Hlavní cíle a milníky projektu DRG Restart Ing. Petr Mašek vedoucí projektu DRG Restart.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ing. Stanislava Správková
Advertisements

 Role poradenských firem v oblasti čerpání SF EU 27. dubna 2006 Jiří Halouzka Ředitel v oddělení poradenských služeb
Koordinační porada informatiků obcí III. typu Spálené Poříčí 14. –
Oběh dokumentů mezi ústředními orgány státní správy k Ing. Jan Duben Vedoucí projektového týmu březen 2003.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
13. Koordinace projektů Realizace změn Koordinace projektů
Stáže ve firmách - vzdělávání praxí Kulatý stůl s odbornou veřejností FOND DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ Stroupežnického 30, Praha
Leoš Heger, květen 2011 Reformní kroky MZ ČR. Vývoj příjmů a nákladů systému mld. Kč.
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
Restrukturalizace akutní lůžkové péče Ing. Petr Nosek náměstek pro zdravotní pojištění
Řízení úhradových vztahů
Informační strategie. řešíte otázku kde získat konkurenční výhodu hledáte jistotu při realizaci projektů ICT Nejste si jisti ekonomickou efektivností.
Transformace systému práce s ohroženými dětmi a rodinami Tisková konference MPSV a MŠMT 30. dubna 2009.
2. téma 1MU305, 211 – Manažerské účetnictví I.
PQS - P Ing. Petr Mašek ICZ a.s.. PQS –P (Performance, Quality, Strategy ) Nástupce systému PMS2000 Systém pro měření efektivity poskytované zdravotní.
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Reinženýring cesta ke zvyšování výkonnosti státní správy s využitím procesního řízení Ing. Martin Čulík Notes CS a.s. Konference ISSS 2003 Hradec Králové.
Řízení ekonomiky a technicko-provozní agendy zdravotnického zařízení
Alokační efektivita klíčových hráčů ve zdravotnictví Užitek pacienta Zdraví, uzdravení vnímané subjektivně Fyzická, psychická a sociální pohoda Zdraví,
ASP a.s. ASP a.s. ASP a.s. je mezinárodní softwarová společnost zaměřená na komplexní implementaci a maintenance FM systémů společností a institucí. 
„Požadavky na jakost a hodnocení jakosti zdravotnických informačních systémů“ Praha Možné přístupy k analýze hospodaření bývalých okresních nemocnic.
Kvalita a bezpečnost IT ve zdravotnictví
Risk Analysis Consultants s.r.o
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
NZIS ukazatele pro řízení Seminář 20.května 2003.
1 14.Postakviziční integrace-jaké kroky se mají učinit po podpisu kupní smlouvy Kateřina Čepeláková, E-72 Šk.rok:2009/2010.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
HR MANAGEMENT VE VYSOKÉM ŠKOLSTVÍ PERSONÁLNÍ ŘÍZENÍ NA MU
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
Helios Orange - Implementace systému
15. prosince 2005Efektivní zdravotnictví v podmínkách Ústeckého kraje Regionální zdravotnický informační systém Martin Zeman.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
O PTIMALIZACE PROCESŮ ÚOOÚ Projekt je financován z prostředků strukturálních fondů Evropských společenství v rámci Operačního programu Lidské zdroje a.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Je možná budoucnost českého zdravotnictví bez dat? NE? -> Tak pro to něco udělejme! Ladislav Dušek.
Sledování dekubitů jako indikátoru kvality ošetřovatelské péče na národní úrovni Prezentace výstupů Praha,
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í.
Financování zdravotnictví v ČR Kde jsme a jak dál? Ladislav Friedrich.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
ÚZIS ČR Současný stav –> možný vývoj Koncepce hlavních agend Ladislav Dušek.
Akční plán podpory zdraví Nemocnice Pelhřimov, p.o. Pavlína Fridrichovská, DiS. Podzimní škola WHO – HPH, 12. – , MZČR Praha.
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
Pracovní skupina Standardy Ing. Martin ZEMAN předseda pracovní skupiny NSeZ – neveřejná prezentace Emauzy,
Vypracování národních norem kódování pro český systém DRG číslo projektu CZ2005/017/ Program Evropské Unie Transition Facility pro Českou.
SEZNAMTE SE S PROJEKTEM „Pořízení NIS a virtualizace desktopů do Rehabilitačního ústavu Hrabyně “ realizovaném v letech 2012 až 2015 Rehabilitačním ústavem.
Vykazování v systému DRG z pohledu zdravotnického zařízení MUDr. Patricie Kotalíková Nemocnice Kadaň s.r.o.
STABILIZACE A REFORMA ČESKÉHO ZDRAVOTNICTVÍ Priority ministra zdravotnictví Tomáše Julínka pro funkční období Praha,
IS jako nástroj moderního personálního managementu Vít Červinka
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Duben 2013 Odbor informatiky KrÚ JMK Výzva č. 08 Integrovaného operačního programu na Integrovaného operačního programu na Rozvoj služeb eGovernmentu v.
Ohlédnutí za deseti lety řízení kvality na Městském úřadě Kopřivnice
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Úvod do DRG Mgr. David Zlatovský.
Standardizace odborné zdravotní péče
KA 1 Podpora a rozvoj služeb v oblasti SPOD
Budování Integrovaného informačního systému Národního památkového ústavu Petr Volfík, NPÚ ÚP
Úvodní seminář Klíčová aktivita č. 3
REFORMA VEŘEJNÉHO ZDRAVOTNÍHO POJIŠTĚNÍ Z POHLEDU ZDRAVOTNÍ POJIŠŤOVNY
Speciální technologie 3. ročník - kuchař
Obhajoba diplomové práce
Strategie reformy psychiatrické péče geneze, současný stav
Účetní závěrka ve vybraném podniku
PODPORA SOCIÁLNĚ-PRÁVNÍ OCHRANY DĚTÍ NA KRAJSKÉM ÚŘADĚ JIHOMORAVSKÉHO KRAJE II Metodické setkání na téma „Standardy kvality sociálně-právní ochrany na.
Bc. Petra Karbanová Krajská metodička projektu APIV B
Ing. Stanislava Správková
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Odbor sociálních věcí KUPK leden 2019
Skupina poskytovatelů akutní lůžkové péče Dohodovací řízení pro rok 2020 Společný návrh ZP
Transkript prezentace:

