Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov"— Transkript prezentace:

1 NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov
ŠABLONA: 3/II Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VZDĚLÁVACÍ OBOR: Český jazyk a literatura PRO ROČNÍK: NÁZEV MATERIÁLU: Zdeněk Smetana ČÍSLO MATERIÁLU: 1 DATUM: JMÉNO AUTORA: Mgr. Kateřina Novotná

2 Anotace: Prezentace může být použita v hodinách literatury nebo při hodinách výtvarné výchovy. Žáci se seznámí s životem a dílem ilustrátora Zdeňka Smetany.

3 Zdeněk Smetana ( 26. července 1925, Praha)

4 ● český animátor, scénárista a výtvarník
● Pracoval ve studiu Bratři v triku. ● Získal přes padesát ocenění na českých i zahraničních filmových přehlídkách a festivalech. Mezi nimi byla i Cena londýnské akademie za nejlepší film roku.

5 ● Za svůj život vytvořil mnoho postaviček a podílel se na animaci oblíbených českých večerníčků. Mezi nejznámější z nich patří Pohádky z mechu a kapradí (Křemílek a Vochomůrka), Rákosníček, Štaflík a Špagetka a Malá čarodějnice. ● Ilustroval také několik knih pro děti.

6 Použité obrázky: AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: < AUTOR NEUVEDEN. [online]. [cit ]. Dostupný na WWW: <


Stáhnout ppt "NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Vysoké Mýto, Knířov"

Podobné prezentace


Reklamy Google