Zahájení cvičení „ZÓNA 2010“ plk. Ing. Ivan Koleňák MV-GŘ HZS ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Vzdělávání v krizovém řízení a spolupráce s odborníky
Advertisements

Postavení obcí při řešení mimořádných událostí a krizových situací
Systém hospodářských opatření pro krizové stavy
BEZPEČNOSTNÍ RADA MĚSTA HRANIC. ÚVODNÍ USTANOVENÍ  Bezpečnostní rada obce byla zřízena jako koordinační orgán pro přípravu na řešení krizových situací.
Školení starostů obcí ORP České Budějovice Magistrát města České Budějovice
Hasičský záchranný sbor Zlínského kraje, odbor OPŘ a KIS
KRIZOVÝ ŠTÁB MĚSTA HRANIC
HAVARIJNÍ PŘIPRAVENOST JE České Budějovice,
Kompetence při řízení zásahu JPO a složek IZS
Metodická pomůcka pro JSDH obcí Jihomoravského kraje.
Nástroje územního plánování
Nouzové přežití obyvatelstva
Nouzové přežití obyvatelstva a humanitární pomoc
Základy krizového řízení
SBOR DOBROVOLNÝCH HASIČŮ Bolatice
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Integrovaná střední škola,Slaný
Integrovaný záchranný systém v Moravskoslezském kraji
Cvičení složek IZS „KV Aréna“
plk. Ing. Hynek Marák ředitel odboru IZS a služeb HZS Zlínského kraje
Krajský úřad Vysočina, ul. Žižkova 57, Jihlava
HZS ČR organizace a řízení
Organizační členění ÚO
Krizové řízení Krizovým řízením se rozumí souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na: - analýzu a vyhodnocení bezpečnostních.
Integrovaný záchranný systém - nástroj k řešení mimořádných událostí
Letecká záchranná služba
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Evakuace Pardubice IKM VŠE Praha MUDr. Alena Váňová.
Krizové řízení Ing. Jakub Dostál
MONIS Monitorovací služby veřejné správy ČR
Koncepce environmentální bezpečnosti a snižování rizika katastrof
Vnitřní správa M. Horáková 1..
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
SMĚRNICE MINISTERSTVA VNITRA a POMŮCKA KRIZOVÉHO ŘÍZENÍ k vedení evidence údajů o přechodných změnách pobytu osob a evidence údajů o přechodných změnách.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
1 Radiační monitorovací síť v České republice. 22 Radiační monitorovací síť organizací pověřen Státní úřad pro jadernou bezpečnost (SÚJB) Legislativní.
Představení cvičení „ZÓNA 2013“. Hasičský záchranný sbor ČR plk. Ing. Drahoslav Ryba.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty vojenského leadershipu Registrační.
Vybraná odborná terminologie Přehled základní legislativy.
Bezpečnostní systém ČR Zákonné normy pro podporu řešení MU a KS Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje oddělení ochrany a přípravy obyvatelstva a krizového.
