HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
O praktické realizaci kurzů Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků.
Advertisements

Komunikace ve zdravotnictví – potřeba kontaktní sestry Konference nadačního fondu Porozumění Mgr. Alena Šmídová.
Etický kodex I. Pedagogický pracovník jedná a rozhoduje se na základě principů humanity a demokracie, a to podle svých nejlepších dosažených znalostí.
Martina Pastuchová klinický psycholog a terapeut, supervizor
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Klíčová aktivita 04 Osobnostní a sociální rozvoj učitele MŠ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
V e d e n í l i d í.
1 Týmová práce TYMP 2/ C3 Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH KOMUNIKACÍ, ÚSTAV.
Lidský faktor v dopravě!
Tisková konference Vzdělávací projekt „Zdravá nemocnice“
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
RYTMUS, o.p.s – od klienta k občanovi
Problematika supervize pracovníků v sociálních službách
- manažerská práce je závislá na lidských zdrojích - manažeři uskutečňují cíle podniku prostřednictvím svých spolupracovníků - personální management se.
ohroženým domácím násilím
Ing. Pavel Halfar - IPH Servis
► Škola: Střední škola právní – Právní akademie, s.r.o.  Typ šablony: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Projekt: CZ.1.07/1.5.00/
30. – 31. října 2014 © Life Skill Coaching New Zealand.
Manažeři ČSOB Rozvoj kompetencí a využití potenciálu
Aktuální rizika dobrovolnického programu v nemocnicích a význam metodických doporučení MUDr.Ivana Kořínková Garant a konzultant zdravotně sociálních dobrovolnických.
Prevence násilí na pracovištích 1. 2 šikana mobbing zastrašování urážky výhrůžky sexuální obtěžování rasové ponižování diskriminace fyzické napadení STRES.
Závěrečná konference k individuálnímu projektu „Podpora vzdělávání a supervize u pracovníků v oblasti sociálních služeb a pracovníků v sociální oblasti.
Klíčení Rosteme s dětmi Pionýrský program neformálního vzdělávání se zaměřením na děti se specifickými vzdělávacími potřebami.
Projekt Podpora učitelů ve zvyšování kvality jejich práce „PUČ“
Konflikty uvnitř interdisciplinárního týmu Proč vznikají a co se s nimi dá dělat Mgr. Radka Alexandrová Psycholožka DLBsH Rajhrad.
Supervize v rámci sociální práce Specifické metody SP LS 2014 Specifické metody SP LS 2014.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
1 NÁSTROJE V OBLASTI ŘÍZENÍ ANEB ÚSPĚŠNOST BEZ NÁSTROJŮ ? ÚSPĚŠNOST S NÁSTROJI ? Ing. Pavel Sladký M: Semináře, konzultace, motivační a certifikační.
Nabídka služeb TMS Petr Galatík – TMS, A.B.Svojsíka 28, Vyškov, telefon: , mobil: fax: mail:
Mgr. Michal Majer, KAPPA-HELP Přerov
Koncepce ošetřovatelství
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
Poradenství pro zdravotně postižené Pojetí a přínos kurzu Anna Kučerová.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
PROJEKT „Integrace sociálně znevýhodněných občanů mikroregionu Prachaticko se zaměřením na začlenění klientů smíšeného Azylového domu v Husinci na trh.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu „Podpora vzdělávání a supervize v sociální.
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Multidisciplinární spolupráce ve zdravotnictví (MS)
1 Týmová práce TYMP 2/ C5 Styly vedení lidí. Odlišnosti vedení v jednotlivých fázích vývoje. Pavla Kotyzová UNIVERZITA TOMÁŠE BATI VE ZLÍNĚ, FAKULTA MULTIMEDIÁLNÍCH.
Manažer a leader. Klíčové kompetence. Pavla Kotyzová
Projektová výuka na školách HEURÉKA CZ, spol. s r.o vzdělávací společnost pro podporu a rozvoj efektivity a adaptability lidských zdrojů a mezilidských.
Úvod do supervize Jitka Navrátilová
Supervize. Slovo supervize můžeme doslovně přeložit jako nadhled. Jde o činnost, při které supervizor pomáhá pracovníkovi (supervidované osobě) získat.
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Domov Svojšice Realizace systému profesního vzdělávání v Domově Svojšice.
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
ZÁVĚREČNÝ SEMINÁŘ 2. GLOBÁLNÍCH GRANTŮ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE V RÁMCI OPERAČNÍHO PROGRAMU VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST
Zhodnocení II. zahraniční stáže Mgr. Petra Trtíková vedoucí zdravotního úseku.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
. Lektor: Mgr. Stanislav Loskot, MBA – pro Magistrát města Frýdku-Místku Dolní Lomná zpracovala: Lucie Dužíková Manažerské dovednosti.
Vytrvalostí a dalším vzděláváním k vyšším kompetencím v oblasti tělesné kultury a zdravého životního stylu SPORTEM PRO LEPŠÍ ŽIVOT Vzděláváním k vyšším.
Gabriela Šustková, Josef Havela, Petr Štěpáník Koučování ředitelů škol informace k pilotnímu projektu.
SUPERVIZE z Jak se učit ze zkušenosti svého týmu? Mgr. et Mgr. Veronika Víchová CACIO 8.září 2016
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů v sociálních službách
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
MAP Místní akční plán rozvoje vzdělávání v SO ORP Šternberk
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
PROFESE UČITELE Radek Šír.
Úvod do supervize Jitka Navrátilová
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Konflikt, koření života
Osobnost supervizora Jitka Navrátilová
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Syndrom vyhoření a vzdělávání v sociální práci v pregraduálním studiu
Prezentační a komunikační dovednosti
Transkript prezentace:

