Ministerstvo vnitra ČR, leden 2012 Centrální nákup v resortu MV.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Koncepce organizace posudkové služby JUDr. Jiří Veselý, Ph.D. ředitel odboru výkonu posudkové služby MPSV.
Advertisements

Rejstřík škol a školských zařízení Seminář pro ředitele škol zřizovaných LK.
Analýza fungování institutu dohod o výkonu pěstounské péče v ČR SocioFactor s.r.o.
zadávání veřejných zakázek v resortu MV Centralizované zadávání veřejných zakázek v resortu MV Ministerstvo vnitra, srpen
1. PCP (pre-commercial procurement) Zkušenosti s PCP v České republice Pavel Slípek.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Příprava výběrového řízení 3. Dotazy.
Mgr. Jiří Šimon Odbor práva veřejných zakázek a koncesí Praha, Nová směrnice EU pro zadávání veřejných zakázek v kontextu společensky odpovědného.
Nákup služeb kapitola rozpočtu 5 Jiří Haken 1.
Odbor veřejné správy, dozoru a kontroly 11 Porada Ministerstva vnitra se zástupci krajských úřadů, Kanceláře veřejného ochránce práv, Svazu.
Rekvalifikace a veřejné zakázky v oblasti zaměstnanosti Mgr. Eva Friedrichová vedoucí oddělení poradenství Úřad práce v Liberci Projekt: Podpora dalšího.
Zadávání veřejných služeb v přepravě cestujících Ondřej Michalčík, František Vichta Ministerstvo dopravy Kroměříž, 29. září 2015.
Název školy Gymnázium, střední odborná škola, střední odborné učiliště a vyšší odborná škola, Hořice Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Název materiálu.
Programové období 2014 – 2020 a proces SEA Mgr. Zuzana Plešková Ministerstvo životního prostředí 14. února 2014.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. Vysoká škola podnikání, a.s. Tento projekt je spolufinancován Evropskou Unií a.
Setkání členů Rady Libereckého kraje s primátory, se starostkami a starosty obcí Rozpočet 2015 Marek Pieter Liberec,
Procesy ve veřejné správě Ivo Vašíček Proces veřejné správy Získávání zdrojů dané, poplatky, pokuty Vnitřní a vnější bezpečnost Správa zdrojů Údržba.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Základní informace k Minimálnímu povinnému seznamu komodit povinně nakupovaných s využitím institutu centrálního zadavatele.
Role dobrovolných svazků obcí (DSO) v ČR při centrálním zadávání 1 Ing. Lukáš Vlček starosta města Pacova předseda Regionální komise Svazu měst a obcí.
Výzkum efektivnosti fungování veřejné správy Interní grant VŠP Jihlava Měrtlová - Nečadová - Kovář.
Zadávání veřejných zakázek. Osnova 1. Zadávání veřejných zakázek 2. Problémy v zadávaní 3. Dotazy.
MAP rozvoje vzdělávání v SO ORP Neratovice 2. Setkání Řídícího výboru MAP Neratovice 20. června 2016, MěÚ Neratovice.
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Žadatel je povinen při výběru dodavatele projektu postupovat dle závazných podmínek v kapitole 9. Zadávání zakázek žadatelem/příjemcem dotace před podpisem.
Zavádění centrálních nákupů 1.Legislativa 2. Jednotlivé kroky centralizovaného zadávání a centrálních nákupů 3. Působnost jednotlivých.
Systém správy dokumentace akreditované zkušební laboratoře Bc. Jan Randl, 4912.
Projekty Institucionálního plánu MENDELU v roce 2016 seminář pro řešitele projektů IP Brno,
