Mgr. Jana Trechová Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář EKIS 2012 Seminář EKIS Ostrava 26. –

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Advertisements

Seminář k výběrovému řízení 2014
Rozpočty územně samosprávných celků v roce 2011 Leden 2011.
Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU náležitosti účetních dokladů na ZČU u projektů se samostatným bankovním účtem.
Seminář k výběrovému řízení 2013 Způsob přihlášení do výběrového řízení.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
DOTACE MŠMT Investice 2011.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Žádost o grant Co je v žádosti napsáno, musíte se dodržet Žádost se porovnává s údaji v monitorovací zprávě Ze žádosti vychází kontrolní orgány Příručka.
Pracovní setkání s obcemi ZK 2014
OP Rybářství 2007 – 2013 Novinky v administraci Žádostí o dotaci OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka Oddělení metodiky OP Rybářství Ing. Antonín Vavrečka.
PŘÍLOHY MONITOTROVACÍ ZPRÁVY Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Moravská Třebová, Ing. Mgr. Dana Buriánková, vedoucí odboru finančního Dotace z Integrovaného operačního programu, oblast podpory 2.1 Zavádění.
Téměř sto miliard korun pro konkurenceschopné české podniky Praha Národní dům Na Smíchově 3. října 2006 Nové přístupy implementačních agentur k žadatelům.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Školení příjemců Phare 2003 RLZ Finanční zprávy Ing. Kateřina Auerveková NVF Praha.
1 Moderní učitel CZ.1.07/1.3.00/ Vdělávání v oblasti veřejných zakázek dle postupu uvedeného v Příručce pro příjemce Ing. Jan Weigel, lektor VŘ.
GP Bydlete na venkově 2008 Celkový objem finančních prostředků: 1,2 mil. Kč Předmět podpory: projektová dokumentace pro stavební řízení - 1. rekonstrukce.
Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Jihočeském kraji“ Realizace dodávek, vykazování činnosti, financování Ing. Jana Moravcová
METODIKA - VÝKLAD MPSV pro poskytování dotací ze státního rozpočtu nestátním neziskovým subjektům v oblasti podpory rodiny pro rok 2008 Mgr. Ivana Grosskopfová,
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ Úřad vlády České republiky Odbor právní a kontrolní.
 Smlouva o poskytnutí účelové dotace čl. V., odst. 14 (Pověření poskytováním SOHZ čl. IV., odst. 13) a dále Metodika PK část XIII., odst. 13  mezní.
Individuální projekt Jihomoravského kraje OP LZZ Zajištění vybraných sociálních služeb na území Jihomoravského kraje pracovní seminář 3. března 2010 Tento.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Pracovní workshop pro příjemce – 2. výzva PO 1, 2. GG
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Historie a současnost programového financování na MF Ing. Michal Tóth, odbor 11 MF ČR Historie a základní principy systému programového financování.
Postup při proplácení dotace ve vazbě na eliminaci rizik z „přezávazkování“/nedočerpání Programu Přerov
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Ekonomická část (oddělení nepřímých nákladů) 6. dubna 2016 Ing. Michaela Stříbrná vedoucí odd.finan.nepř.nákladů
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Administrace projektu (finanční část) Workshop pro příjemce – 3. výzva Tato prezentace je spolufinancována.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Rozpočtové hospodaření obcí v roce 2016 Leden 2016.
PŘÍLOHY MONITOROVACÍ ZPRÁVY 6. října OBSAH  Jednotlivé přílohy monitorovací zprávy  Elektronická žádost o platbu.
Seminář k výběrovému řízení 2016 Přihlašování do výběrového řízení Statutární město Ostrava Magistrát Odbor sociálních věcí, zdravotnictví a vzdělanosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
IPRM Kladno-Kročehlavy Aktuální stav realizace IPRM
Téma: DOTAČNÍ FOND LIBERECKÉHO KRAJE Dotační fond Libereckého kraje OBLAST PODPORY 4B - TĚLOVÝCHOVA A SPORT.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Postup při podání žádosti o poskytnutí peněžních prostředků z rozpočtu SMO „Program na podporu vzdělávání a talentmanagementu v oblasti technických.
Program EUPRO II podprogram INTER-INFORM
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Seminář: Školství v regionu a jeho perspektivy – podprogram
VLIV ZÁKONA O ROZPOČTOVÉ ODPOVĚDNOSTI NA ZADLUŽOVÁNÍ OBCÍ
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Setkání regionálních výrobců
odbor politiky bydlení
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Dotace na zpracování územních plánů pro rok 2014
Finanční vypořádání 2016 PO zřizované Krajem Vysočina
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Finanční účetnictví RADNICE
Chytré obce Výzva č. 12/2016 Likvidace nepotřebných vrtů
JUDr. David Bauer ředitel odboru 28 – Regulace a metodika účetnictví
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Seminář pro žadatele výzvy č. 79 a 80 IROP
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Dokončení DŘ 2012 a Podmínky DŘ 2013
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
PROVÁDĚNÉ KONTROLY PLNĚNÍ PODMÍNEK ROZHODNUTÍ
Transkript prezentace:

Mgr. Jana Trechová Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář EKIS 2012 Seminář EKIS Ostrava 26. –

Mgr. Jana Trechová Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář EKIS 2012 INFORMACE K EKIS 2016 A 2017 a) rozdílné podmínky pro nové EKIS b) výpočet celkové výše dotace c) vyúčtování v excelu do !!!! d) avízo e) závěrečná zpráva – vzorový formulář f) příloha „3a“ k závěrečné zprávě g) další přílohy k závěrečné zprávě h) uchování evidenčních listů – metodika i) některé z podmínek pro EKIS j) možnosti EKIS k) EKIS 2017 l) shrnutí

Mgr. Jana Trechová Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář EKIS 2012 a) ROZDÍLNÉ PODMÍNKY PRO NOVÉ EKIS - výňatek z Podmínek: A/5 Telefonické konzultace budou hrazeny paušální částkou 1.000,- Kč/měsíc/EKIS a nevykazují se. Tento paušál náleží EKIS, které za období 1-10/2016 vykáže 70 a více konzultací celkem (osobní + i-EKIS). Pro EKIS, která v předchozím roce nebyla součástí sítě EKIS, platí, že telefonní paušál náleží, pokud EKIS od zařazení do centrální elektronické evidence konzultací (dále jen CEEK) do 31/10/2016 vykáže 50 a více konzultací celkem. A/17 Poradenství za měsíce listopad a prosinec 2016 bude (nezávisle na počtu a délce skutečně vykonaných konzultací v této době) hrazeno paušální částkou ve výši vypočítaného měsíčního průměru za měsíce 1–10/2016. Pro EKIS, která v předchozím roce nebyla součástí sítě EKIS, platí, že poradenství za měsíce listopad a prosinec 2016 bude (nezávisle na počtu a délce skutečně vykonaných konzultací v této době) hrazeno paušální částkou ve výši vypočítaného měsíčního průměru za měsíce 3-10/2016.

Mgr. Jana Trechová Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář EKIS 2012 b) VÝPOČET CELKOVÉ VÝŠE DOTACE -Konzultace osobní + i-ekis za období 1 -10/2016, resp. 3-10/2016 -Vypočítaný paušál za konzultace pro období 11-12/2016 -Telefonní paušál 1000,- Kč/měsíc (70, resp. 50 konzultací) DŮLEŽITÝ TERMÍN = ODESLÁNI VYÚČTOVÁNÍ V EXCELU FORMULÁŘE NA VYÚČTOVÁÍNÍ V EXCELU BYLY ROZESLÁNY VŠEM EKIS EM

Mgr. Jana Trechová Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář EKIS 2012 c ) VYÚČTOVÁNÍ V EXCELU DO 8/11/2016 !!!

