Jak účast v klinickém hodnocení změnila můj život Jakub Kořínek 24 let.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Prof. MUDr. Vladimír Vondra, DrSc.
Advertisements

Zkušenosti s podáváním SET v ordinaci praktického lékaře.
ZŠ ŠTÍTINA 5. TŘÍDA.  DNES K NÁM DO ŠKOLY PŘIJEL TOM. JE MU 28 LET A OD NAROZENÍ JE TĚLESNĚ POSTIŽENÝ. TRPÍ MOZKOVOU OBRNOU.
Řekněme, že je 18:15 a právě jedeš domů (samozřejmě sám) po neobyčejně náročném dni v práci. Jsi opravdu velmi unavený a znechucený….
Byl jednou jeden človíček a cítil se strašně sám a nechtěl žít.
Já vím.... Já vím... Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát Vím, že láska může bolet i hřát, chci se s tím ale prát. Ty jsi neřekl,
ČLOVĚK V SOCÍÁLNÍCH VZTAZÍCH
Z pitevní zprávy: Pacient zemřel na následky pitvy.
Lásko dej mi čas.... Lásko dej mi čas... Možná se mýlíš, možná to není sen. To byla moje dlaň na tvém spánku, a tvůj dech podobný vánku.
Prasklé hliněné nádoby Věnováno všem přátelům. V Číně měl jeden nosič vody 2 velké hliněné nádoby. Visely na obou koncích klacku, který nosil na krku.
Medvídek Pú.
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
Nemoci oběhové soustavy
Nedostatek času pro nás důchodce by již neměl existovat. ČAS důchodců.
Nedostatek času pro nás už neexistuje. Každý člověk má jenom tolik minut, hodin a dní kolik jich využije.
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
Klinická propedeutika
TRANSPLANTACE LEDVIN.
Chronická obstrukční plicní nemoc (CHOPN)
Současné možnosti symptomatické léčby kašle M.Tomíšková, J.Skřičková, J. Kaplanová Klinika nemocí plicních a TBC, Brno XII. brněnský den paliativní mediciny.
Oceňování, vděčnost a zákon rozšíření a zákon rozšíření (Z knihy: Sanaya Roman Žít s radostí)
V sobotu na mne zase po roce zazvonili moji staří kamarádi a přátelé. Moc mi potěší, když si na mne kamarádi udělají čas a přijdou na návštěvu. Tentokrát.
Soutěž Recept na šťastné manželství. Manželé Mendrokovi 6. února 2015 oslavili 50. výročí svatby.
Adéla Volková Eva Dorazilová Tereza Manová
Poruchy mechanizmů imunity
VODA.
Metodický list Výuka probíhá diskusní formou. Hledáme odpověď na otázku – proč je užitečné věnovat se sportovní činnosti či jiné intenzivní pohybové činnosti.
Prevalence obezity v dětském věku – nové výsledky
Rezistence na antibiotika
Prvních 17 let mého života jsem žila na vesnici. Začala jsem se nudit... Teď chci poznat život ve městě! Jmenuji se Zuzka (jméno je přeložené z německého.
Alkoholismus.
Nebezpečí na internetu
1. výročí Danielka a Jaroušek 2007.
Kalendář - červen Petr Machala.
Medvídek Pú.
Vesnice, ve které žiji Velké Karlovice
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Porthosek ? – Ještě v Třebíči.
Přetížení a přetrénování Školení trenérů licence A Fakulta tělesné kultury UP Olomouc Biomedicínské předměty Doc. MUDr. Pavel Stejskal, CSc.
AC Slavkov u Brna, Spolu s Bohem...nejsi sám AC Slavkov u Brna,
INFORMACE Violet byla naší školou adoptována v roce Chodí na univerzitu Maasai Mara, do promoce jí zbývají 2 roky. Studuje obor Sociální práce Rodina.
Zhoubné nádory dětí a sport Jan Novotný, Hana Hrstková*, Martina Novotná Pedagogická fakulta MU, Brno *Lékařská fakulta MU, Brno.
VÝZNAM VODY PRO ČLOVĚKA…
Naše skutečná a online identita - bezpečný internet ZŠ a MŠ Město Touškov.
Pilotní tréninky hotel Zlatý Orel K1- K14 Výsledky hodnocení tréninku kompetencí: Bilanční workshop hotel Troyer
Rozhovor s paní učitelkou Pavlou Jemelíkovou. 1.Na naší školu jste nastoupila teprve nedávno. Představte se nám, prosím. Bydlím v Krupce, učím 7. rokem,
Deník Malého Poseroutky STARÁ ŠKOLA Jeff Kinney. Úvod Toto je nejnovější kniha od Jeffa Kinneyho – desátá z této série Každá kniha bude světovým bestsellerem.
Kateřina Janovská.  Populace stárne  Rodí se málo dětí  Staří lidé žijí déle  Muži umírají dřív  „ Musím déle pracovat“  „Nebude na důchody“  „Bude.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
Osobní bezpečí. Sebepojetí Sebepojetí - znamená porozumět sám sobě, svému JÁ, svým náladám, chování Sebepojetí – zahrnuje sebepoznávání, sebehodnocení.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Ludmila Jakubcová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného.
ČLOVĚK s mentálním postižením Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením v České republice, o.s. Barbora Uhlířová.
Osobní bezpečí Název školy: ZŠ Salvátor Název školy: ZŠ Salvátor Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název výstupu:
Jak studie změnila můj život Jakub Kořínek 23 let.
Žákovský parlament – I. stupeň
Jestli chceš uskutečnit svůj sen, probuď se!
SLOVENSKO 2016.
Fáze ÚOS Jitka Navrátilová.
Název školy: ZŠ a MŠ Březno Autor: Jaroslava Pilná
Boj o pacienta, boj o peníze
ŠKOLA V PŘÍRODĚ Školní rok 2013/ – ZŠ
Bolest Vypracoval: Jan Horák
Řekněme, že je 18:15 a právě jedeš domů (samozřejmě sám) po neobyčejně náročném dni v práci. Jsi opravdu velmi unavený a znechucený….
Martin Krček narozen v Kladně.
NÁZEV ŠKOLY: Střední odborné učiliště a Základní škola AUTOR: Bc
Prof. MUDr. Vladimír Vondra, DrSc.
ADÉLA KUTILOVÁ studentka kvarty Růžená / anglický tábor
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Poruchy mechanizmů imunity
Prasklé hliněné nádoby
Transkript prezentace:

Jak účast v klinickém hodnocení změnila můj život Jakub Kořínek 24 let

Můj život Už odmalička mi říkali, že jednou bude má nemoc léčitelná, jednou budu zdravý, jako všichni ostatní. Jednou budu moci žít normální život. Občas se mi dařilo, cítil jsem se zdravě, ale nevydrželo to déle, než dva měsíce, protože jsem musel pravidelně podstupovat intravenózní 14-ti denní přeléčení antibiotiky. V tom momentě můj optimismus, sebevědomí a vyhlídky do budoucna vzali za své. Jak mohu takhle žít normálním životem?

Moje zdraví před klinickým hodnocením Byl jsem odmalička bojovník, takže jsem byl se svým zdravím smířený a snažil se žít jako zdravý člověk, ale vyhlídky nebyly dobré… od 18 let jsem ztrácel váhu i plicní funkce Tři roky před zařazením do klinického hodnocení se můj zdravotní stav pravidelně zhoršoval Hrál jsem amatérsky florbal, ale už jsem při něm tolik kašlal, že jsem se mu začínal pomalu vyhýbat Každé tři měsíce jsem nastupoval na intravenózní přeléčení antibiotiky. To značně narušovalo můj dobrý pocit, sebevědomí a komplikovalo školní prospěch Z dřívější léčby mám poškozený sluch a nosím naslouchátka Zažíval jsem časté zažívací problémy, které také komplikovaly moji školní docházku Odhadoval jsem, že mám před sebou přibližně 3 roky do transplantace plic

První dva týdny opravdového léku Za prvních 14 dní léčby novým lékem se můj život naprosto změnil, po prvé šlo o léčbu příčiny nikoliv následků. Přibral jsem 2 kg, to mi dříve trvalo dva roky. Pod tuto novou váhu jsem neklesl dodnes. Plicní funkce vzrostly o 20 % a drží se na stejné úrovni dodnes. Lék měl naprosto jasné účinky.

Jak se změnil můj život Začal jsem znovu pracovat a kašel se už nikdy nedostavil ani při nejvyšším zatížení. Moje regenerace se rekordně zkrátila. Najednou jsem necítil únavu po kondičním výkonu. Nemusel jsem se prakticky věnovat každodenní léčbě komplikací. Sebevědomí vzrostlo a jsem optimistický ve výhledu do budoucna. Můj život před studii a po studii se nedá prakticky srovnávat.

Můj život dnes Žiji plnohodnotný a šťastný život. Mám nádhernou partnerku a úžasný vztah plný obohacení. Žiji sám v krásném pronajatém bytě. Podnikám a mám podíl ve dvou firmách. Mám spoustu plánů do budoucna. Jsem autorem na blogu idnes.cz Studuji osobní rozvoj a chci inspirovat lidi kolem sebe. Práce a fyzická kondiční zátěž mi nečiní potíže.