INTEGROVANÝ ZÁCHRANNÝ SYSTÉM. Co to je IZS? Integrovaný záchranný systém je systém pro koordinaci záchranných a likvidačních prací při vzniku mimořádných.
1 Komunikace VZ s operačním střediskem. 2 Při komunikaci mezi VZ a OPIS je nutné vycházet ze zásad, které jsou uvedeny ve vyhlášce č.247/2001 a č.328/2001.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Krizová krevní politika ČR. V České republice je problematika zajištění dodávek transfuzních přípravků řešena ve spolupráci resortů zdravotnictví a obrany.
O čem to bude Úvod do informačního systému Ing. Radan Kasal
Roční zpráva o stavu požární ochrany Kraje Vysočina za rok 2014.
Taktické postupy a organizace řízení českých záchranných složek integrovaného záchranného systému na místě mimořádné události Plk.Ing.Martin Sviták Náměstek.
Připravenost orgánů krizového řízení na území Jč kraje k řešení MU/KS Ing. Stanislav MRVKA.
Činnost základních složek IZS při řešení následků radiační havárie v zóně havarijního plánování mjr. Mgr. Štěpán Kavan Hasičský záchranný sbor Jihočeského.
Technika pro integrovaný záchranný systém plk.Mgr. Jaromír Lebeda.
Ochrana obyvatel při radiační havárii. Zákon č. 240/2000 Sb., o krizovém řízení (Krizový zákon) Vyhláška SÚJEB o funkci a organizaci celostátní radiační.
OPERAČNÍ ŘÍZENÍ. Operační střediska HZS  Povinnost zřizování operačních středisek HZS ČR vyplývá z § 2 odst. 4 zákona č. 238/2000 Sb., O HZS ČR Ministerstvo.
HAVARIJNÍ PLÁNY A OCHRANA OBYVATELSTVA Mgr. Bohumír MARTÍNEK, Ph. D.
Metodika pro zřizování jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Zdolávání mimořádných událostí.
Narušení bezpečnosti. OBSAH: Vymezení základních pojmů vážících se k narušení bezpečnosti Řízení bezpečnosti území Nástroje veřejné správy využitelné.
KRIZOVÉ ŘÍZENÍ OSNOVA: KRIZOVÝ PLÁN KRAJE KRIZOVÝ PLÁN ORP HAVARIJNÍ PLÁN KRAJE VNĚJŠÍ HAVARIJNÍ PLÁN ZÓNA HAVARIJNÍHO PLÁNOVÁNÍ Mjr. Ing. Josef Obořil.
Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Zpracování Krizového plánu správního obvodu ORP Nový Bydžov Oddělení OOB a KŘ HZS Královéhradeckého.
ÚVOD: Činnost správních orgánů a obcí, právnických a podnikajících fyzických osob v IZS (3)
Vodohospodářské aktuality
Havarijní plán kraje.
Humanitární pomoc - HZS ČR
Integrovaný záchranný systém České republiky – Ústeckého kraje
Postavení PS ve struktuře orgánů Rady vlády pro udržitelný rozvoj
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
CVIČENÍ ZÓNA 2010 program cvičení a bezpečnostní opatření
Obrana státu Zajišťování obrany České republiky (část 1)
Představení cvičení „ZÓNA 2013“
Úkoly k zajišťování obrany státu
BEZPEČNOSTNÍ RADA MĚSTA HRANIC
Zdravotnictví v systému krizového řízení
Transkript prezentace:

Zahájení cvičení „ZÓNA 2010“ plk. Ing. Ivan Koleňák MV-GŘ HZS ČR

Česká republika km obyvatel obyvatel 14 krajů 205 ORP 205 ORP obcí

Krizové řízení v ČR (definice pojmu) Krizové řízení = souhrn řídících činností věcně příslušných orgánů zaměřených na  analýzu a vyhodnocení bezpečnostních rizik,  plánování,  organizování,  realizaci,  a kontrolu činností prováděných v souvislosti s řešením krizové situace.

Orgány krizového řízení v ČR cca subjektů ČNB Ministerstvo dopravy Ministerstvo zdravotnictví Ministerstvo vnitra ministerstva ostatní správní úřady např. Státní úřad pro jadernou bezpečnost orgány krajeHZS kraje vláda Policie ČRorgány obce Orgány krizového řízení s celostátní působnosti Orgány krizového řízení s územní působnosti ostatní orgány s územ.působ. orgány územní samosprávy

Základní členění krizových situací K R I Z O V É S I T U A C E nesouvisející s obranou (nevojenská) související s obranou (vojenská) nesouvisející s vnitřní bezpečnosti a veřejným pořádkem související s vnitřní bezpečnosti a veřejným pořádkem

Plán cvičení orgánů krizového řízení ›zpracovává se v souladu se „Zásadami pro přípravu a provedení cvičení orgánů krizového řízení“; ›stanovuje a upřesňuje na následující tři roky cvičení orgánů krizového řízení na ústřední úrovni; ›„Plánem cvičení orgánu krizového řízení na léta “ (schválen Bezpečnostní radou státu dne 5. října 2009 č. 32) uloženo ministru vnitra v součinnosti s předsedkyní SÚJB a ministrem obrany zabezpečit přípravu a provedení cvičení „ZÓNA 2010“;

Základní údaje o cvičení TÉMA: činnost orgánů krizového řízení dotčených ústředních správních úřadů a Jihočeského kraje, složek integrovaného záchranného systému a dalších subjektů při řešení mimořádné události vzniklé v souvislosti se simulovanou radiační havárií na Jaderné elektrárně Temelín DRUH: vnitrostátní vícestupňové cvičení orgánů krizového řízení dotčených ústředních správních úřadů, Jihočeského kraje a Jaderné elektrárny Temelín

Cíle cvičení „ZÓNA 2010“ PROCVIČIT: ›činnost dotčených ÚSÚ a jejich pracovních orgánů při odezvě na vznik radiační havárie; ›činnost organizace havarijní odezvy ČEZ ETE při vzniku MU3; ›činnost ÚKŠ a jeho odborných pracovních skupin při svolání a řešení úkolů při vzniku MU3 (radiační havárie); ›činnost celostátní radiační monitorovací sítě, zejména letecké monitorovací skupiny a mobilních monitorovacích skupin;

Cíle cvičení „ZÓNA 2010“ PROCVIČIT: ›činnost územních orgánů veřejné správy při přijímání neodkladných ochranných opatření při vzniku MU3 (radiační havárie); ›činnost při sdělování informací médiím a při informování obyvatelstva; ›systém audio-video konference mezi jednotlivými účastníky cvičení; ›činnost sil a prostředků složek IZS, včetně vyčleněných sil a prostředků AČR a dotčených subjektů při plnění vybraných úkolů dle VněHP pro ZHP ČEZ ETE; ›

Cíle cvičení „ZÓNA 2010“ PROVĚŘIT: ›informační tok po horizontální i vertikální linii podle VněHP ČEZ ETE a informační tok podle „Úmluvy o včasném oznamování jaderné nehody“, podle „Úmluvy o pomoci v případě jaderné nebo radiační nehody“ a podle „Rozhodnutí Rady 87/600/Euratom o opatřeních Společenství pro včasnou výměnu informací v případě radiační mimořádné situace“; ›reálnost zpracovaných (aktualizovaných) dokumentů (VniHP, VněHP ČEZ ETE, Poplachový plán IZS Jihočeského kraje, Ústřední poplachový plán IZS) pro případ vzniku radiační havárie; ›koordinaci požadavků na věcné zdroje na úrovni KŠ kraje a na úrovni ÚKŠ;

Místa provedení cvičení „ZÓNA 2010“ ›pracoviště krizových štábů zúčastněných orgánů krizového řízení a pracoviště dotčených správních úřadů; ›operační pracoviště složek integrovaného záchranného systému; ›pracoviště ÚKŠ a jeho odborných pracovních skupin; ›Jaderná elektrárna Temelín; ›prostory stanovené Jihočeským krajem pro provádění praktických činností;

Účastníci cvičení „ZÓNA 2010“ ›ÚKŠ, mediální skupina ÚKŠ, skupina pro koordinaci zabezpečení věcnými zdroji ÚKŠ; ›Ministerstvo vnitra (SIC MV, sekretariát ÚKŠ, štáb MV-GŘ HZS ČR, OPIS MV-GŘ HZS ČR); ›Ministerstvo obrany (SOC MO, vyčleněné síly a prostředky AČR); ›Úřad vlády ČR (odbor obrany, bezpečnosti a sekretariát BRS); ›Státní úřad pro jadernou bezpečnost (KŠ, SÚRO, RC České Budějovice); ›Český hydrometeorologický ústav;

