Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Klíčení Rosteme s dětmi Pionýrský program neformálního vzdělávání se zaměřením na děti se specifickými vzdělávacími potřebami.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Klíčení Rosteme s dětmi Pionýrský program neformálního vzdělávání se zaměřením na děti se specifickými vzdělávacími potřebami."— Transkript prezentace:

1

2 Klíčení Rosteme s dětmi Pionýrský program neformálního vzdělávání se zaměřením na děti se specifickými vzdělávacími potřebami.

3 Záměrem Pionýrského projektu Klíčení je vytvoření uceleného vzdělávacího systému zaměřeného na rozvoj činnosti dětí a mládeže se specifickými vzdělávacími potřebami. Projekt je realizován v rámci operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. Číslo výzvy: 14 Název výzvy: Žádost o finanční podporu z OP VK – IP – oblast podpory 1.2

4 Pojem děti se zvláštními vzdělávacími potřebami, nezahrnuje pouze děti s poruchami učení, ale rovněž: děti ze sociálně znevýhodněných rodin, děti ohrožené předčasným odchodem ze vzdělávání, v neposlední řadě talentované děti.

5 Pro co nejefektivnější využití vzdělávacích programů byl projekt rozdělen pro 4 věkové kategorie, jimž budou všechny pracovní materiály graficky a formálně přizpůsobeny.

6 Cílem projektu je, aby individuální přístupy přizpůsobené těmto dětem byly standardně využívány v běžné činnosti sdružení a promítly se i do vzdělávání v rámci sdružení Pionýr. Dalším záměrem projektu je snaha dále rozvíjet a prohlubovat klíčové schopnosti (emoční inteligence a sociální dovednosti) těchto dětí v rámci neformálního vzdělávání.

7 Základní organizační informace Projekt je rozdělen do jednotlivých částí – klíčových aktivit. Výstupy projektu musí odpovídat základnímu zadání, jedná se o povinné monitorovací indikátory. Vychází z naší běžné činnosti: pravidelná činnost – oddílové schůzky, tábory, výpravy…

8 Územní dopad

9 Projekt řídí „Projektový výbor“ Předseda Pionýra Petr Halada Hlavní manažer projektu Martin Bělohlávek Ekonom projektu Kateřina Brejchová Organizační tajemník projektu Jakub Šťástka Odborný garant projektu Irena Černá

10 Organizace Projekt bude realizován prostřednictvím realizačního týmu a čtyř odborných týmů členěných dle věkových kategorií (nejmladší, mladší školní věk, starší školní věk, 15+). Do projektu se také dále zapojí nemalé množství dobrovolníků – např. tazatelů nebo ověřovatelů, což budou v praxi vedoucí oddílů.

11 Klíčová aktivita Klíčová aktivita je část projektu, na jejímž konci jsou k dispozici výstupy, které jsou zpravidla využity v dalších částech projektu. Klíčení má jedenáct klíčových aktivit, které zahrnují časový a obsahový plán, který je třeba dodržet. Jednotlivé činnosti nelze mezi aktivitami přesouvat.

12 Výsledek projektu Projekt přinese 4 vzdělávací moduly/programy speciálně uzpůsobené pro jednotlivé věkové kategorie a zároveň také ucelený systém vzdělávání, akreditovaný kurz pro vedoucí.

13 Jaký bude přínos pro Pionýr Zvýšení povědomí veřejnosti o Pionýru a jeho práci.

14 Jaký bude přínos pro pionýrské oddíly V případě zapojení do projektu získají oddíly významnou finanční podporu. Vedoucí budou mít možnost zvýšení kvalifikace. Vzdělávací moduly, které vzniknou, budou moci vedoucí po skončení projektu volně využít.

15 Jaký bude přínos pro vedoucí Ti, kteří využijí výstup z projektu získají ucelený metodický materiál – program splňující požadavky osobnostního rozvoje i zachování neformálního přístupu a hry jako základního výchovného prvku. Pro ty, kteří pracují s jinými programy přinese projekt soubor námětů pro využití.

16 Jaký bude přínos pro děti formou činností, her a motivovaných situací budou ukotvovat získané dovednosti a znalosti, budou motivováni rozšiřovat své znalosti v oborech, o které projeví zájem, umožní jim rozvíjet sociální schopnosti, dovednosti s důrazem na zvyšování emoční inteligence, zvýší jejich adaptabilitu v nových sociálních prostředích, jejich pozitivní vnímání a schopnost sebehodnocení.

17 Děkujeme za pozornost www.kliceni.cz


Stáhnout ppt "Klíčení Rosteme s dětmi Pionýrský program neformálního vzdělávání se zaměřením na děti se specifickými vzdělávacími potřebami."

Podobné prezentace


Reklamy Google