Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost Okruh dle RVP:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Elektronické učební materiály – II. stupeň Finanční gramotnost Autor: Mgr. Roman Havlíček 1.1 Daně Co si myslíš o daních ty? Je v pořádku, že existují?
Advertisements

VÝPOČET ČISTÉ MZDY VY_32_INOVACE_12_1_5 VÝPOČET ČISTÉ MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední.
Kamarádství, přátelství. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví, svět.
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 9 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: červen 2012 Ročník: 8. Vzdělávací.
VZNIK PRACOVNÍHO POM Ě RU Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_08_VZNIK PRACOVNÍHO.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace CZ.1.07/1.5.00/ Gymnázium a Střední odborná škola, Klášterec nad Ohří, Chomutovská 459, příspěvková.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Mgr. Bc. Klára Loudová Název materiálu:
Název projektu: Moderní škola Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Škola: Základní škola, Česká Lípa, Školní 2520, p.o. Číslo klíčové aktivity:
HRUBÁ MZDA VČETNĚ NÁHRAD VY_32_INOVACE_15_1_5 HRUBÁ MZDA VČETNĚ NÁHRAD Autor: Ing. Jana Rauscherová CZ.1.07/1.5.00/ Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov ŠABLONA: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBLAST: Já a můj svět PRO ROČNÍK:
Základní škola Ústí nad Labem, Anežky České 702/17, příspěvková organizace Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu: „Učíme lépe a moderněji“
Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost Okruh dle RVP: Tematická oblast: Mediální výchova Název vzdělávacího materiálu:
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost Okruh dle RVP:
Kód DUM :VY_32_INOVACE_ICT_I/1.12 Škola: Základní škola a Mateřská škola Dobronín, příspěvková organizace Polenská 162 / 4, Dobronín Číslo projektu:
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a příroda Okruh dle RVP: Fyzika Tematická.
Název školy ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Číslo a název klíčové aktivity 3.2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
* Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost * Okruh dle RVP: * Tematická oblast: Mediální výchova * Název vzdělávacího.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost Okruh dle RVP:
III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_ INOVACE _ 13 Jméno autora: Mgr. Marcela Chalúpková Datum: říjen 2012 Ročník: 9. Vzdělávací.
Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT  Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost  Okruh dle RVP:
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
REKLAMA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
VÁNOČNÍ REKLAMA Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Inf Počítač a lidé s handicapem
Název vzdělávacího materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_05_09 sociální role
POTŘEBY DUM _13.
Algoritmizace - opakování
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Pásma požáru Požár a jeho rozvoj.
MS WORD 2010 – STYLY Název školy
PŘÍRODOVĚDA 5. ročník Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jiřina Jeršovová.
Název projektu: Moderní škola
TÉMA: Počítačové systémy
Škola Katolické gymnázium Třebíč, Otmarova 22, Třebíč Název projektu
Matematika Parametrické vyjádření přímky
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
Marketing VY_32_INOVACE_41_822
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DRUHY_CAR Název materiálu: Druhy čar
Hrubá a čistá mzda, pojištění, daně 1 – Hrubá a čistá mzda
JIHOMORAVSKÝ KRAJ – ZAJÍMAVÉ MÍSTO
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
Název školy: ZŠ Klášterec nad Ohří, Krátká 676 Autor: Mgr
Přímka a kuželosečka Název školy
Víra, náboženství, církve, sekty (2) – Seznam
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Hostouň, okres Domažlice,
Název: Pozvánka DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_17
Základní škola Unhošť CZ.1.07/1.4.00/ Projekt MŠMT ČR
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
NÁZEV ŠKOLY BRÁNA, základní škola a mateřská škola  Kollárova 456, Nová Paka ČÍSLO PROJEKTU CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV PROJEKTU Rozvoj čtení a.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
NÁZEV ŠKOLY: SOŠ Net Office Orlová, spol. s r. o.
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_16_METAFORA_A_METONYMIE Název materiálu:
Projekt:. Pomoc škole a žákům, registrační číslo projektu CZ /1
Závislost elektrického odporu
Mateřská škola, Základní škola a Praktická škola Trhové Sviny
Střední škola obchodně technická s. r. o.
VY_32_INOVACE_SA4A_9 DUM 9. realizace aktivity pro 2
Zdravá svačina VY_52_INOVACE_27
Lidské svaly a kůže ČLOVĚK.
Číslo přílohy: VY_ 32_INOVACE_13_ABECEDA Mgr. Petra Kukuczková
Kód materiálu: VY_32_INOVACE_09_DEN_ZEME Název materiálu: Den Země
Transkript prezentace:

Název šablony: ICT2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací oblast/oblast dle RVP: Člověk a společnost Okruh dle RVP: Tematická oblast: Mediální výchova Název vzdělávacího materiálu: Pořad Reportéři ČT. Práce s ukázkami z novin a pojmem investigativní, použit pořad Reportéři ČT. Opakovací test na úvod i na závěr. Kód vzdělávacího materiálu: ICT2-6SY-MV Ročník: sekunda šestiletého gymnázia Datum odučení vzdělávacího materiálu: Jméno autora: PhDr. Ivana Syrovátková

Seznamte se:

 Slovo investigativní lze přeložit jako……………….. žurnalistika či publicistika.  Novinář typu „investigativec“musí být silnou osobností – zdůvodni proč:…………………………….  Pro běžného občana je tento druh novinářské práce potřebný– uveď, proč si to myslíme:………  V jaké situaci bys takového novináře požádal o pomoc? ………………………………………………………..

 „Pořad Reportéři ČT se zaměřuje na tzv. investigativní reportáže redaktorů. Novináři reagují na podněty a tipy o nepravostech nebo problémech v rozličných oblastech, které nás občany trápí, a snaží se tyto problémy a kauzy rozkrýt. Zaměřují se na rozličné kauzy kriminální činnosti, útisku ba až šikany.“  „Každý díl pořadu Reportéři ČT se skládá z několika reportáží. Novináři se snaží reagovat na různé problémy a zveřejnit kauzy, které „obyčejné občany" a jejich zveřejněním tak pomoci k vyřešení problému, který by se samotnému občanovi podařilo vyřešit jen stěží.“  Citováno z: televize-online-ke-shlednuti/

 Dovedeš vybrat nějaký příklad ze života naší společnosti, který by stál za to, aby se ho reportéři zmíněného pořadu ujali?  Řešili něco takového lidé kolem tebe? Myslíme sousedy, kamarády apod.

„  „Pátrající“typ novinářské práce, která odkrývá okolnosti podezřelých případů, kauz a chování institucí i jednotlivců  Jeden díl má 40 minut  V každém díle jsou představeny cca 4 reportáže s různými tématy  Tento pořad má neocenitelnou funkci - informuje širší veřejnost o nepravostech a problémech, o kterých by se jinak dozvěděla pouze stěží. Stejně tak pokud vás něco trápí nebo jste někým utiskováni, můžete se na redaktory pořadu Reportéři ČT obrátit.  Citováno z: porad-ceske-televize-online-ke-shlednuti/

 Na které televizní stanici je pořad vysílán?  Kolik minut z rámce vysílání je mu věnováno?  Kolik reportáží mívá většina dílů tohoto pořadu?  Může se běžný občan obrátit přímo na investigativní reportéry tohoto pořadu?  Tušíš, v který den je pořad vysílán? Nápověda:  lípondě

 Reportéři ČT dostali další novinářskou cenu  :35, autor: Veronika Srnová, aktualizováno :50  Praha - Reportéři ČT dnes večer převzali další ocenění. V soutěži Novinářská cena 2011 si odnesli cenu za nejlepší analyticko- investigativní příspěvek. Vyhrála ho reportáž Lukáše Landy o pražských předražených jízdenkách. V ostatních kategoriích se dařilo především týdeníku Respekt, ale i Lidovým novinám nebo Českému rozhlasu. Česko-slovenskou cenu veřejnosti, kterou v on-line hlasování vybírali hlavně čeští a slovenští diváci a čtenáři, vyhrála novinářka Sabina Slonková za snahu zjistit platy ministerských úředníků. Soutěž pořádá Nadace Open Society Fund Praha ve spolupráci s českým Googlem a Nadáciou otvorenej spoločnosti – Open Society Foundation Bratislava.  Citováno z: dalsi-novinarskou-cenu/

 Najděte na internetu stránky pořadu Reportéři ČT a zjistěte jména investigativních publicistů.  Jedno ze jmen si vyber a napiš pár o něm pár vět, které ho budou charakterizovat.

  8&rlz=1T4ACAW_csCZ451CZ453&q=marek+wollner+&gs_l=hp..0.0l Q5C4ehZwHG8&pbx=1 