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP obecná část Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ a IOP Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek ( Příloha OM OP LZZ D9) Závazná postupy pro.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha OM OP LZZ D9)
Seminář pro žadatele k 3.,4. a 9. výzvě IROP Ing. Helena Mertová Výběrová a zadávací řízení
Mgr. Bedřich Myšička vrchní ředitel sekce ekonomické Sekce ekonomická 10. dubna 2014.
Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru Ekonomika a.
JAN FABIANEK, CS-PROJECT spol. s r.o. Konference Centralizované zadávání veřejných zakázek Praha, VYUŽITÍ ČÍSELNÍKU NIPEZ.
05/10/2010 Mnichovo Hradiště Mgr. Jaroslav Gramel Veřejné zakázky spolufinancované z ROP Střední Čechy Jak předejít chybám?
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Praha, Centralizované zadávání veřejných zakázek RNDr. Jiří Svoboda ředitel Odbor veřejného investování MMR.
1 Zkušenosti se zaváděním centralizovaného zadávání v resortu Ministerstva vnitra Ministerstvo vnitra, červen 2012.
Ivo Krsička Jedinečné spojení znalostí obchodu a distribuce energií.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ PLZEŇSKÉHO KRAJE Aktuální informace.
E-aukce, workshop, , Praha E – aukce Ministerstvo pro místní rozvoj ČR Odbor veřejného investování Ing. Jan Novotný.
Veřejná podpora, veřejné zakázky (příklady z praxe) Ing. Josef Žid.
OCHRANA PROTI NESPRÁVNÉMU POSTUPU ZADAVATELE. PRAVOMOCI ÚOHS - § 112 vydává předběžná opatření, vydává předběžná opatření, rozhoduje, zda zadavatel při.
Vyhláška č. 326/2006 Sb., o atestačním řízení pro elektronické nástroje Mgr. Martin Plíšek.
Seminář pro žadatele IROP
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Povinná elektronická komunikace v zadávacích řízeních
Vytvoření jednotného systému v oblasti finanční gramotnosti a prevence předlužení na úrovni územních samosprávných celků F I N G R A M.
Role Úřadu Regionální rady
jako forma kontroly ve veřejné správě
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů EU, nespadajících pod aplikaci zákona.
Průvodní list Šablona: III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Vzdělávací materiál: Prezentace – zápis pro žáky Určen pro: 2. ročník oboru.
Město Valašské Meziříčí pro občany Chcete snížit náklady na domácnost
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava
Projekt realizace referenčního rozhraní
Centrální nákupy SŽDC pro opravu, údržbu a modernizaci železničního svršku Stanislav Smeták Workshop „Oprava a údržba kolejí železničních drah“ Praha –
Kalamitní situace - opatření
Energetický management
PŘIJÍMACÍ ŘÍZENÍ NA STŘEDNÍ ŠKOLY PRO ŠKOLNÍ ROK 2018/19
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-18 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Centralizované rozvojové projekty 2017
Aktuálně o stavu příprav na účinnost GDPR
Finanční plán stavební zakázky
PROCES STANDARDIZACE SOCIÁLNÍ PRÁCE V LOVOSICÍCH
Kontrola a hodnocení předložených žádostí o NFP
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Programové prohlášení Vlády ČR Urychlit a zjednodušit přípravu realizace staveb
Seminář pro žadatele k 36. výzvě IROP „Stanice IZS"
Nabízené služby společnosti
Připravované změny vyhlášky o kvalitě dodávek elektřiny a vyhlášky o Pravidlech trhu s elektřinou a další požadavky na „lokální“
Transkript prezentace:

Ministerstvo vnitra ČR, leden 2012 Centrální nákup v resortu MV

Zahájení centrálních nákupů v resortu MV Zavedení centrálních nákupů, hlavní úkol, cíl Realizace pilotního projektu centrálních nákupů Vybrané komodity pro centrální nákupy

Realizace projektu centrálního nákupu Pilotní fáze centrálního nákupu I. ( ) xerografický papír, výpočetní technika, kancelářský nábytek sedací a lehací, pneumatiky pro osobní vozidla, pohonné hmoty do vlastních úložišť Pilotní fáze centrálního nákupu II. ( ) ke stávajícím přidány další komodity zátěžové pneu pro užitková vozidla, obálky a poštovní tašky, tiskárny a multifunkční tiskárny včetně spotřebního materiálu, spotřební materiál pro stávající tiskárny, záznamová a paměťová média Komodity pro centrální nákupy v roce 2010 – ke stávajícím přidány další komodity pronájem kopírovacích strojů, kovový nábytek, zákonné pojištění vozidel a havarijní pojištění vozidel, elektrická energie, Rok 2011: stávající + plyn

Hlavní činnosti centrálního nákupu 1.Navrhování majetku, který bude centrálně nakupován 2.Zpracovávání specifikace 3.Zasílání podkladů veřejným zadavatelům resortu MV k uplatnění svých plánovaných požadavků 4.Předkládání zadávací dokumentace k připomínkám, uzavírání smlouvy(dohody) CZ-VZ 5.Realizace zadávacího řízení, 6.Uzavření rámcové smlouvy 7.Předání rámcové smlouvy veřejným zadavatelům k realizaci minitendrů

Časový harmonogram průběhu centrálních nákupů Stanovení druhů majetku a služeb pro centrální nákup v roce n+1 Zveřejnění seznamu jednotlivých položek pro centrální nákup v MKS Rozeslání návrhu zadávací dokumentace veřejným zadavatelům k připomínkám Rozeslání smlouvy (dohody) CZ-VZ jednotlivým zadavatelům Vyhlášení zadávacího řízení

Časový harmonogram průběhu centrálních nákupů - pokračování Dle vyhlášení - Běh lhůty pro podání nabídek (dotazy k ZD) - Posouzení a hodnocení nabídek - Rozhodnutí o výběru (případné řešení námitek) K prosinci roku n - uzavření rámcové smlouvy s vybranými uchazeči a rozeslání rámcové smlouvy rámcovým dodavatelům; kopie rámcové smlouvy veřejným zadavatelům Od ledna roku n+1 – realizace minitendrů z uzavřených rámcových smluv

Další činnosti související s centrálním nákupem 1.Jednotliví veřejní zadavatelé -Realizace minitendrů, uzavření prováděcí (kupní) smlouvy -Možnost nákupu od externího dodavatele, nákup nestandardního majetku -Zadávat průběh nákupu do MKS 2.Řídící orgán -Schvalování externích, nestandardních nákupů -Aktualizace potřeb veřejných zadavatelů -Metodické řízení nákupu v resortu -Prověřování, zda poskytnuté plnění odpovídá požadavkům na kvalitu, cenu, termíny dodání, množství; -Analýza a vyhodnocování nákupů, odstraňování problémů

Další činnosti centrálního nákupu pokračování 3.Sdružené minitendry pro veřejné zadavatele 4.Realizace minitendrů přes elektronická tržiště pro státní správu, elektronický přenos dat 5.Elektronické zadávání veřejných zakázek 6.Elektronické aukce

Úspory z aukcí v rámci minitendrů

Úspory v resortu MV Za období pilotního projektu, tedy d do bylo dosaženo úspory oproti ceně obvyklé na trhu ve výši ,- Kč, tj. cca 29,32 % Za období od do bylo dosaženo úspory oproti ceně obvyklé na trhu ve výši ,- Kč, tj. cca 16,21%

Další úspory Zákonné pojištění vozidel : ,- Kč, tj. cca 25,68% Zákonné pojištění vozidel+havarijní pojištění ,- Kč, tj. cca 25,68% Elektrická energie v hladině vysokého napětí ,- Kč, tj. cca 38,84% Elektrická energie v hladině nízkého napětí ,- Kč, tj. cca 36,44%

Výhled činnosti centrálního nákupu v resortu MV 1.Provedení základní analýzy komodit stanovených UV č. 563, respektive UV č Standardizace nákupních položek včetně jejich průběžné aktualizace 3.Legislativní proces 4.Příprava harmonogramu zadávacích řízení na uzavření rámcových smluv centrálním zadavatelem 5.Příprava případné žádosti o výjimku 6.Zajištění školení pracovníků (veřejných zadavatelů) resortu MV 7.Zahájení procesu centralizovaného zadávání

Děkuji za pozornost Kontakt: Ing. Šárka Nováková Tel , mobil: