Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_8_INOVACE_STO_44 Název školy: Střední průmyslová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
Advertisements

VY_32_INOVACE_10_GAS_594_Mel
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZASEDACÍ POŘÁDEK U TABULE
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ SLAVNOSTNÍ MENU, PRAVIDLA SESTAVOVÁNÍ MENU Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ Free Powerpoint Templates.
VY_32_INOVACE_11_ODV_648_Str
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_PŘÍPRAVNÉ PRÁCE, STUDENÝ STŮL
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY ROZDĚLENÍ INVENTÁŘE
VY_32_INOVACE_11_ODV_647_Str
VY_32_INOVACE_11_ODV_650_Str
VY_32_INOVACE_10_GAS_551_Sob
Název školyStřední odborná škola Luhačovice Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Martina Šuráňová Název šablonyIII/2 – Inovace.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY POMOCNÝ INVENTÁŘ
VY_32_INOVACE_11_ODV_641_Str
Autor:Bc. Anna Hana Kučeráková zpracováno: ročník (obor) 3.KP E/01 Stravovací a ubytovací služby tematická oblastPodávání nápojů PředmětStolničení.
VY_32_INOVACE_10_GAS_552_Sob
Bc. Daniel Vančura Francie.
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ BANKETNÍ OBSLUHA Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ TVARY TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ VÝZDOBA TABULÍ Ing. PETRA ŠKRÁŠKOVÁ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ PŘÍPRAVA A ÚPRAVA SLAVNOSTNÍ TABULE
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět:Stolničení Ročník:3. Téma:
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY STOLOVÝ A SEDACÍ INVENTÁŘ
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ CHARAKTERISTIKA
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY MALÝ STOLNÍ INVENTÁŘ
SLOŽITÁ OBSLUHA – VYŠŠÍ FORMA Flambovaní ovoce
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ RAUT_ NÁPOJOVÝ STŮL
B Jméno autora:Václav Kulhánek Datum vytvoření: Předmět:TOS Tematická oblast:Barmanství Téma:Druhy barů Obor vzdělání:65-42-M/01 Hotelnictví Popis.
GASTRONOMIE INVENTÁŘ NA ÚSEKU OBSLUHY
GASTRONOMIE SLAVNOSTNÍ STOLOVÁNÍ ZAKLÁDÁNÍ PŘÍBORŮ U BANKETU
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: OV - Stolničení Ročník:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO49 Název.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO59 Název.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 34 Název školy: Střední průmyslová.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_TE 29 Název školy: Střední průmyslová.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 10 Název.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_9_INOVACE_EKO 15 Název.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu:
Technika obsluhy – Příprava a obsluha rautu Název školySŠHS Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Mgr. Ivana Hašová Název šablonyIII/2 –
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_7_INOVACE_PV 18 Název.
Technika obsluhy – Vinárny
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Způsoby obsluhy Způsob obsluhy je technická záležitost servisu pokrmů.
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
RAUT II. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
RAUT III. Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Financováno z ESF a státního rozpočtu ČR.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
OBSLUHA, U STOLU Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
Transkript prezentace:

Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Škola budoucnosti s využitím IT Název materiálu: VY_8_INOVACE_STO_44 Název školy: Střední průmyslová škola a Střední odborná škola gastronomie a služeb, Most, p. o. Předmět: Stolničení Tematický okruh: Druhy míšených nápojů a servis Téma: Základní pravidla servisu míšených nápojů Ročník: 2 Jméno autora: Anna Hanáková Datum tvorby: Anotace: Prezentace seznamuje žáky s prací barmana a barovým provozem, zároveň je seznamuje s druhy míšených nápojů, jejich výrobou a správným servisem v praxi. Materiál je určen pro žáky 2. ročníku (opakování pro žáky 3. ročníku) obor kuchař, číšník do předmětu „Stolničení“. Slouží k výkladu a procvičení učiva na interaktivní tabuli.

1.Na konzumační desce barového pultu má být dostatečné množství:  Stébel  Míchátek 2.Limonádové lžičky k dlouhým nápojům servírujeme v samostatném velikostně odpovídajícím skle (odložení lžičky po použití)

3.Nápoje servírujeme na konzumační desku baru nebo stolu po založení velikostně odpovídající:  Podložky  Dečky  Tácku 4.K nápojům s napichovatky, párátky a jinými dekorativními ozdobami zakládáme talířek nebo podšálek na odložení

5.Nápoje s předpokládaným odpadem a nutností servisu kávové lžičky podáváme na podšálku s rozetkou 6.Všechny míšené nápoje se servírují okamžitě po zhotovení 7.Zdobení míšených nápojů je individuální záležitostí barmana, základem je dodržet:  Vkusnost  Vhodnost  Účelnost

1.Při objednávce u hosta objednávku ihned nahlas a srozumitelně opakujte (předejdete nedorozuměním a omylům) 2.Po převzetí objednávky hosta bez prodlení obslužte 3.Pro každý nápoj, připravujte vždy vhodnou a precizně vypulírovanou sklenici

4.Nerozhodnému hostu doporučte z nabídky dvě až tři speciality a dejte mu čas na rozhodnutí 5.Pokud hostův drink neodpovídá jeho přání, ihned jej vyměňte (bez náhrady) 6.Pokud nápoj obsahuje citrusovou šťávu, používejte čerstvě vymačkanou (nejlépe před hostem) 7.Stříkací láhve mějte vždy dostatečně naplněné

8.K hostům buďte vždy pozorní a taktní 9.Zásadně nenaléváme:  Řidičům  Mladistvým 10.Pro řidiče mějte v nabídce dostatečný sortiment nealkoholických drinků 11.Třicet minut před zavírací dobou nabídněte hostům poslední drink 12.Při placení předložte hostovi účet na malém tácku, chovejte se vždy patřičně a seriozně

1.Jakým způsobem podáváme míšené nápoje? 2.Z jakého důvodu dáváme k limonádové lžičce samostatné sklo? 3.Komu zásadně nenaléváme alkoholické míšené nápoje?

Literatura: Burešová P:, Zimáková B:. Gastronomické služba – servis, Praha: vydavatel Vysoká škola hotelová v Praze 8, spol. s r.o. 2007, ISBN Černý Jiří:. Barový provoz v kostce, Úvaly: vydavatelství Ratio, ISBN Salač Gustav: Stolničení, Praha: Fortuna 2006, ISBN Internet: Obrázky : e3ff2f3a0/Pod%20Lipami%202011%20024.jpg files/images/middle/5/ _61258.jpg