Účastníci cvičení „ZÓNA 2010“ ›Jihočeský kraj (orgány krizového řízení, krizový štáb kraje); ›HZS Jihočeského kraje a vybrané síly a prostředky HZS ČR; ›Policejní prezidium ČR; ›Policie ČR – Krajské ředitelství policie Jihočeského kraje; ›ČEZ, a.s. Jaderná elektrárna Temelín; ›určené složky RMS; ›dotčené obce s rozšířenou působností, obce v ZHP ČEZ ETE (jen vyrozumění) a dále vybrané obce v ZHP; ›dotčené správní úřady na území Jihočeského kraje; ›Český červený kříž (PANEL); ›Povodí Vltavy s.p., závod horní Vltava; ›České dráhy a.s..

Období cvičení „ZÓNA 2010“ a učební úkoly 1. období - vznik MU3 na ČEZ ETE Astronomický a operační čas: 22. září 2010 ( hod.) Učební úkoly: ›překlasifikace události na MU3 (radiační havárie); ›vyrozumění orgánů a organizací o vzniku MU3 na ČEZ ETE dle VniHP; ›varování a informování obyvatelstva v zóně havarijního plánování ČEZ ETE (bez spuštění sirén); ›svolání KŠ kraje a vybraných obcí, ÚKŠ a jeho odborných pracovních skupin, KŠ dotčených ÚSÚ; ›rozhodovací proces orgánů krizového řízení při přijímání neodkladných ochranných opatření k ochraně obyvatelstva; ›činnost orgánů krizového řízení ČR podle „Úmluvy o včasném oznamování jaderné nehody“, podle „Úmluvy o pomoci v případě jaderné nebo radiační nehody“ a podle „Rozhodnutí Rady 87/600/Euratom o opatřeních Společenství pro včasnou výměnu informací v případě radiační mimořádné situace“; ›aktivace sil a prostředků složek IZS, včetně sil a prostředků AČR a dotčených subjektů při plnění vybraných úkolů dle VněHP pro ZHP ČEZ ETE.

Období cvičení „ZÓNA 2010“ a učební úkoly 2. období - monitorování radiační situace Astronomický a operační čas: 22. září 2010 ( hod.) Učební úkoly: ›monitorování a hodnocení radiační situace, příprava podkladů pro vydání doporučení k realizaci, upřesnění nebo odvolání ochranných opatření a jejich předání; ›rozhodovací proces krizových štábů při přijímání neodkladných ochranných opatření k ochraně obyvatelstva a zabezpečení jejich realizace; ›zasedání ÚKŠ k řešení krizové situace; ›předávání zpráv, hlášení, tok informací od cvičících složek, orgánů a organizací; ›činnost sil a prostředků složek IZS, včetně vyčleněných sil a prostředků AČR, dotčených subjektů při plnění úkolů dle VněHP pro ZHP ČEZ ETE; ›komunikace s médii a informování obyvatelstva.

Období cvičení „ZÓNA 2010“ a učební úkoly 3. období - provádění neodkladných ochranných opatření Astronomický a operační čas: 22. září (20,30 hod.)-23. září 2010 (12,00 hod.) Učební úkoly: ›monitorování a hodnocení radiační situace, příprava podkladů pro vydání doporučení k realizaci, upřesnění nebo odvolání ochranných opatření a jejich předání; ›rozhodovací proces krizových štábů při přijímání neodkladných ochranných opatření k ochraně obyvatelstva a zabezpečení jejich realizace; ›realizace neodkladných ochranných opatření podle VněHP pro ZHP ČEZ ETE; ›řešení požadavků na věcné zdroje cestou odborné pracovní skupiny ÚKŠ; ›praktická činnost sil a prostředků složek IZS, včetně vyčleněných sil a prostředků AČR a dotčených subjektů při plnění vybraných úkolů dle VněHP pro ZHP ČEZ ETE.