Hlavní cíle a milníky projektu DRG Restart Ing. Petr Mašek vedoucí projektu DRG Restart

Cílem projektu je vytvoření a implementace systému úhrad lůžkové péče (DRG), jehož zavedením dojde k vyšší efektivitě složek státní správy ve smyslu manažerského řízení, kontroly a optimalizace rozdělování finančních toků v oblasti zdravotnictví. Dílčí cíle projektu: – Vytvoření metodik oceňování hospitalizačních případů a jejich ověření – Tvorba nové klasifikace hospitalizačních procedur – Redefinice klasifikačního systému DRG – Vytvoření nového kodérského manuálu – Implementace do úhradových mechanismů zdravotní péče v ČR – Realizace podpůrných edukačních aktivit pro cílové skupiny Projekt metodická optimalizace a zefektivnění systému úhrad nemocniční péče v ČR

Odborní asistenti projektu OPZ V síti referenčních ZZ budou působit odborní asistenti projektu (zaměstnanci žadatele), kteří budou garantovat implementaci nových metodik a sběr dat z těchto zařízení. – Odborný asistent I. - oblast controlling – Odborný asistent II. – oblast účetnictví – Odborný asistent III. - oblast personalistika a mzdy – Odborný asistent IV. – oblast vykazování zdrav. služeb – Odborný asistent V. - oblast kódování zdravotní péče Požadavky: – Aktivní účast na pracovních poradách ÚZIS – Aktivní účast na školeních ÚZIS – Zajištění implementace metodik v RN a spolutvorba nových metodik

4 Standardizace klíčových administrativních procesů referenčních nemocnic Alokace provedené péče Alokace nákladů a výnosů Kódování a vykazování péče Kvalita dat RN Kvalita systém. nástrojů Kvalita admin. procesů RN Kompetenční centra

5 Vývoj systémových nástrojů Tři základní systémové nástroje: Klasifikace hospitalizačních případů Oceňování hospital. případů Hospitalizační procedury Kvalita systémových nástrojů je závislá na kvalitě dat RN !

6 Aplikační a technologická podpora Vývoj SW nástrojů Sestavení hosp. případu Kalkulace nákladů Datové úložiště plátců Grouper Datové úložiště ZZ

Děkuji za pozornost