Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

. Lektor: Mgr. Stanislav Loskot, MBA 5. 11. 2015 – 6. 11. 2015 pro Magistrát města Frýdku-Místku Dolní Lomná zpracovala: Lucie Dužíková Manažerské dovednosti.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: ". Lektor: Mgr. Stanislav Loskot, MBA 5. 11. 2015 – 6. 11. 2015 pro Magistrát města Frýdku-Místku Dolní Lomná zpracovala: Lucie Dužíková Manažerské dovednosti."— Transkript prezentace:

1 . Lektor: Mgr. Stanislav Loskot, MBA 5. 11. 2015 – 6. 11. 2015 pro Magistrát města Frýdku-Místku Dolní Lomná zpracovala: Lucie Dužíková Manažerské dovednosti a týmová spolupráce

2  Seminář je koncipován s ohledem na cílovou skupinu – vedoucí zaměstnanci MM FM. V průběhu semináře budou seznámeni se základními manažerskými dovednostmi s důrazem na týmovou spolupráci. Součásti odborného semináře bude pro každého individuálně zadán Belbinův test týmových rolí, kde si všichni účastníci mohou zjistit či ověřit svoji roli v týmu, který vedou.  Součásti teambuildingu je i turistická aktivita – výšlap na turistickou chatu Skalka, která je vzdálena 4 km s pokračováním na rozhlednu a horskou chatu Tetřev. Mgr. Stanislav Loskot, MBA - lektor dalšího vzdělávání, konzultant, manažer pro VS ČR. Program vzdělávací akce

3  Osvěžit si informace o efektivním řízení ve veřejné správě s důrazem na osobnost vedoucího pracovníka a jeho kompetence.  Lepší vzájemné poznání vedoucích pracovníků a porozumění si.  Poznání a uvědomění si týmových rolí.  Zefektivnění komunikace a důvěry v týmu.  Rozvoj týmového ducha, síla sdílení cílů, hodnot a priorit.  Docílení týmové spolupráce mezi jednotlivými účastníky navzájem, nejen „u stolu“ v průběhu semináře, ale především v průběhu teambuildingu a následně využít nabyté informace v praxi.. Zaměření vzdělávací akce MM FM, Ing. Lucie Dužíková

4 Z důvodu, že vzdělávací akce je koncipována na různorodou cílovou skupinu cca třiceti vedoucích zaměstnanců MM FM, byli účastníci rozděleni do dvou skupin a kvóty pro výběr účastníku zvoleny dle věku, pohlaví, rozdílných odborů, pracoviště (Radniční / Palackého). Celkový počet proškolených vedoucích pracovníků: 28 Skupina 5. - 6. 11. 2015: Celkem 16 účastníků. Z toho 13 žen a 3 muži. Z Radniční 10 účastníků a z Palackého 6 účastníků. Skupina 19. – 20. 11. 2015: Celkem 12 účastníků. Z toho 10 žen a 2 muži. Z Radniční 7 účastníků a z Palackého 5 účastníků.. Kvóty vzdělávací akce MM FM, Ing. Lucie Dužíková

5 . Hodnocení vzdělávací akce MM FM, Ing. Lucie Dužíková V jednom případě nebyla otázka ohledně očekávání hodnocena.

6 . Hodnocení vzdělávací akce MM FM, Ing. Lucie Dužíková 5. - 6. 11. 2015 19. – 20. 11. 2015

7 . Hodnocení vzdělávací akce MM FM, Ing. Lucie Dužíková 5. - 6. 11. 2015 19. – 20. 11. 2015

8 . Hodnocení vzdělávací akce MM FM, Ing. Lucie Dužíková V jednom případě nebyla otázka hodnocena.

