Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

CVIČENÍ ZÓNA 2010 program cvičení a bezpečnostní opatření

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "CVIČENÍ ZÓNA 2010 program cvičení a bezpečnostní opatření"— Transkript prezentace:

1 CVIČENÍ ZÓNA 2010 program cvičení a bezpečnostní opatření
Ing. Miloš Štěpanovský – ředitel ETE

2 Cvičení Zóna 2010 na ETE ETE cvičí 22.9.2010
Cílem cvičení na ETE není procvičení všech činností, cílem je rozehrát cvičení pro vnější orgány dle jejich požadavků Na ETE bude cvičit zejména organizace havarijní odezvy + vybraný personál V termínu cvičení bude 1. HVB v odstávce a 2. HVB v provozu

3 Zóna 2010 na JE Temelín – časová osa
Dojde k fiktivnímu úniku radioaktivních látek do životního prostředí. Fiktivní únik bude způsoben prasklým primárním potrubím. Situace bude záměrně zhoršena také o výpadek elektřiny na elektrárně. v 6 hodin dojde k simulované mimořádné události 2. stupně v 7 hodin se situace zhorší a vznikne mimořádná událost 3. stupně v 9 hodin - fiktivní únik radioaktivních látek do okolí ve 12 hodin - ukončení úniku radioaktivních látek do okolí po 12 hodině - zahájení monitorování v zóně havarijního plánování do 20 hodiny - konec cvičení Časově prakticky nereálný scénář - k úniku aktivity z kontejnmentu by i za hypoteticky nejméně příznivých podmínek nedošlo dříve, než za 7 hodin po vzniku iniciační události (pro účely cvičení vložen 5hodinový posun)

4 Povinnosti ETE při vyhlášení mimořádné události
- varování osob na ETE (bude procvičeno) - aktivace pohotovostní organizace havarijní odezvy (bude procvičeno) - vyhlášení ochranných opatření pro osoby na ETE (pouze simulovaně) - vyrozumění dotčených orgánů a organizací (bude procvičeno) - varování obyvatelstva v zóně havarijního plánování (předání pokynu, sirény aktivovány nebudou) - řízení a provádění zásahů pro omezení rozvoje MU (pouze simulovaně) - provádění radiačního monitorování (bude procvičeno) informace pro sdělovací prostředky (pouze simulovaně) součinnost s KŠ JčK a KŠ SÚJB (bude procvičeno)

5 Cvičení Zóna 2010 na ETE – schéma vyrozumění orgánů a organizací

6 Program hostů na ETE (od 8 do 13 hodin)
- poučení na informačním středisku - prohlídka havarijního štábu - prohlídka krytu - prohlídka skladu vyhořelého jaderného paliva - prohlídka strojovny - ukázka požární techniky - oběd

7 Organizační a bezpečnostní opatření při cvičení na ETE
Budete rozděleni do skupin s průvodci, kteří se Vám budou věnovat po celou dobu Vašeho pohybu v ETE V areálu se budete pro Vaši bezpečnost pohybovat v ochranných přilbách a doporučujeme si vzít pevnou obuv na nízkém podpatku Mobilní telefony a fotoaparáty odevzdáte svému průvodci, který zajistí jejich uzamčení na Informačním středisku S sebou do areálu si vezměte občanský průkaz nebo cestovní pas, který jste uvedli do vstupního formuláře!!!

8 Přejeme vám pěkný den Děkuji za pozornost
HAVARIJNÍ CVIČENÍ JE DUKOVANY Přejeme vám pěkný den


Stáhnout ppt "CVIČENÍ ZÓNA 2010 program cvičení a bezpečnostní opatření"

Podobné prezentace


Reklamy Google