Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu"— Transkript prezentace:

1 DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace Šablona: III/2 – Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Sada: Základy ekonomiky Ověření ve výuce Třída: Oktáva Datum: Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Jana Romová. Dostupné z Metodického portálu ISSN Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 TÉMA: Podnikatelský záměr
PŘEDMĚT: Základy ekonomiky KLÍČOVÁ SLOVA: Podnikatelský záměr, nápad, průzkum trhu, kalkulace JMÉNO AUTORA: Mgr. Jana Romová

3 Metodický pokyn: výklad vytvořit svůj podnikatelský záměr

4 Podnikatelský záměr NÁPAD – hlavní předpoklad začátku podnikání
Co s nápadem??? 1. Zjistíme případnou poptávku = průzkum trhu; 2. Na základě průzkumu stanovíme, jakou činnost budeme provádět a jakým způsobem; 3. Podle stanovené činnosti určíme, jaké budeme potřebovat výrobní faktory; 4. Posoudíme reálnost záměru.

5 NÁPAD ? Autobusová doprava
v poslední době neustále ubývá autobusových a vlakových spojů; žáci základních škol, studenti středních škol a zaměstnanci firem se tak mohou jen obtížně dostávat do cíle své cesty.

6 Průzkum trhu V Podbořanech se nachází jediná autobusová doprava, která zajišťuje spoje v rámci okresu. Cena: Kč 22,– za km (bez DPH 21 %) Čekání: Kč 100,– za hod (bez DPH)

7 Průzkum trhu V okolí můžeme nalézt autobusovou dopravu v Žatci, Měcholupech a v Čisté. Měcholupy, Čistá: Cena: Kč 21,– za km (bez DPH 21 %) Čekání: Kč 100,– za hod (bez DPH)

8 JAK? Základním předpokladem je stanovení příznivých cen a dokázat se domluvit s městskými úřady jednotlivých obcí, které autobusovou dopravu částečně dotují.

9 Výrobní faktory Zájezdový autobus; Autobusy SOR; Mikrobusy.

10 Reálnost záměru Tento podnikatelský záměr je reálný za podmínky zdravé konkurence, tj. snažit se udržovat nepatrně nižší ceny než ostatní autobusoví dopravci. Aby se firma dokázala udržet na trhu, je pro ni důležitá také vedlejší činnost – zajišťovat zájezdovou dopravu pro školy.

11 A TEĎ VY Připravte svůj podnikatelský záměr, nezapomeňte na všechny náležitosti podnikatelského záměru. Svůj podnikatelský záměr obhajte před třídou.


Stáhnout ppt "DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL zpracovaný v rámci projektu"

Podobné prezentace


Reklamy Google