Mgr. Jana Trechová Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář EKIS 2012 c) VYÚČTOVÁNÍ V EXCELU – nová střediska – DO 8/11/2016

Mgr. Jana Trechová Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář EKIS 2012 d) AVÍZO DOPLACENÍ: Zbývající část dotace bude vyplacena do po splnění podmínek. VRÁCENÍ: Vrácení části dotace se týká EKIS, která nevyčerpají ,- Kč zálohu. AVÍZO bylo rozesláno EKIS em Zaslat AVÍZO + kopii výpisu z účtu. Peníze vrátit do

Mgr. Jana Trechová Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář EKIS 2012 e) ZÁVĚREČNÁ ZPRÁVA Vzor z. z. bude rozeslán všem EKIS em Koncipovat z. z. podle vzoru, jiné z. z. nebudou uznány Podle podmínek jsou součástí z. z. různé přílohy Termín odeslání z. z. je do 31/1/2017

Mgr. Jana Trechová Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář EKIS 2012 f) PŘÍLOHA „3a“ dle vyhlášky č. 367/2015 Sb. Příloha EDS je nahrazena přílohou „3a“ Formulář příloha „3a“ bude rozeslán em všem EKIS.. Příloha č. 3 k vyhlášce č. 367/2015 Sb. Příjemce: Poskytovatel 3 : Ministerstvo průmyslu a obchodu, Na Františku 32, Praha 1, Kapitola 1 :322 - Ministerstvo průmyslu a obchodu Finanční vypořádání dotací a návratných finančních výpomocí poskytnutých příjemcům přímo ze státního rozpočtu nebo státních finančních aktiv Část A. Finanční vypořádání dotací a návratných finančních výpomocí s výjimkou dotací na projekty spolufinancované z rozpočtu Evropské unie a z prostředků finančních mechanismů v Kč na dvě desetinná místa Ukazatel č. akce (projektu) EDS/SMVS účelový znak číslo jednací Skutečně čerpáno k Vráceno v průběhu roku na příjmový účet poskytovatele Skutečně použito k Předepsaná výše vratky dotace a návratné finanční výpomoci při finančním vypořádání abcd1234 = A.1 Dotace celkem 0,00 Program EFEKT ,00 - EKIS firma, město122D x x x 0,00 A.2 Návratné finanční výpomoci celkem 0,00 v tom: jednotlivé tituly 0,00 A.3 Dotace a návratné finanční výpomoci celkem (A.1 + A.2) 0,00 Sestavil:Kontroloval: Datum a podpis:

Mgr. Jana Trechová Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář EKIS 2012 g) DALŠÍ PŘÍLOHY K ZÁVĚREČNÉ ZPRÁVĚ Kopie faktur Kopie výpisů z účtů (vyplacení dotace poradcům) s vyznačením relevantních položek ČP o vyplacení odměny za poradenství „sobě“ Kopie evidence docházky Výpis z CEEK s čísly evidenčních listů

Mgr. Jana Trechová Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář EKIS 2012 h) UCHOVÁNÍ EVIDENČNÍCH LISTŮ - METODIKA Problematika osobních údajů - ÚOOÚ vyžaduje jistý stupeň zabezpeční i pro EKIS. Ekisy vedou „Dokumentaci k přijatým technicko - organizačním opatřením k zajištění ochrany osobních údajů (OÚ) pro EKIS“ a podepisují čestné prohlášení. Tato dokumentace bude rozeslána všem EKIS od r Za přijetí vhodných bezpečnostních opatření zodpovídá příjemce dotace. EL na jednom místě, nikoli u jednotlivých poradců Zamykání uložených EL, Zamykání kanceláře, kde jsou EL Bezpečný SW s antivirem, hesly apod. Přístup do CEEK pouze poradci Archivovat dle vytištěných seznamů Bezpečně uchovávat EL 5 let, zejména firmy, které během 5 let přestanou existovat Odevzdat EL na MPO dle výzvy

