Klikněte pro vložení textu Církev jako tělo „Vy jste tedy tělo Kristovo a jednotlivé jeho části“ 1 Kor 12,27.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Apoštol Pavel.
Advertisements

TRHLINA Špatná zpráva s dobrým koncem
 Adventní probuzení v první polovině 19. století v USA  Již v roce 1844 existují skupiny křesťanů z různých církví, které spojovala hluboká.
Společenství - Co je církev. Církev není budova ani nějaké místo.
Podle Motu Prorio Benedikta XVI. PORTA FIDEI
STAŇ SE ZÁZRAK... Sk 3/1 Petr a Jan vystupovali o třetí hodině odpoledne — hodině modlitby — do chrámu. 2 Právě tam přinášeli nějakého muže, který byl.
Jak používat duchovní dary Jirka Pospíšil, EBED, KC Vyškov,
 pomocná ruka vašeho sboru! Společně dokážeme více!
Evangelizace PRO KAŽDÉHO. Proč evangelizace - Příkaz Písma (Mt 28:18-20, Mk 16:15-18, Sk 1:8) - Radost ze sdílení naděje.
PŘIJĎ KRÁLOVSTVÍ TVÉ CENTRUM PRO KATECHEZI OLOMOUC, 2014.
Otče náš Centrum pro katechezi, 2014.
Zdeněk a Katka Uhlíkovi
Křesťanství Nejrozšířenější náboženství – 2 miliardy věřících
DUCH SVATÝ Jan 16:7 Říkám vám však pravdu: Prospěje vám, abych odešel. Když neodejdu, Přímluvce k vám nepřijde. Odejdu-li, pošlu ho k vám.
…základy pastorace Jirka Pospíšil, EBED,
Ostrava Lukáš 18 7Což teprve Bůh! Nezjedná on právo svým vyvoleným, kteří k němu dnem i nocí volají, i když jim s pomocí prodlévá? 8 Ujišťuji.
Jaký smysl má takové setkání? - upevnit vztah s Bohem - nalézt inspiraci pro další dynamiku tohoto vztahu - týdenní program je zaměřen na rozvoj osobnosti.
z pohledu pedagogiky a katechetiky
Pastorace mládeže v katolické církvi
Slovo života Slovo života leden 2012 leden 2012 Každoročně se od 18. do 25. ledna slaví v mnoha částech světa Týden modliteb za jednotu křesťanů, jehož.
Probuzenecká hnutí / Bratrské hnutí1 Cíl přednášky  dospět k sebereflexi  poznat a lépe využívat duchovní dědictví zakladatelů hnutí  chránit.
Bratrská jednota baptistů
Řád mše svaté.
Řád mše svaté P. Mariusz Roszewski
Peníze jsou jazykem světa. Boží Slovo je překlad, který vede k Finanční svobodě.
“Vešli jsme do doby,kdy by se každý člen církve měl chopit zdravotně- misijní práce.“ Testimonies Vol. 7, p. 62 Povolání církve.
Mezinárodní Ekumenická Fraternita „Mistře, na tvé slovo spustíme sítě.“ (Lk 5,5)
Vypráví se vtip: Katecheta se zeptá dětí v náboženství: „Děti je to chlupaté, má to dlouhý ocas a skáče to po stromě, co je to?“ Malý Jenda se ujme.
Věřím v CÍRKEV.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
BRATRSTVO PRAVOSLAVNÉ MLÁDEŽE – ČESKO, SLOVENSKO.
KC Bučovice, A Boží moc je provázela... KC Bučovice,
MŠE SVATÁ. Vyznání víry, Přímluvy
Vyrobilo Centrum pro katechezi v Olomouci, Bohoslužba oběti Centrum pro katechezi Olomouc, 2015 Od naslouchání ke skutkům Vzorem: poslední večeře.
FUNDAMENTÁLNÍ TEOLOGIE
M I S E Slovo, které se stalo tělem A Slovo se stalo tělem a přebývalo mezi námi. Spatřili jsme jeho slávu, slávu, jakou má od Otce jednorozený Syn,
Věřím v Ducha.... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista, Syna jeho jediného, Pána našeho, jenž se počal z Ducha.
Ikonostas Otevřená kniha o Božím díle spásy. Ikonostas je tvořen ikonami, které připomínají Boží dílo v dějinách spásy. Ukázky z tzv. svátkové řady:
■KMS tvoří desítky sborů sedmi církví, řada křesťanských organizací a individuálních členů. ■Byla založena v prosinci ■KMS je členem České evangelikální.
Marta a Marie. Příběh o lásce Boha k člověku - Vztah z Boží strany beze zbytku naplněný - Vztah, který se máme snažit naplňovat i z naší strany - Vztah.
Rozhodnout se musíš SÁM!!!. Dej pozor, co si přeješ Ukázka.
Motivace křesťanského jednání
1. Tebe, Boha otce věků, | Pána všeho chválíme. | Plna jesti všecka země | převelebně slávy tvé. | Vesmír vzdává chválu tobě, | cherubín a serafín | slavně.
MŠE SVATÁ. Příprava k bohoslužbě oběti
1. Slyš, jaká překrásná píseň | rozléhá se po nebi! | Andělů to svaté sbory | Pána Boha velebí. | Je to píseň o radosti | dané všemu stvoření: | Sláva.
1. Radujme se vždy společně, | vzdávajíce chválu vděčně | Bohu Otci nebeskému, | Synu i Duchu svatému.
Jaký je naše tělo Kontrola
1 Korintským 12:1-7 Pokud jde o duchovní dary, bratři, nechci, abyste zůstali v nevědomosti. 2 Víte, že jste ještě jako pohané chodili k němým modlám,
Filosofie náboženské výchovy Učitelství v Novém zákoně Zuzana Svobodová.
Věřím v Boha, Otce.... Věřím v Boha, Otce... Věřím v Boha, Otce... 1) Věřím v Boha Otce všemohoucího,stvořitele nebe i země; 2) i v Ježíše Krista,
Letnice Jóel 3:1 I stane se potom: Vyleji svého ducha na každé tělo. Vaši synové i vaše dcery budou prorokovat, vaši starci budou mít sny, vaši jinoši.
VELIKONOCE, LETNICE, PRVOTNÍ CÍRKEV
Září 2013 Slovoživota „Nemilujme jen slovem a jazykem, ale činem, doopravdy!“ (1Jan 3,18)
Skutky apoštolské. Autor a datum vzniku Lukáš - Pavlův osobní lékař - spolupracovník na díle evangelia - očitý svědek některých událostí - 3 x v Písmu.
Ikonostas Otevřená kniha o Božím díle spásy. Ikonostas je tvořen ikonami, které připomínají Boží dílo v dějinách spásy.
Matoušovo evangelium.
Centrum pro katechezi v Olomouci 2014 Foto:morguefile.com.
Příprava k přijetí svátosti biřmování
MISIJNÍ VÝJEZDY Pokračují i v roce Kdo pojede?
1 Kterou církev si vybrat? Křesťanský sbor Brno, 26. srpna 2009 Aleš Drbal.
BIBLE = KNIHY STARÝ ZÁKON NOVÝ ZÁKON
Křesťanství Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Miroslava Wrubelová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Řád mše svaté.
Ježíš.
Hledání Boží cesty pro sbor
MŠE SVATÁ. Doxologie, obřady svatého přijímání
Presbytariánská církev
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Masarova 11, Brno - Líšeň. Masarova 11, Brno - Líšeň.
TÉMA: ŽIVÝ SBOR ► Klíčový význam sboru jako místního společenství křesťanů v protestantském pojetí ► Základní úkol / poslání / funkce sboru (volně podle.
Transkript prezentace:

