PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA SŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  OP VK  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
OP VVV a OP Z Ing, Jan ŠILD, partner HOPE GROUP s.r.o.
Advertisements

Vzdělávání pro konkurenceschopnost mýty a příležitosti Ing. Markéta Novotná Praha.
Tvorba OP pro programovací období Kontext a vazby OP •EU jako ek. nejrozvinutější společenství na světě – charakterzované sociálním smírem.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5. DUBNA 2004 PŘÍPRAVNÉ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 5.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání
INFORMACE Z XI. ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU OP VK PRAHA, pro předsednictvo RVŠ, 19. září 2013 Zpracovala: doc. Ing. Ivana Kraftová, CSc.
Projekty financované ze zdrojů ESF a aktivity CEVAP-a Zuzana Španerová Centrum vzdělávání a poradenství.
Evropské fondy a Česká republika v období 2007–2013: náš pohled Podporováno z Evropského fondu pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti Praha,
Praha a fondy EU Programové období 2007 – 2013 Markéta Reedová náměstkyně primátora HMP.
Program konkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání.
ÚŘAD VLÁDY ČESKÉ REPUBLIKY Úřad vlády ČR a Ministerstvo pro místní rozvoj ČR CESTA K INFORMACÍM O EVROPSKÉ UNII V ČESKÉ REPUBLICE.
TISKOVÁ KONFERENCE TISKOVÁ KONFERENCE Čerpání z programů Evropského sociálního fondu v roce 2007 Praha, RNDr. Petr Nečas.
Zhodnocení realizace JPD 3, možnosti podpory z ESF v dalším období Konference Inovace ve vzdělávání – vzdělávání o inovacích Praha, Ing. Světlana.
Konference ke II. kolu Iniciativy Společenství EQUAL Konference k vyhlášení druhého kola výzvy Iniciativy Společenství EQUAL v ČR Iniciativa Společenství.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
FONDY EU Programové období
ministryně pro místní rozvoj
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Strukturální fondy EU a priority MŠMT Ondřej Liška ministr školství, mládeže a tělovýchovy.
BUDOUCNOST Úspěch pro každé dítě. Ve znamení inkluzivního vzdělávání.
Evropské fondy Mgr. Kateřina Neveselá
JUDr. Olga Letáčková náměstkyně pro řízení sekce Národního orgánu pro koordinaci 190. Žofínské fórum 10. listopadu 2015, Praha Evropské fondy 2014–2020.
OPERAČNÍ PROGRAM ZAMĚSTNANOST Podpora rovných příležitostí žen a mužů v Operačním programu Zaměstnanost Jihlava.
Programovací období Fondy ESIF - nový souhrnný název Evropské strukturální a investiční fondy EU (ESIF) - jednotný soubor předpisů  Evropský.
Šablony  Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy  Výzva č. 02_16_022 Podpora škol formou projektů.
Srovnání současného a budoucího programovacího období v ČR Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 8. listopadu 2006.
Michala Pechová Jak vyplnit webovou žádost OP VK BENEFIT7 ORR, Krajský úřad kraje Vysočina.
Operační program Praha - Adaptabilita odbor fondů EU, Magistrát hl. m. Prahy Operační program Praha - Adaptabilita Možnosti čerpání z ESF v.
OBSAH Představení OP Praha Prioritní osa 3 Oblasti podpory – specifické cíle Výzvy Kontakty.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
STRATEGICKÉ PLÁNOVÁNÍ ROZVOJE VZDĚLÁVACÍ SOUSTAVY LIBERECKÉHO KRAJE (projekt KAP LK) ÚVODNÍ KONFERENCE.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Konference „Další profesní vzdělávání“ Pardubice 26. září 2006 Mgr. Jaroslava Barbara Sporková Evropské strukturální fondy v České republice v období 2007.
OP ZAMĚSTNANOST – PODPORA PROJEKTŮ V PRIORITNÍ OSE 2 SE ZAMĚŘENÍM NA SOCIÁLNĚ VYLOUČENÉ LOKALITY Ing. Helena Petroková
Sektorový operační program ROZVOJ LIDSKÝCH ZDROJŮ Rozvoj regionu Jihomoravského kraje Znojmo 13. května 2003 Mgr. Pavel Vicherek, MPSV ČR.
Fondy EU programové období Projektový management ve sportu Seminář ke 2. přednášce Mgr. Pavel Mrnuštík.
Možnosti podpory celoživotního učení v programech financovaných Evropskou unií Ing. Marek Mora Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 10. května.
OPERA Č NÍ PROGRAM VZD Ě LÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
Integrovaný regionální operační program Mgr. Jan Veselský, Centrum pro regionální rozvoj České republiky Praha- Dotační možnosti a aktuální výzvy.
Výzvy v rámci IROP Centrum pro regionální rozvoj České republiky Ing. Markéta Kupcová,
Operační programy Výzkum, vývoj a vzdělávání a Zaměstnanost HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY.
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy 12. listopadu 2008Dr. Aleš Vlk Prioritní osa 2 Výzva.
Podpora vzdělávání prostřednictvím OP Rozvoj lidských zdrojů a OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Ing. Jan Vitula MŠMT.
Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2 Seminář pro žadatele 2. etapa globálních grantů 2. výzva oblast podpory 1.2.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Výzkumné infrastruktury Ing. Irena Havlová Praha, 8. února 2016.
Fondy EU programové období 2014 – 2020 Fakulta sportovních studií Projektový management ve sportu Mgr. Pavel Mrnuštík 1.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA ZŠ Autor: Jana Bartoňová.  Fondy EU  Programové období  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období.
Integrovaný regionální operační program
Individuální projekt OP VVV
Prioritní osa 3 - výzva č. 25 a 27
Realizace vašich potřeb prostřednictvím OP VVV
Informace o výzvě pro školy
Metodická podpora projektu P-KAP krajskému akčnímu plánování
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Příprava operačních programů
Realizace potřeb regionálního školství pomocí šablon
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

