Anotace Seznámit žáky s fungováním školství v ČR. Popsat jednotlivé stupně a možnosti přechodu z nižšího na vyšší stupeň. Výukový materiál.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
NÁHRADA MZDY PŘI DOČASNÉ PRACOVNÍ NESCHOPNOSTI VY_32_INOVACE_16_1_5 NÁHRADA MZDY PŘI DOČASNÉ PRACOVNÍ NESCHOPNOSTI Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/
Advertisements

KATEDRA CHEMIE Fakulta pedagogická Západočeské univerzity v Plzni 2016.
Souřadnicová síť, určování zeměpisné polohy
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Realizace projektu: –
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Státní sociální podpora zákon č. 117/1995 Sb., o státní sociální podpoře, ve znění pozdějších předpisů.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ČÍSLO PROJEKTUCZ.1.07/1.5.00/ ČÍSLO MATERIÁLUVYS_32_INOVACE_482_Vlasové ústrojí NÁZEV ŠKOLYVyšší odborná škola, Střední průmyslová škola a Střední.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_07_Význam a funkce rodiny TÉMA SADY: Občanská výchova.
Klára Lysová Pravidla Rady Kraje Vysočina pro poskytování stipendia pro studium na zahraničních středních školách v partnerských regionech.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Vztahy a pravidla soužití - škola. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport,
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc. Lucie Chojnová NÁZEV: VY_32_INOVACE_13_Náhradní rodinná péče TÉMA SADY: Občanská výchova.
Přijímací řízení pro školní rok 2012/2013 Krajský úřad Pardubického kraje odbor školství, kultury a tělovýchovy oddělení organizační a vzdělávání.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/ Společenské vědy Legislativní proces v ČR.
Setkání se studenty přijatými na FCHT Petr Zámostný proděkan pro pedagogickou činnost.
INDIVIDUALIZACE VZDĚLÁVÁNÍ A ŠVP Vzdělávání ředitelů středních škol Kraje Vysočina Téma: Prezentuje: Ing. Josef Crha, ředitel SŠT Žďár nad.
ORGANIZACE PŘIJÍMACÍHO ŘÍZENÍ 2016/2017 část I. - Přihláška na SŠ
Střední rybářská škola a Vyšší odborná škola vodního hospodářství
Úvod do studia němčiny I.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: Olga.
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Pedagogická psychologie
Obchodní akademie Náchod
Důležité informace pro rodiče vycházejících žáků
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2017 / 2018.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Ing. Lenka Bombera Piskačová
Tatínkovo nářadí pro předškoláky.
Prospěchová stipendia
AUTOR: Mgr. Gabriela Budínská NÁZEV: VY_32_INOVACE_7B_15
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Název vzdělávacího materiálu
Základní zásady pro vedení evidence
Název: VY_32_INOVACE_VVP_8A_14F Škola:
5.2 – 5.3 Mocniny, odmocniny, mocniny o základu 10
Pedagogická psychologie
Přijímací řízení pro školní rok 2011/2012
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Teplota – souhrnná cvičení II.
Kde hledat informace o oborech a středních školách?
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_FUNKCNI_STYLY Název materiálu:
Starověké Řecko – Řecká vzdělanost a věda DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Má země Česká republika.
Název školy: Dětský domov, Základní škola praktická, Praktická škola a Školní jídelna, Dlažkovice 1, příspěvková organizace Třebívlice Autor: PhDr.
Naše škola Střední odborná škola Managementu a Práva s.r.o.
První tisková konference ministra Josefa Dobeše
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ 2018 / 2019.
Pravidla a doporučené postupy pro vytváření studijních programů
Přijímací řízení na střední školy 2016/2017
Setkání kariérových poradců
Vzdělávání v Praze Hlavní město Praha podporuje řadu projektů s cílem zvýšit kvalitu vzdělávání zaměření na instituce zřizované Hlavním městem Praha pomoc.
Kulatý stůl Rozvoj spolupráce SOŠ a členských firem HK
Vyšší odborná škola ekonomická, sociální a zdravotnická, Obchodní akademie, Střední pedagogická škola a Střední zdravotnická škola, Most, příspěvková.
Konference ke čtenářské gramotnosti Spolupracující partneři
Orientujeme se v prostoru
Kde hledat informace o oborech a středních školách?
ZKOUŠKY CEMENTU pevnost
Gymnázium Na Vítězné pláni, Praha 4
Předcházející pedagogická praxe a nadějná současnost
2. setkání platformy: .d Tvorba Školské inkluzivní koncepce Libereckého kraje Manažer aktivit projektu: Bc. Jakub Lang
Uskutečněné a očekávané změny právních předpisů důležité pro zástupce ředitele Praha
Šablona 32 VY_32_INOVACE_03_22_JAN AMOS KOMENSKÝ
Dopravní prostředky A jejich řidiči.
Revize kurikulárních dokumentů pro všeobecné a
Digitální učební materiál
Digitální učební materiál
Transkript prezentace:

Anotace Seznámit žáky s fungováním školství v ČR. Popsat jednotlivé stupně a možnosti přechodu z nižšího na vyšší stupeň. Výukový materiál

Systém školství v ČR Mateřská škola Základní škola Střední škola Vysoká škola

Mateřská škola Předškolní zařízení pro děti od 3 do 6 -7 let Umožňuje matkám opětovný nástup do zaměstnání Děti by se zde měly naučit především zařadit do dětského kolektivu Jesle = předškolní zařízení, které se stará o děti mladší tří let JEN OJEDINĚLE !

Odklad školní docházky Nástup do základní školy lze odložit o jeden rok, o odklad žádají rodiče dítěte O odklad školní docházky se žádá z důvodů nezralosti dítěte (fyzicky, psychicky, špatně mluví) Ředitel školy může tento odklad schválit na základě doporučení lékaře a vyšetření v PPP

Základní škola První stupeň = primární 1.-5. Třída Naučit děti především číst, psát a počítat Druhý stupeň = sekundární 6.-9. Třída Poskytnout dětem všeobecné vzdělání Devítiletá školní docházka je POVINNÁ ZŠ zřizované státem nebo církví jsou bezplatné, v soukromých se vybírá školné

Střední odborné učiliště Střední škola Střední odborné učiliště Střední odborná škola Gymnázium

Střední odborné učiliště Tříleté studium Studenti zde získají především odborné praktické dovednosti Studium je zakončeno výučním listem Příklady SOU v Pardubicích: SOU plynárenské, SOU stavební, SOU elektrotechnické, některé učební obory na SŠ - číšník, prodavač, kadeřnice, chemik…

Střední odborná škola Čtyřleté studium Studenti zde získají především odborné teoretické znalosti v určitém oboru Studium je zakončeno maturitní zkouškou Příklady SOŠ v Pardubicích: Obchodní akademie, SOŠ stavební, SPŠ elektrotechnická, SŠ zdravotnická, SPŠ chemická, SŠ potravinářství…

Gymnázium Studenti získají především všeobecné rozšiřující znalosti Čtyřleté studium Gymnázium je příprava pro studium na VŠ Studium je zakončeno maturitní zkouškou Příklady gymnázií v Pardubicích: G Mozartova, G Dašická (kromě čtyřletého oboru je možné zde studovat i obor osmiletý)

Vysoká škola 1.stupeň = bakalářský program je přípravou na další studium nebo zaměstnání, trvá 3-4 roky titul Bc. (bakalář) 2.stupeň = magisterský program navazuje na předchozí, trvá 1-3 roky titul Mgr. (magistr), Ing., MUDr., MVDr. …. 3.stupeň = doktorský program vědecký výzkum, trvá 3 roky titul PhDr. (doktor)

Testík na závěr Jak se nazývá předškolní zařízení pro děti mladší tří let? Z jakých důvodů lze odložit dítěti školní docházku? Devítiletá školní docházka je v naší republice …… doplň Jaké typy středních škol máme? Co znamená zkratka: Mgr., Ing., MUDr., Bc. ? ? ? ?

Použité zdroje: www.office.microsoft.com