9 . Hodnocení vzdělávací akce MM FM, Ing. Lucie Dužíková 19. – 20. 11. 2015 5. - 6. 11. 2015

10 . Hodnocení vzdělávací akce MM FM, Ing. Lucie Dužíková 19. – 20. 11. 2015 5. - 6. 11. 2015

11 . Hodnocení vzdělávací akce MM FM, Ing. Lucie Dužíková

12 . Hodnocení vzdělávací akce MM FM, Ing. Lucie Dužíková 19. – 20. 11. 2015 5. - 6. 11. 2015

13 . Hodnocení vzdělávací akce MM FM, Ing. Lucie Dužíková 5. - 6. 11. 2015 19. – 20. 11. 2015

14 . Doplňující komentáře MM FM, Ing. Lucie Dužíková  Co Vás na kurzu zaujalo? Přehled lektora ve veřejné správě, jeho osobitý přístup při vedení vzdělávací akce a práci se skupinou účastníků. Zjištění nových poznatků v dané oblasti. Srozumitelnost semináře. Účastníky zaujalo zaměření této vzdělávací akce, přestože byla avizována jako teambuildingová, byli překvapeni formou provedení a cílem = teamové spolupráce a „stmelení“ kolektivu. Uvítali, že se měli možnost lépe poznat s kolegy, objasnit si některé pracovní souvislosti (někteří se znají jen prostřednictvím telefonické komunikace, někteří nemají vůbec příležitost přijít pracovně do kontaktu). Ostatní: o touha účastníků po tomto druhu vzdělávání, příjemná atmosféra, krásně strávený čas, o všechno, prezentace, možnost sdílení času a zkušeností s kolegy, poznat se, navázat vztahy.

15 . Doplňující komentáře MM FM, Ing. Lucie Dužíková  Jaké nové poznatky využijete ve Vaší praxi? 5. – 6. 11. 2015 Účastníci uvedli: kontakty, podněty pro pracovní záležitosti, ale i do běžného života, budu myslet na své výsledky testů ze semináře, udělování pochvaly podřízeným, stmelení kolektivu bude využito v práci, pochvala zaměstnancům a způsob provedení, pár inspirací k motivaci, budu nad tím uvažovat. Všechny.  Doplňující komentář: Z komentářů účastníci akci hodnotí jako skvělý nápad a uvádí, že by uvítali pokračování ve „stmelování“ kolektivu napříč úřadem, neboť vnímají jako velmi užitečné se s kolegy podělit o své zkušenosti a tím se blíže pochopit i v různých požadavcích, se kterými se setkávají při své práci. Často se opakuje: seminář předčil očekávání, skvělá/výborná akce, příjemná atmosféra, zajímavé informace, hezké místo, vítané je opakování.

16 . Závěr MM FM, Ing. Lucie Dužíková  Akce byla zvolena se záměrem, aby si jednotliví účastníci připoměli: základní manažerské dovednosti, zodpovědnost vedoucího pracovníka při vedení lidí, možné styly vedení a důležitost správného výběru zaměstnanců a především důležitost týmové spolupráce. Jednotliví vedoucí pracovníci měli možnost sdílení informací pracovních i bližšího osobního poznání a s tím jde ruku v ruce osobitější vztah a větší pochopení pracovních povinností jednotlivých vedoucích a jejich oddělení. V průběhu vzdělávací akce došlo k splnění stanoveného cíle akce – vytvoření týmu který „táhne za jeden provaz“. Což bylo prověřeno i teambuildingovou akcí.  Z poznatků některých účastníků bylo zajímavé zjištění při vyhodnocení Belbinova testu, kdy si mohli potvrdit nebo určit preferenci své role v týmu. Účastníci souhlasili s výslednou rolí, přestože v pár případech se jednalo o překvapivé zjištění. Ne všichni se identifikovali s výslednou rolí – tady se nabízí otázka, jak osobitě na otázky odpovídali.  Byla zmíněna myšlenky, přínosu využití Belbinova testu při výběrových řízeních.


Stáhnout ppt ". Lektor: Mgr. Stanislav Loskot, MBA 5. 11. 2015 – 6. 11. 2015 pro Magistrát města Frýdku-Místku Dolní Lomná zpracovala: Lucie Dužíková Manažerské dovednosti."

Podobné prezentace


Reklamy Google