Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Orientujeme se v prostoru

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Orientujeme se v prostoru"— Transkript prezentace:

1 Orientujeme se v prostoru
Před a za Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

2 Znáš je? Sledování očima zleva doprava

3 Znáš je?

4 Před nebo za

5 Před nebo za

6 Před a za

7 Před a za

8 Co je za?

9 Co je za?

10 Co je za obdélníčky? Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

11 Prvky polytechnické výchovy
Vzdělávací oblast: Dítě a jeho psychika Podoblast: Poznávací schopnosti – prostorová orientace Integrovaný blok: Já, ty, my a věci kolem nás Téma: Před a za Konkretizované výstupy: Rozlišovat a používat základní prostorové pojmy, rozlišovat vzájemnou polohu dvou objektů Cíle: Děti se naučí rozlišovat polohu dvou předmětů, používat pojmy před a za. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

12 Metodický postup Snímek č. 2 a 3 – s dětmi opakujeme jednotlivá nářadí. Snímek č. 4 – vyvozujeme pojmy před a za. Snímek č. 5 až 7 – procvičujeme pojmy před a za. Na snímcích 8 a 9 děti odpovídají na otázky: „Co je za modrým čtverečkem?“ – Procvičujeme nářadí, současně barvy a dětskou představivost. Barevný čtvereček odletí po kliknutí přímo na jeho plochu. Snímek č. 10 – zábavná hra na závěr, obdélníčky odlétají po kliknutí. Na činnosti s prezentací může navázat další činnost přímo ve školce – děti odpovídají na otázky, určují, co je před a za, staví hračky podle nápovědy učitelky. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

13 Použité zdroje Volné zdroje:
Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

14 Materiály, pomůcky Dotyková obrazovka, připojená k PC Prezentace
Didaktický kufřík - KUMUČ Další hračky ve školce Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

15 Cíle polytechnické výchovy
Vnímat vliv techniky na společnost a přírodu Směrovat děti k získávání základních pracovních dovedností a návyků Chápat postavení techniky a technických oborů v životě lidstva jako devízu Učit děti základním poznatkům o technice Vést děti ke kooperativnímu hodnocení a sebehodnocení Podpořit rozvoj myšlenkového potenciálu dětí Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.


Stáhnout ppt "Orientujeme se v prostoru"

Podobné prezentace


Reklamy Google