Mgr. Jana Trechová Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář EKIS 2012 i)NĚKTERÉ Z PODMÍNEK PRO EKIS Místem pro poradenství je vhodná místnost, veřejně dostupná (nikoli soukromý byt nebo dům), zřetelně označená (logo EKIS, i-EKIS, event. logo portálu EFEKT), přístupná také neobjednaným klientům v konzultační době….. Vymazávat osobní údaje ze zveřejněných dotazů Odpovídat na i-ekis do 7 kalendářních dnů

Mgr. Jana Trechová Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář EKIS 2012 j) MOŽNOSTI EKIS Můžete vložit informaci o vámi konané akci, např. o semináři, o účasti ekis na veletrhu Link na i-EKIS z vlastního firemního webu CHYSTANÉ NOVINKY Možnost hodnotit kvalitu odpovědi vzájemně mezi poradci i veřejností Aplikace „naviguj k nejbližšímu EKIS“.

Mgr. Jana Trechová Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář EKIS 2012 VYHLÁŠENÍ EFEKT 2017pravděpodobně koncem listopadu Sledujte web nebo PODÁNÍ ŽÁDOSTI O DOTACI NA EKIS 2017 do 31. prosince 2016 ČTĚTE TEXT PROGRAMU – přílohy, způsob podání, jak vyplnit. Neposílat dokumenty nad rámec požadavků v programu. ODBORNOST SE POSUZUJE PODLE 406 !!! PROMYSLETE SI KONTAKTY – TELEFONY, Y, ZODPOVĚDNOU OSOBU. NEMĚNIT, PROSÍM….. Znáte-li odborníky z jiných měst či obcí, můžete je podnítit k podání žádosti o EKIS k) EKIS 2017

Mgr. Jana Trechová Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář EKIS 2012 l ) SHRNUTÍ KOMUNIKOVAT se správcem programu EFEKT ID03, preferovat Hlídat termíny podle Podmínek Znát text podmínek a pravidel Dohlížet na kolegy poradce PROSÍM ČTĚTE PRAVIDLA A PODMÍNKY PRO EKIS, JSOU TAM VŠECHNY POTŘEBNÉ INFORMACE KE SPRÁVNÉMU VEDENÍ EKIS.

Mgr. Jana Trechová Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář EKIS 2012 l) SHRNUTÍ DO 31/10 JE HODNOCENÉ OBDOBÍ !!! DO 8/11 POSLAT EXCEL. VYÚČTOVÁNÍ – DODRŽET TERMÍN !!! Do 15/11 VRÁTIT NEDOČERPANOU ČÁST ZÁLOHY+ AVÍZO+ VÝPIS Z ÚČTU MIMIN. DO 16/812/2016 DÁVAT OSOBNÍ KONZULTACE DO 31/12/2016 VYČERPÁNÍ DOTACE –VYPLATIT PORADCE I SEBE DO 31/12/2016 POSLAT ŽÁDOST O EKIS 2017 DO 31/1/2017 POSLAT ZÁVĚREČNOU ZPRÁVU +PŘÍLOHA A3 + OSTATNÍ PŘÍLOHY MINIM. DO 31/1/2017 DÁVAT I-EKIS KONZULTACE

Mgr. Jana Trechová Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář EKIS 2012 PRŮBĚŽNÉ VÝSLEDKY – odhad 2016 ZDŮRAZŇUJI ZÁSADNÍ VÝZNAM TERMÍNU PRO CELKOVOU VÝŠI DOTACE A TERMÍNU PRO ODESLÁNÍ VYÚČTOVÁNÍ V EXCELU rokEKISmil. Kč průměr ekis tis. Kč , , , , , , , , odhad 8,6122

Mgr. Jana Trechová Ministerstvo průmyslu a obchodu Seminář EKIS 2012 Děkuji za pozornost