Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Dopady účetní reformy veřejných financí v konkrétních podmínkách vybrané.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Analýza účetní uzávěrky a závěrky ve vybraném podniku Autor bakalářské práce: Tereza Pálková Vedoucí bakalářské práce: Ing. Romana Píchová, DiS. Oponent.
Advertisements

Řízení vztahu se zákazníky ve vybraném podnikatelském subjektu v oblasti maloobchodu se sportovními potřebami Autor bakalářské práce: Daniel Baumruk (147.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie Daňové a odvodové zatížení podnikatelů v ČR Autor bakalářské práce:Lucie Minaříková Vedoucí.
Analýza hypotéčních úvěrů poskytovaných fyzickým osobám v České republice Autor bakalářské práce:Martina Šimková Vedoucí bakalářské práce:Ing. Robert Zeman.
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH Plánování zakázek ve vybraném výrobním podniku ÚSTAV PODNIKOVÉ STRATEGIE Autorka bakalářské.
D OPADY ÚČETNÍ REFORMY VEŘEJNÝCH FINANCÍ V KONKRÉTNÍCH PODMÍNKÁCH VYBRANÉ ZÁKLADNÍ ŠKOLY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav.
Autor práce: Hana Sakáčová (10952) Vedoucí bakalářské práce: Ing. Lukáš Polanecký Oponent bakalářské práce: Ing. Marta Hortová České Budějovice, červen.
Autor bakalářské práce:Zdeňka Nováková Vedoucí bakalářské práce:Ing. Lukáš Polanecký Oponent bakalářské práce:Ing. Jana Strádalová České Budějovice, červen.
Autor bakalářské práce:Martin Šíma Vedoucí bakalářské práce:Ing. Marta Hortová Oponent bakalářské práce:Mgr. Hana Bartošová DAŇOVÉ A ODVODOVÉ ZATÍŽENÍ.
Specifika účtování ve vybraném zemědělském podniku Autor bakalářské práce: David Limberk Vedoucí bakalářské práce: Ing. Kristina Kabourková Oponent bakalářské.
DOTACE A TRANSFERY Z ÚČETNÍHO HLEDISKA A JEJICH VLIV NA HOSPODAŘENÍ
Vysoká škola technická a ekonomická
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
VŠTE České Budějovice Ústav podnikové strategie
Program obnovy venkova Jihočeského kraje v letech
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická
Analýza požadovaných kompetencí na trhu práce ve vybraném oboru
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autor práce:
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie PREZENTAČNÍ A KOMUNIKAČNÍ DOVEDNOSTI MANAŽERA VE VYBRANÉM PODNIKU.
Obhajoba bakalářské práce
Financování a účetnictví základních škol
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Vývoj předpisů týkajících se majetku podniku a změny účtování majetku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Struktura a vypořádání hospodářského výsledku v dané obchodní korporaci.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Pořízení a dodání zboží z pohledu DPH v rámci Evropské Unie
Aplikace nových forem marketingu
Řízení vztahů se zákazníky ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Motivace a stimulace pracovníků ve vybraném podniku Autorka bakalářské práce: Martina Jakubcová.
Vysoká škola technická a ekonomická Ústav podnikové strategie
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
zakladatelský projekt fitness centra GymForAll
ANALÝZA KONKURENČNÍHO PROSTŘEDÍ
Zásobování a účtování zásob ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Problematika dlouhodobé nezaměstnanosti v ČR Autor bakalářské práce:
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH
Autor bakalářské práce: Dominika Ješová
Vysoká škola technická a ekonomická České Budějovice Ústav podnikové strategie Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku Autor BP: Miroslava Sobotovičová.
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Propagace nových výrobků firmy Kloida a jejich zavádění na trh
Povolání logistický manažer
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Analýza vhodnosti používaných komunikačních nástrojů ve vybraném podniku.
Systém odměňování ve vybraném podniku
Zhodnocení finanční situace konkrétního podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
CRM v maloobchodní jednotce se sportovním zbožím
Aplikace nových forem marketingu
České Budějovice, červen 2016
Ústav podnikové strategie
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Efektivní dopravní obslužnost vybraného mikroregionu Jihočeského kraje
VYSOKÁ ŠKOLA TECHNICKÁ A EKONOMICKÁ
Systém odměňování pracovníků ve vybraném podniku
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
OPTIMALIZACE LOGISTICKÝCH PROCESŮ VE FIRMĚ BAUER TECHNICS a.s.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vnitropodniková komunikace ve vybraném podniku Autor práce: Denisa.
Obhajoba diplomové práce
Personální a mzdová agenda ve vybraném podniku
Evidence a účtování zásob ve vybrané společnosti
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Ekonomické vyhodnocení firemního vzdělávání a jeho vliv na výkonnost.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybraném podniku
ANALÝZA VNITROPONIKOVÉHO KOMUNIKAČNÍHO SYSTÉMU VE VYBRANÉM PODNIKU
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Účetní závěrka ve vybraném podniku
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích
Transkript prezentace:

Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Dopady účetní reformy veřejných financí v konkrétních podmínkách vybrané obce Autor bakalářské práce: Petra Ťoupalová Vedoucí bakalářské práce: Ing. Markéta Popílková Oponent bakalářské práce: Ing. Hana Hájková České Budějovice, červen 2016

Důvody a motivace ke zvolení tématu bakalářské práce Zájem o danou problematiku Důležitost tématu Studium předmětu Účetnictví IV na VŠTE Dlouhodobá praxe na obecním úřadě vybrané obce

Cíl práce Popis nových principů účetnictví obcí po reformě v oblasti majetku, analýza použití nových metod majetku v praxi a jejich vliv na účetnictví vybrané obce, analýza dodržování právních předpisů v oblasti majetku obce.

Výzkumné problémy Jaký vliv měla účetní reforma v oblasti aplikace nových účetních metod na majetek obce? Zda se obec v rámci majetku řídí právními předpisy?

Použité metody Metody sběru dat o Analýza dokumentů o Osobní rozhovor Metody zpracování dat o Komparace Metody vyhodnocení dat o Dedukce

Základní údaje o obci Obec XYZ Jihočeský kraj r obyvatel Účetnictví ve zjednodušeném rozsahu GORDIC JIHLAVA

Účetní reforma veřejných financí Oblast majetku Odpisování dlouhodobého majetku Přecenění majetku na reálnou hodnotu

Dlouhodobý majetek obce Druh majetkuKritéria v KčCelková hodnota Dlouhodobý nehmotný> ,00 Drobný dlouhodobý nehmotný7.000 – ,00 Dlouhodobý hmotný> ,64 Drobný dlouhodobý hmotný3.000 – ,54 Dlouhodobý určený k prodejiZáměr prodeje 8.224,87 Dlouhodobý finanční- 0,00 HODNOTA CELKEM ,05

Odpověď na první výzkumný problém Odepisování majetku Od Prodlužování doby životnosti majetku, neadekvátní doba životnosti majetku, zrušení zbytkové hodnoty Vlivy na obec Doporučení: neprodlužování doby životnosti, zavedení zbytkové hodnoty, odpovídající doba životnosti

Odpověď na první výzkumný problém Přecenění majetku na reálnou hodnotu Od Majetek určený k prodeji Tržní metoda Vlivy na obec Doporučení: aplikace tržní metody správným způsobem, správce majetku, znalecký odhad

Odpověď na druhý výzkumný problém Vyhláška č. 410/2009 Sb. České účetní standardy č. 701 – 710 Zákon o účetnictví č. 563/1991 Sb. 33 právních ustanovení Nedodržení 3 právních předpisů

Doporučení: dodržování všech právních předpisů

Závěrečné shrnutí Značný vliv Přístup obce Nedodržování právních předpisů Harmonizace účetnictví Cíl práce byl splněn.

Přínos práce Získání nových poznatků Možnost využití získaných zkušeností a poznatků pro výkon budoucího zaměstnaní Přehledné zpracování nových účetních metod v oblasti majetku

Otázka – vedoucí práce Došlo v rámci účetní reformy veřejných financí k výrazným změnám v účtování ještě v nějakých dalších Vámi neuvedených oblastech?

Otázka – oponent práce Dozvěděla jste se při své práci také o možných postizích a sankcích, které mohou chybně účtující obec potkat?

Děkuji za pozornost!