Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Soutěž Recept na šťastné manželství. Manželé Mendrokovi 6. února 2015 oslavili 50. výročí svatby.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Soutěž Recept na šťastné manželství. Manželé Mendrokovi 6. února 2015 oslavili 50. výročí svatby."— Transkript prezentace:

1 Soutěž Recept na šťastné manželství

2 Manželé Mendrokovi 6. února 2015 oslavili 50. výročí svatby.

3 Manželé Mendrokovi Recept na šťastné manželství? Neexistuje. Celé soužití dvou lidí nazvané „manželství “ je jen o vzájemné toleranci a úctě jednoho ke druhému. Jakkoliv se to zdá složité, není. Základní věcí je chtít žít v poklidném manželství. Pokud máme opravdu někoho rádi, nepokoušíme se přece o nejrůznější podvody a lži… Rozejít se - čili rozvést, je ten nejjednodušší způsob, jak „problémy“ vyřešit. Toto je pohodlné řešení pro slabé jedince. Ani si neuvědomujeme, že nikdo z nás není dokonalý, čili bez chyb. Ani my. Právě proto jsou naše životy tak rozmanité a zajímavé. Někdo může namítat: “Ale my jsme měli opravdové problémy“. Ale co to jsou opravdové problémy? Nemoc? Či snad úmrtí blízkého člověka? Moji rodiče obstáli i v těchto zkouškách. Nemoci se jim nevyhýbaly a ve věku 22 let jim zemřela dcera, která byla manželkou a matkou 3,5 leté dcery. Takové situace vždy zanechají v každém z nás šrámy na duši... I přes to, že Krista a Jindřich Mendrokovi z Třince neměli v životě zrovna „na růžích ustláno“, procházejí společným manželstvím důstojně, „se vztyčenou hlavou“. Z tohoto důvodu je obdivuji z celého srdce gratuluji. 6.2.1965 si slíbili, že půjdou společnou cestou „v dobrém i ve zlém“. Tento slib dodrželi. 6.2.2015 oslaví 50.výročí svatby. Takové výročí můžeme jen závidět. Ano, můžeme závidět, v tomto případě závist není hříchem. I když od nového roku už uběhl nějaký čas, přejme všichni lásku a porozumění nejen těm druhým, ale i sobě, sebe máme taky rádi. Možná nejvíce, ačkoliv se bojíme to přiznat...Ltm. Zaslal syn, Lešek Mendrok

4 Manželé Jurgovi 30 let společného soužití

5 Manželé Jurgovi Náš tip - recept: Věnovat se partnerovi tak, aby se cítil = BYL ŠŤASTNÝ. Podle hesla: "Starajíce se o štěstí druhých nacházíme své vlastní!".

6 Manželé Hlavenkovi

7 Je těžké v několika větách dát radu na šťastné a spokojené manželství, protože budování vztahu a důvěrnosti v manželství je celoživotní proces. Přesto si dovolíme alespoň pár základních rad, které určitě posílí a upevní každý manželský vztah. 1. Nutnost komunikace - každý vztah vyžaduje upřímnou a důvěrnou komunikaci na základě dialogu (mluvení i naslouchání). 2. Společný čas pro manželství - trávit co nejvíce času spolu, např. při práci, sportovních aktivitách, na společném rande atd. 3. Řešení problémů v manželství - nikdy neotálet s řešením aktuálních problémů a k tomu nutně patří umění říct "promiň", "odpusť mi to". 4. Povzbuzení a ocenění svého partnera - slova jako "miluji tě", "vážím si toho, co pro mě děláš", "jsi pro mě vyjímečný/á" apod. jsou slova, která mají zásadní vliv na budování krásného manželství. Závěrem však chci upozornit na to, že kromě těchto pár rad existuje úžasný plán pro manželství, který byl vytvořen tím nejlepším architektem Pánem Bohem. On je ten, který ustanovil manželství, ale také dává v Božím slově komplexní návod, jak žít, aby muž a žena dosáhli toho nejdůvěrnějšího osobního vztahu a tím vytvořili šťastné a spokojené manželství.

8 Manželé Pytlíkovi 44 let společného soužití

9 Manželé Pytlíkovi Recept na šťastné manželství? Být si navzájem oporou. Jeden druhému si pomáhat, umět odpustit. Žít jeden pro druhého.

10 Manželé Samcovi


Stáhnout ppt "Soutěž Recept na šťastné manželství. Manželé Mendrokovi 6. února 2015 oslavili 50. výročí svatby."

Podobné prezentace


Reklamy Google