Klikněte pro vložení textu Církev jako tělo „Vy jste tedy tělo Kristovo a jednotlivé jeho části“ 1 Kor 12,27

Církev jako tělo „Vy jste tělo Kristovo a jednotlivě jeho části. Bůh v církvi ustanovil jedny za apoštoly, druhé za proroky, třetí za učitele, potom zázraky, dary uzdravování, pomocné služby, vedení a různé druhy jazyků.“ 1 Kor 12,27-28

Církev jako tělo „To on rozdal své dary – apoštoly, proroky, evangelisty, pastýře a učitele – pro přípravu svatých k dílu služby, aby se Kristovo tělo budovalo…“ Ef 4,11.12

Klikněte pro vložení textu Církev jako tělo

„Kristus je hlavou církve, která je jeho tělem a on jejím záchrancem.“ Ef 5,23

Církev jako tělo

Levá hemisféra: 2 Jan 1 „Kteří poznali pravdu“ Pochopení pravdy Pravá hemisféra: 2 Tim 2,15 „Správně vykládá slovo pravdy“ Sdílení pravdy

Církev jako tělo Levá ruka:  Sobotní škola  Církevní školy – mateřské až univerzity  Teologické semináře  Církevní periodika  Studijní literatura

Církev jako tělo Pravá ruka:  Bohoslužba s kázáním  Veřejné přednášky  Semináře Život a zdraví  Koncerty  Besídky  Satelitní evangelizace

Církev jako tělo Levá noha:  Oddělení diakonie  Sdružení mládeže  Pathfinder  Správcovství  Sborový zpěv  Církevní hudba

Církev jako tělo Pravá noha:  Osobní služba  Knižní evangelisté  Život a zdraví  ADRA  Tabita  TV Hope, rozhlas, internet  Kaplanství  Vydavatelství  Nemocnice, sanatoria

Církev jako tělo

„On rozdal své dary – apoštoly, proroky, evangelisty, pastýře a učitele – pro přípravu svatých k dílu služby, aby se Kristovo tělo budovalo, abychom nakonec všichni dospěli k jednotě víry a poznání Božího Syna, k dokonalému lidství, k plné míře Kristovy dokonalosti. Efez 4,11-13

Církev jako tělo