Sociální práce s dětmi a mládeží Průběh semináře PROČ? Smysl a cíl CO? Čeho si všímáme? JAK? Způsob zjišťování údajů Pozorování, sběr údajů REFERÁTY Požadavky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Genderový audit nástroj pro vyhodnocování prosazování genderové rovnosti na úrovni organizace orientován spíše na organizaci jako takovou než na dopady.
Advertisements

Diagnostika SPU.
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
Personální řízení a jeho úloha v podniku
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Diagnostika vnitřních podmínek výuky
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Výzkum (pedagogického zhodnocení) volného času
P ROVÁZÁNÍ SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ S TVORBOU STRATEGICKÝCH A ROZVOJOVÝCH PLÁNŮ REGIONŮ.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOL A HODNOCENÍ ČŠI
Personální informační systém
Analýza a popis pracovního místa
Metody sociální pedagogiky
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Doc. Michal Kaplánek, Th. D.
Vlastní hodnocení školy
 CONEO STRUKTURA PREZENTACE 1.Vymezení pojmu analýza tréninkových potřeb, přístup CONEO 1.Úrovně a metody ATP 2.Rozhraní zadavatel -dodavatel, vztahy.
Didaktické prostředky
Plánování ve škole. Obsah právní předpisy výuka a vzdělávání žáků / studentů prevence negativních jevů mimoškolní aktivity administrativní záležitosti.
Švec Vlastimil - Krátká Jana - Kubiatko Milan - Pravdová Blanka
Konference projektu Cesta ke kvalitě
Management  Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti  Tento název může také označovat skupinu vedoucích.
Sociální práce s rodinou 3
Vlastní hodnocení školy
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Propedeutický seminář k bakalářskému projektu
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Racionalizace řídící práce, time management
ORGANIZAČNÍ STRUKTURY
Absolventská práce.
Pokyny pro zpracování případové studie. V PRÁCI BYSTE MĚLI MANIFESTOVAT VAŠE NABYTÉ ZNALOSTI A DOVEDNOSTI VE VEDENÍ PŘÍPADU! Využijte znalosti z předmětů.
Metodika posouzení Metody, techniky, postupy. Klíčová otázka: n Jak provést posouzení, aby co nejlépe reflektovalo situaci uživatele služby?
Analýzy v projektu „Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji“
Případová studie Seminář 2014.
Projekt Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji
Struktura bakalářské práce
Management Přednáška 5: - Výběr a rozmístění pracovníků
1 Evaluace a hodnocení EvaluaceAutoevaluace ©. 2 EVALUACE /Autoevaluace EVALUACE vyjadřuje souhrnně teorii, metodologii a praxi veškerého hodnocení nejrůznějších.
Vlastní hodnocení školy KA 03/5 Metodická setkávání „Vzdělávací tržiště“ Mgr. Pavlína Karlová.
Příprava schůzky zájmového útvaru Seminární práce z předmětu Metodiky zájmových činností I.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 26. srpna 2016.
Autorita Schopnost získat si respekt podřízených. Rozlišujeme formální, neformální a odbornou autoritu Autoritativní styl řízení Styl řízení založený.
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Vzdělávání.
MAP rozvoje vzdělávání v ORP Kralupy nad Vltavou 2. Setkání Řídícího výboru 21. června 2016, MÚ Kralupy nad Vltavou.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
1 Aktivity MŠMT v oblasti primární prevence rizikového chování dětí a mládeže Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7, Praha.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
Volný čas dětí a mládeže Průběh semináře PROČ? Smysl a cíl CO? Čeho si všímáme? JAK? Způsob zjišťování údajů Pozorování, sběr údajů REFERÁTY Požadavky.
Komunikační chyby řídících pracovníků v Českém statistickém úřadu
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Analýza vnitropodnikové komunikace ve vybrané organizaci Autor práce: Zdeňka Sukdoláková Vedoucí.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Projekt Učitel - Mentor CZ.1.07/1.3.00/
Didaktické prostředky
Základní informace k ŠAP a PA
Jak na transformaci aneb ‘Co jsme se naučili’
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Aplikace managementu ve sportovním klubu (min
Ing. Luděk Sosna, Ph.D. Odbor Strategie Ministerstvo dopravy
První zkušenosti s evaluací
Management Je umění řízení, působení na určitou soustavu (např.společnost) a ovládání její činnosti Tento název může také označovat skupinu vedoucích pracovníků.
Co je program Mládež v akci?
JAK (SLEDOVAT), HODNOTIT A (PODPOROVAT) UČITELE
8. Spolupráce MŠ se školskými poradenskými zařízeními
Vítejte na třetí místní konferenci
Volnočasová pedagogika
Transkript prezentace:

Sociální práce s dětmi a mládeží Průběh semináře PROČ? Smysl a cíl CO? Čeho si všímáme? JAK? Způsob zjišťování údajů Pozorování, sběr údajů REFERÁTY Požadavky Referát obsahující FAKTA POZOROVÁNÍ ROZHOVORY KRITÉRIA ANALÝZU HODNOCENÍ

PROČ ? Smysl a cíl Naučit se: analyzovat způsob organizace, programy a pedag. postupy objevovat motivace činnosti sociálních pracovníků ověřit si „teologická kritéria“ sledované činnosti PROTOŽE JAKO SOCIÁLNÍ PRACOVNÍCI musíme kriticky hodnotit i vlastní postupy vnímat náboženský rozměr člověka

Analýza pedagogického působení při volnočasových aktivitách Projekt (strategický plán) EXISTENCE VÝCHODISKA KVALITA Organizace PRAVOMOCE ROZDĚLENÍ PRÁCE ZPŮSOB VEDENÍ Metodika REFLEXE APLIKACE DIFERENCIACE Vztahy ZRALOST AUTENTICITA PŘÁTELSTVÍ

Organizace Způsob vedení: autoritativní liberální demokratický Rozdělení práce: promyšlené spravedlivé vhodné Schopnost delegovat a motivovat ke spolupráci

PROJEKT POZOROVÁNÍ V CÍRKEVNÍM ZAŘÍZENÍ POSTUP PRÁCE Shromáždění základních informací Vlastní pozorování Interview s vedoucím pracovníkem Interview s návštěvníky Reflexe pozorování a vyhodnocení rozhovorů Vypracování zprávy (referátu)

KRITÉRIA: práce s dětmi nebo mládeží ( let) výchovné zaměření organizované církví možnost získání informací a rozhovorů jednu aktivitu může zpracovávat dvojice studentů aktivita není zpracovávána někým jiným PROJEKT CÍLE A METODY PRÁCE S DĚTMI A MLÁDEŽÍ Výběr aktivity (zařízení)

PROJEKT CÍLE A METODY PRÁCE S DĚTMI A MLÁDEŽÍ Základní informace o zařízení (aktivitě) Název (u spontánní činnosti označení) Sídlo (místo činnosti) Zřizovatel (nositel právní odpovědnosti) Struktura (u organizací) Financování (způsob) Adresáti (pro koho je zařízení přednostně určeno) Náplň činnosti (program)

PROJEKT CÍLE A METODY PRÁCE S DĚTMI A MLÁDEŽÍ Vlastní pozorování prohlídka zařízení (prostředí) úroveň a praktičnost vybavení estetická úroveň prostředí sociální kontext (co se děje okolo) účast na aktivitě co dělají účastníci co dělají vedoucí jak vedoucí komunikují s účastníky jaké je zahájení, průběh a zakončení

PROJEKT CÍLE A METODY PRÁCE S DĚTMI A MLÁDEŽÍ Rozhovory s účastníky

STATISTICKÉ ÚDAJE POLOOTEVŘENÉ OTÁZKY Činnost zařízení Počet účastníků Převládající charakter účastníků Metoda práce Organizace práce Priority OTEVŘENÉ OTÁZKY Můžete mi vyprávět o motivech, které vás vedly k tomu, že pracujete s mládeží? Jaký smysl vidíte ve vaší práci? Jaký je váš osobní cíl – čeho chcete dosáhnout? PROJEKT CÍLE A METODY PRÁCE S DĚTMI A MLÁDEŽÍ Rozhovor s vedoucím

faktické informace analýza podkladů analýza pozorování analýza rozhovorů písemné zpracování přednesení a odevzdání PROJEKT CÍLE A METODY PRÁCE S DĚTMI A MLÁDEŽÍ Zpracování výsledků - analýza, referát