PŘÍPRAVA PROJEKTŮ NA SŠ Autor: Jana Bartoňová

 Fondy EU  Programové období  OP VK  Zkušenosti s projekty v OPVK +dokumenty  Benefit7  Programové období 2014 – 2020  OP VVV  MS2014+ realizováno v rámci projektu „Vzdělávání dotykem", reg. č. CZ.1.07/1.3.00/

 Evropský fond pro regionální rozvoj (EFRR/ERDF) - investiční projekty  Evropský sociální fond (ESF) – zaměstnanost a lidské zdroje  Fond soudržnosti (FS) – podpora chudších zemí  Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova – rozvoj venkova  Evropský námořní a rybářský fond – podpora rybolovu realizováno v rámci projektu „Vzdělávání dotykem", reg. č. CZ.1.07/1.3.00/

 2000 – 2006  2007 – 2013  2014 – 2020  Pro ČR cca 24 miliard eur realizováno v rámci projektu „Vzdělávání dotykem", reg. č. CZ.1.07/1.3.00/

 ESF – Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost  2007 – 2013  2014 a 2015 dobíhají poslední projekty  Více jak 10 tisíc projektů, 51 mld Kč  Modernizace a zvyšování kvality všech typů vzdělávání  Vzdělávání pedagogů  Lepší podmínky ve výzkumu a vývoji  Rozšiřování nabídky dalšího vzdělávání  Cílem: účinný systém celoživotního učení na světové úrovni realizováno v rámci projektu „Vzdělávání dotykem", reg. č. CZ.1.07/1.3.00/

 Vyhlášení výzvy MŠMT nebo KÚ  Prioritní osy  Podporované aktivity  Žadatelé – veškeré organizace a instituce, které mají něco společného se vzděláváním     realizováno v rámci projektu „Vzdělávání dotykem", reg. č. CZ.1.07/1.3.00/

 Méně programů  Jednoduchá metodika  Jednodušší administrativa  Jednotné žádosti MS2014+  realizováno v rámci projektu „Vzdělávání dotykem", reg. č. CZ.1.07/1.3.00/

 OP VVV – Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání  Tematický program MŠMT  Zaměření: zvýšení kvality vzdělávání, zajištění podmínek pro kvalitní výzkum, propojení vzdělávání a výzkumu s trhem práce a posílení principu rovného přístupu ke vzdělávání realizováno v rámci projektu „Vzdělávání dotykem", reg. č. CZ.1.07/1.3.00/

 3 hlavní prioritní osy ◦ Posilování kapacit pro kvalitní výzkum. ◦ Rozvoj vysokých škol a lidských zdrojů pro výzkum a vývoj. ◦ Rovný přístup ke kvalitnímu předškolnímu, primárnímu a sekundárnímu vzdělávání realizováno v rámci projektu „Vzdělávání dotykem", reg. č. CZ.1.07/1.3.00/

 Nový jednotný systém  Pro žadatele, hodnotitele  Vše v elektronické podobě realizováno v rámci projektu „Vzdělávání dotykem", reg. č. CZ.1.07/1.3.00/

 Kde najdeme výzvy  Potřebné metodické dokumenty k přípravě  Přihlášení do systému MS2014+  Co je potřeba z výzvy vyčíst  Sestavení hlavních myšlenek projektu  Příprava stručného popisu projektu  Podrobnější popis projektu – anotace, cíle, inovace, potřebnost, cílová skupina, monitorovací indikátory  Jak sestavit rozpočet  Realizační tým

 Podrobný popis klíčových aktivit  Harmonogram aktivit  Harmonogram čerpání – jak nastavit správné čerpání  Publicita  Pojmy: přímé způsobilé výdaje, nepřímé způsobilé výdaje, horizontální témata  Povinné a nepovinné přílohy projektu  Jak se projekt odevzdává  Co v projektu hodnotí

Děkuji za pozornost Jana Bartoňová realizováno v rámci projektu „Vzdělávání dotykem", reg. č. CZ.1.07/1.3.00/