HARTMANN partnerem ve vzdělávání profesionálů ve zdravotnictví Ing. Hana Podzemná Manager HARTMANN akademie

Vzděláváním s HARTMANN akademií o krok dál… …k vysoké profesionalitě …k efektivní spolupráci …k cílené proaktivitě  Vašeho týmu

Pyramida vitality (Ing. Plamínek) DYNAMIKA STABILITA EFEKTIVITA UŽITEČNOST

Pro koho semináře připravujeme… Management nemocnice Střední management Řadoví pracovníci

Zaměření vzdělávacích programů…. Manažerské vzdělávací programy Komunikační vzdělávací programy Osobnostní vzdělávací programy Odborné vzdělávací programy Supervizní podpora

Vzdělávání pro management Speciální kurzy pro management zaměřené na individuální rozvoj podřízených Ucelený systém nástrojů rozšiřující standardní manažerské přístupy Semináře Rozvoj nosných kompetencí pro efektivní management lidských zdrojů Praktické inspirace pro efektivní vedení lidí Koučování v manažerské praxi Právní oblast

Rozvoj dovedností středního managementu Kurz "Rozvoj dovedností středního managementu" se zaměřuje na budování vnímavosti k dění na pracovišti a dodává vedoucím nástroje k proaktivnímu přístupu k problémovým situacím. Věnuje se především rozvoji interní komunikace, dává důraz na vzájemnou komunikaci vedoucích a na cílený přenos informací od podřízených k nejvyššímu managementu pomocí vhodných mediačních a komunikačních nástrojů. Rovněž rozvíjí v účastnících schopnost náhledu na dynamiku týmů, podněcuje manažery k sebereflexi a dodává jim sebevědomí k proaktivnímu vedení.

Rozvoj dovedností středního managementu Cílové dovednosti manažerů Možnost sebereflexe a sebepoznání Dynamika týmů a možnosti ovlivnění týmů Význam proaktivní komunikace v práci středního managementu Interní komunikace směrem k podřízeným, vedení porad Využití mediace

Vzdělávání zaměřené na rozvoj komunikace zaměřeno na komunikaci a porozumění mezi různými typy osobností, věkových a sociálních skupin podpora vzájemných vztahů na pracovišti i vztahu k pacientům Semináře Respektující komunikace Práce s emocemi a syndrom vyhoření Stres a relaxační metody Jak daleko mám k druhému

Respektující komunikace Ve zdravotnických profesích se pracovníci často dostávají do situací, jež pociťují jako útok na vlastní sebeúctu, např. jednání s agresivním pacientem či konflikty v pracovním kolektivu. Prostřednictvím respektující komunikace a změny náhledu na dané situace lze pracovat na přiměřenosti reakce, na vlastním prožívání a variantách řešení. Stejně tak nám respektující komunikace umožňuje těmto situacím do jisté míry předcházet. Kurz "Respektující komunikace" zahrnuje nejen praktický nácvik respektující komunikace, ale obsahuje i prvky osobního rozvoje a náhled na vlastní prožívání konfliktních situací.

Supervize –podpora týmu i jednotlivců v doprovodu supervizora Supervize slouží ke zkvalitňování práce s pacientem prostřednictvím zvýšené podpory pomáhajících profesí, odehrává se v bezpečném prostředí v doprovodu externího supervizora. HARTMANN akademie se specializuje na supervize zaměřené na psychologickou podporu a stabilitu týmů. Supervize umožňuje cíleně pojmenovávat přímé i nepřímé překážky, jež snižují kvalitu péče o pacienta, otevírat, diskutovat a řešit problémy typu: neshody v kolektivu, agresivní pacient, zvýšená pracovní zátěž, problémy jednotlivců přenášející se na celý tým apod. jak budovat vzájemnou podporu pomocí proaktivní komunikace jak otevírat problémy a hledat řešení tak, aby „to nebolelo“ supervizní přístup ke zvládání mimořádné pracovní zátěže

Supervize pro řadové pracovníky Lze řešit dlouhodobé problémy na pracovišti? Co mohu udělat já pro svůj tým? Jak najít odvahu otevřít problém? Jak najít pramen napjaté atmosféry na pracovišti? Cíle supervize budování vzájemné podpory pomocí proaktivní komunikace otevírání problémů a hledání řešení tak, aby „to nebolelo“ standardizace procesu směřujícího ke zvládání mimořádné pracovní zátěže psychologická podpora jednotlivce v přebrání své části odpovědnosti za chod pracoviště

Bazální stimulace® Vlastní certifikovaný lektor Mgr. Kateřina Menšíková Kurzy Základní kurz BS® - 24 hodin Nástavbový kurz BS® - 24 hodin Další možnosti v konceptu BS® Supervizní činnost/poradenství v rámci BS®

HARTMANN akademie si váží možnosti být Vaším partnerem v přípravě a realizaci vzdělávacích aktivit, které podporují manažerskou práci a úspěšnou týmovou spolupráci Vašeho zařízení