Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci Ochrana duševního vlastnictví v rozvojových projektech Seminář Věra Venclíková - PPZRS.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Odpovědné zadávání veřejných zakázek PRAXE ZE ZAHRANIČÍ.
Advertisements

Česká exportní banka klíčový partner českých exportérů a jejich zahraničních zákazníků Cesta k novým trhům.
PROJEKT „ AGENT“ Registrační číslo projektu: CZ.1.07./2.4.00/ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
VÝPOČET ČISTÉ MZDY VY_32_INOVACE_12_1_5 VÝPOČET ČISTÉ MZDY Autor: Ing. Jana Rauscherová Zkvalitnění výuky na GSOŠ prostřednictvím inovace Gymnázium a Střední.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Regionální politika Oldřich Hájek. Obsah přednášky: Další typologie nástrojů lokálního rozvoje a RP Podle charakteru a zaměření Podle charakteru a zaměření.
Střednědobé plány krajů, sítě sociálních služeb a přechod financování sociálních služeb na kraje Konference Financování sociálních služeb pro města a obce.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Operační program Průmysl a podnikání Programové dokumenty OP – Průmysl a podnikání Národní rozvojový plán ostatní operační programy Socioekonomická.
- vše pro úspěšný nábor nových řidičů 1 REGIONÁLNÍ SEKTOROVÁ DOHODA ÚSTECKÝ KRAJ v oblasti autodopravy, výchovy a vzdělávání.
BEZPEČNOST JEŘÁBOVÉ DOPRAVY Při konstrukci a provozu jeřábů musí být přísně dbáno na zásady bezpečnosti, aby nebyl ohrožen život a zdraví osob a zabránilo.
Strategické dokumenty, řízení, plánování a směřování Jihočeského kraje Ing. Luboš Průcha vedoucí oddělení regionálního rozvoje KÚ JčK.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
SEMINÁŘ K PROBLEMATICE EVROPSKÉHO SOCIÁLNÍHO FONDU Porovnání obsahu a zaměření OP RLZ a JPD Cíl 3 * Městská knihovna, Praha.
INTERREG V-A AT-CZ Listopad 2015 Informace pro Pracovní skupinu/regionální kolegium pro cestovní ruch při RSK JMK.
Centrum energeticky efektivních budov Základní informace o projektu.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Problémy v zadávaní 3. Dotazy.
Jihlava 29. února Chci-li rozhodnout o tom jak a co mám měnit, zlepšovat, modernizovat, musím vědět PROČ TO DĚLÁM a PRO KOHO. Tedy znát ÚČEL……
Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci Diskuse u kulatého stolu o udržitelných cílech rozvoje ve zdravotnictví.
Jak přistupovat k inovačním možnostem s dotacemi Richard Lev Ředitel odboru Projektového poradenství Mob:
Podnik ro Název projektu: Nové ICT rozvíjí matematické a odborné kompetence Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: Střední odborná.
Projekt „PURE COSMOS – Úloha veřejné správy při podpoře konkurenceschopnosti malých a středních podniků“
CESTA PRO CHYTROU BUDOUCNOST. SMART CITIES Teorie?Koncepce? Realita? Neohraničený urbanistický koncept Informační technologie pro efektivní správu měst.
ZÁKLADNÍ HLEDISKA A CÍLE PŘI ZPRACOVÁNÍ NÁVRHU STÁTNÍ ENERGETICKÉ KONCEPCE HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ ČESKÉ BUDĚJOVICE ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autor bakalářské práce: Jitka Macháčková Vedoucí bakalářské práce: Ing.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO 14001
MAS jako nástroj spolupráce obcí pro efektivní chod úřadů
Inovace jako nedílná součást programů financovaných z ESIF
Komplexní systém hodnocení
Modelový příklad smlouvy o spolupráci - zajištění ÚSVP ORP pro Obec
Organizace výroby Organizace a řízení výroby
Komplexní systém hodnocení
Pracovní skupina č. 2: Strategický skelet
VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ
Povinná elektronická komunikace v zadávacích řízeních
Zákon o sociálním podnikání
Procesní management v oddělení logistiky
Pracovní skupina PODNIKÁNÍ
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
ČESKÉ VYSOKÉ UČENÍ TECHNICKÉ V PRAZE DIPLOMOVÁ PRÁCE
Inovace a regionální rozvoj
Zpětná vazba od zákazníků ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Firemní kultura zahraniční společnosti na území ČR Autor bakalářské.
Společenská odpovědnost ve školství
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
PODPORA TECHNICKÝCH A PŘÍRODOVĚDNÝCH OBORŮ
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Směrnice OECD pro nadnárodní podniky – význam a role
Směrování černobílých obrázků VY_32_INOVACE_4C_08
Shrnutí výsledků analytické etapy
AKTUALIZACE REGIONÁLNÍ INOVAČNÍ STRATEGIE ZLÍNSKÉHO KRAJE
Aktivity agentury CZECHINVEST v regionech
Technologické inovační centrum
Chytrá řešení od společnosti E.ON
© 2009 Ministerstvo průmyslu a obchodu
MAP II. MAP Praha 12 pokračuje
Principy fungování spolku BISON
Národní rozvojový program mobility pro všechny (NRPM)
INFORMACE TAJEMNÍKA PROFESNÍCH UNIÍ
Role ČEB při realizaci exportní strategie
Ing. Stanislava Správková
Střední škola obchodně technická s. r. o.
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Hradec Králové, Vocelova 1338, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/
v kontextu změn a potřeb moderního trhu práce
PhDr. Ondřej Kočandrle, oddělení infrastruktury VaV
Město Jičín: seminář o odpovědném/udržitelném zadávání
Ing. Ivo Hříbek odbor podnikatelského prostředí a obchodního podnikání
Transkript prezentace:

Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci Ochrana duševního vlastnictví v rozvojových projektech Seminář Věra Venclíková - PPZRS Platforma podnikatelů pro zahraniční rozvojovou spolupráci

2 Platforma podnikatelů pro ZRS Svaz průmyslu a dopravy ČR – SP ČR Svaz strojírenské technologie - SST Asociace podniků českého železničního průmyslu - ACRI Asociace výrobců a dodavatelů zdravotních prostředků - AVDZP 4 asociace a jeden oborový klastr a 15 firem představují komunikační a lobbistickou platformu pro více jak 1500 subjektů.

Co je cílem našich aktivit? Přibližovat mezinárodně uznávané principy rozvojové pomoci podnikatelům Podporovat podnikatelské aktivity v rozvojových zemích Spolupracovat na zlepšování podnikatelského prostředí v rozvojových zemích Hájit zájmy podnikatelů v politice české ZRS

Budování kapacit PPZRS Platforma podnikatelů pro ZRS buduje své kapacity v souladu s hlavním posláním organizace – podporovat úspěšnou transformaci systému ZRS ČR Ovlivňovat rozvojovou politiku ČR směrem k podnikatelskému partnerství v rozvojových zemích Podporovat účast českých podniků v rozvojových projektech v rozvojových zemích Přispívat ke koherenci mezi principy zahraniční rozvojové spolupráce a podporou exportních aktivit českých firem – Spolupracovat se všemi zainteresovanými stranami v rámci rozvojové politiky ČR Neziskový sektor Odborové organizace Zaměstnavatelské asociace a spolky Veřejnou a místní správou

Projekt budování kapacit PPZRS 2015 Znalostní asistence přenosu know-how v rozvojových projektech Konečný příjemce projektu získává relevantní know- how v jemu srozumitelné formě know-how je v potřebném rozsahu používáno i po dokončení projektu Obchodní tajemství dodavatele je chráněno a uchováno CÍL

Příčiny nedostatečné účasti firem na projektech ZRS ČR Soutěž o dodávku Propojení rozvojové potřeby s technickými požadavky dodávky do projektu Složitost zpracování nabídky dle požadavků zadavatele Nízká ochrana know-how vloženého do nabídek Implementace projektu Jednoletá podmínka implementace projektu Nedostatečné zajištění projektového dozoru v místě implementace Nedostatečné technické znalosti místních spolupracovníků Nedostatek prostředků na proškolení příjemců výstupů

Anketa

Několik návrhů k nákupu do projektů ZRS ČR Začlenit do kontraktů principy ochrany know- how dle vzoru vnější pomoci EU Požadovat důkaz vlastnictví know- how v nabídce či řádnou platbu za licenci či průmyslový vzor Zlepšovat rétoriku technické části zadání projektového nákupu z rozvojové na technologicky srozumitelnou

Metodika pro kvalifikovaný přenos know-how Školení příjemců technického know-how Zásady pro technickou udržitelnost projektu Metody interkulturní komunikace Zásady formulace instrukcí a postupů Konzultační strategie pro členskou základnu E-konzultace k otázkám ochrany obchodního tajemství 9

Svaz průmyslu a dopravy ČR Svaz strojírenské technologie- SST ACRI - Asociace podniků čs. železničního průmyslu Ircon s.r.o. ENVIROS, s.r.o.Dekonta, a.s.AQUATEST a.s.Geomin, s.r.o. CREA Hydro&Energy, o.s. Aquatis, a.s.VHS Brno, a.s.ELTODO a.s. KPM CONSUL T, a.s. ARCADIS CZ a.s. GRANDERA, a.s. GEOtest, a.s. Bohemia Müller s.r.o. Česká exportní banka, a.s. Asociace výrobců a dodavatelů zdravotnických prostředků Badgers development professionals