásady aplikace infuzí
Základy pozorování a pokusů v biologii
Složka sady EUIII/2 č. 13 VY_32_INOVACE_Rv_7. Název: Ekologie – Člověk a zdraví (odpadky) Autor: Šárka Vodrlintová Předmět(oblast): Člověk a zdraví – Rv.
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
Recyklohraní u nás ve škole Jsme malá školička, do které chodí 25 žáků. Probíhají u nás různé soutěže- sběr baterií, elektrozařízení, ale třídíme také.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Bariérová ošetřovatelská péče
ORGANIZACE PRÁCE SESTER
Marta do laboratoře a)neumí chodit sama. b) může vstupoval jen s vyučujícím. c)se bojí chodit, protože tam straší.
Prevence pádu a zranění pacienta
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
AUTOR: Mgr. Lenka Bečvaříková ANOTACE: Tento modul slouží jako výukový materiál pro žáky 2. ročníku oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika KLÍČOVÁ SLOVA:
DEN ZEMĚ TEST.
Ubytovací úsek hotelu Cíl: znát činnosti hotelové recepce, vrátnice a hospodyně, popsat poskytované služby a péči o hosty, umět pracovat s provozní.
PROSTORY SPOLEČNÉHO STRAVOVÁNÍ
PŘEDSTAVENÍ ZÁCHYTNÉHO VAKU K PORODU Gyn. por. klinika VFN a 1. LF UK Zora Síbková.
Dokumentace k zajištění BOZP
Ročník:1. a 2. Vzdělávací obor:Strojírenská technologie, DIC Tematický okruh:Obrábění - soustružení Téma:Bezpečnostní předpisy pro OS na kov Jméno autora:FÜRST.
Název opory – Řízení BOZP, instituce BOZP, jejich místo, úloha a pravomoci Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Projekt: Vzdělávání pro.
Materiálně technické zabezpečení výuky chemie Vybavení učebních prostor.
Číslo projektuCZ.1.07/ / Název školySOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblastOšetřovatelství a klinické obory PředmětTeorie Ošetřovatelství.
Odborná ošetřovatelská praxe /2016 Mgr. Alena Pelcová Ústav zdravotnických studií Technická univerzita v Liberci
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Střední škola uměleckořemeslná a oděvní.
Soukromá hotelová škola Bukaschool s. r. o. Most Kmochova 1823, Most DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Jitka Valentová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN , financovaného.
Název SŠ: SŠ-COPT Uherský Brod Autor: David Kranz Název prezentace (DUMu): 1. BOZP-pro obor umělecký rytec kovů Název sady: Rytecké techniky pro zdobení.
Postup při přípravě injekce
Organizace a řízení ošetřovatelské péče
MASARYKOVA UNIVERZITA
V. KONGRES PERIOPERAČNÍCH SESTER S MEZINÁRODNÍ ÚČASTÍ
Úklid hotelového pokoje
Ústav vs. Komunitní služba
Hygienické požadavky na dětskou skupinu
VY_32_INOVACE_Sikorova_
BOZP při manipulaci s izolačními materiály
Gastronomická zařízení – druhy skladů
Gastronomická zařízení – BOZP, osobní hygiena, pracovní oděv
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
Prostředí čekárny a ordinace Vyhláška č. 92/2012 Sb.
Způsob vedení a evidence v podnikatelské činnosti
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Zdravotnická zařízení
Hygienické předpisy v gastronomii
Kontrola prací s cytostatiky
Hygienické zásady v prodejnách, osobní hygiena
Transkript prezentace:

Vedení záznamu o zařízení oš. jednotky INVENTÁŘ = zařízení oš. jednotky Nábytek, vozíky, přístroje, lůžka, pomůcky  předměty vyšší ceny Je evidován – inventární číslo na každém předmětu Zodpovídá staniční sestra

Vedení záznamu o zařízení oš. jednotky INVENTÁRNÍ DENÍK = evidence inventáře Záznamy vede staniční sestra – dvojmo (originál – na oddělení, kopie – na inventárním odd. administrativy nemocnice) Listy jsou číslovány Zápis změny – přemístění, odpis  po dohodě s inventárním pracovníkem – na originálu i kopii Učebnice str. 43

Vedení záznamu o zařízení oš. jednotky SPOTŘEBNÍ MATERIÁL = pomůcky na jedno použití – jehly,stříkačky, obvazový materiál, … Neevidují se

Vedení záznamu o zařízení oš. jednotky DROBNÉ POMŮCKY = předměty nižší ceny než inventář – nádobí, prádlo, podložní mísy, močové láhve, vaky na led, termofory, … neevidují se SE VŠEMI POMŮCKAMI SE ZACHÁZÍ ŠETRNĚ A HOSPODÁRNĚ !!!

Udržování čistoty a pořádku Nutno ve všech prostorách jednotky Provádí pomocní pracovníci (pomocnice, uklizečka) Pomůckami k určenými k tomuto účelu

Udržování čistoty a pořádku Podlahy Denně teplou vodou s čistícím dezinfekčním prostředkem Několikrát denně – JIP, ARO, operační sály 1x týdně pastování, leštění Znečištění biologickým materiálem – překrýt velkými čtverci buničité vaty namočené v dezinfekčním roztoku  nechat působit  odstranit (rukavice)  dezinfekce  umytí Dodržování BOZP

Udržování čistoty a pořádku NÁBYTEK Na pokojích pacientů – denně omytí dezinfekčním prostředkem Ostatní – dle harmonogramu práce sanitárek, pomocnic (koupelny, skříně sklad, dveře, …)

Udržování čistoty a pořádku POUŽITÝ SPOTŘEBNÍ MATERIÁL Třídění do barevně rozlišených plastových pytlů Červený – zdravotnický a infekční materiál Modrý – plasty Bílý – domovní odpad Černý – papír Plastové kontejnery (kanistry) – ostré předměty (jehly, mandrény)

Udržování čistoty a pořádku ZÁSADY BOZP PŘI PRÁCI Udržovat volné chodby a prostory, kde se pohybují pacienti a personál – úklid chodby po podélných polovinách Nepoužívat el. přístroje, které nejsou v pořádku Na všech svítidlech kryty Opravy závad na el. přístrojích provádí pouze oprávněná osoba

Udržování čistoty a pořádku ZÁSADY BOZP PŘI PRÁCI Všechny závady hlásit staniční sestře Používat ochranné pomůcky (rukavice, ústenka, plášť, brýle, …) Nosit předepsaný oděv a obuv Veškerá zranění hlásit staniční /vrchní sestře, odborné učitelce  zápis do knihy úrazů Účast na školení BOZP