Výchozí situace pro cvičení ›dne 22. září 2010 v ranních hodinách dochází k simulované havárii na ČEZ ETE; ›v důsledku rychlého průběhu havárie spojené s únikem radioaktivních látek dochází k překlasifikaci na MU3; ›v ČEZ ETE jsou realizována opatření k zamezení rozvoje havárie a vyhlašována ochranná opatření na základě pokynů směnového inženýra a havarijního štábu;

Výchozí situace pro cvičení ›podle zpracovaných plánů jsou vyrozumívány dotčené orgány a organizace a je provedeno varování obyvatelstva; ›jsou aktivovány krizové štáby dotčených orgánů krizového řízení; ›ve smyslu Dohody o plánované pomoci na vyžádání, uzavřené mezi MV-GŘ HZS ČR a MO-GŠ AČR, bylo vyžádáno nasazení předurčených odřadů sil a prostředků AČR při radiační havárii; ›cvičení probíhá v podmínkách dle simulované meteorologické situace;

Časový průběh cvičení 22. září 2010 ›6,00-7,00 hod.  vznik mimořádné události 2. stupně na ČEZ ETE ›7,00 hod.  překlasifikace na MU3 (zahájení cvičení)  odeslání informace z ČEZ ETE určeným orgánům a organizacím dle VniHP ›7,00-8,00 hod.  KOPIS HZS Jčk provádí vyrozumění dotčených orgánů a organizací  zahájení ústřední koordinace záchranných a likvidačních prací  uvedení radiační monitorovací sítě do havarijního režimu ›do 9,00 hod.  pokyn hejtmana Jčk ke svolání Krizového štábu Jčk ›9,00-12,00 hod.  únik radioaktivních látek z ČEZ ETE do životního prostředí ›od 9,30 hod.  výjezd mobilních skupin na základnu do Českých Budějovic ›11,00 hod.  hejtman Jčk podává žádost předsedovi vlády ČR na vyhlášení nouzového stavu pro Jihočeský kraj ›12, 00 hod.  vyhlášení stavu nebezpečí pro Jihočeský kraj  vedoucí Krizového štábu SÚJB navrhuje předsedovi vlády ČR vyhlášení nouzového stavu

Časový průběh cvičení 22. září 2010 ›13,00 hod.  zveřejnění rozhodnutí předsedy vlády o vyhlášení nouzového stavu na dobu od 13,00 hod do 24,00 hod  realizace krizových opatření na základě rozhodnutí předsedy vlády ČR ›14,00 hod.  zasedání Ústředního krizového štábu  rozhodnutí hejtmana JčK o provedení krizových opatření z rozhodnutí předsedy vlády ČR o vyhlášení nouzového stavu v podmínkách Jčk  ukončení průběhu radioaktivního mraku v ZHP  nasazení mobilních skupin 1. sledu k provádění monitorování na stanovených trasách a k výměně TLD a nasazení letecké skupiny k monitorování zasaženého území ›17,00 hod.  nasazení mobilních skupin 2. sledu k provádění monitorování na stanovených trasách ›do 20,30 hod.  ukončení činnosti orgánů krizového řízení  ukončení monitorování a předání naměřených hodnot a odebraných vzorků  odeslání doporučení SÚJB na základě provedeného monitorování radiační situace mobilními skupinami na OPIS GŘ HZS ČR

Časový průběh cvičení 23. září 2010 ›od 6,00 hod.  příprava provedení neodkladných ochranných opatření na základě doporučení SÚJB ›8,00 hod.  realizace neodkladných ochranných opatření  provádění činnosti při dekontaminaci osob a techniky  praktické rozvinutí stanoviště dekontaminace osob a stanoviště dekontaminace techniky na letišti Bechyně  rozvinutí kontejneru nouzového přežití  rozvinutí materiální základny humanitární pomoci a její personální obsazení ›10,00 hod.  simulované mimořádné zasedání vlády ČR – vydání usnesení vlády k potvrzení vyhlášení nouzového stavu ›12,00 hod.  ukončení cvičení